01/03/2009

Terug thuis

'Terug thuis' is bij verre een geliefkoosde titel voor mensen die even van huis zijn geweest. Je kan deze woorden ook verwachten van zij die na een lange tocht in het land der amnesiepatiënten plotseling terug oma's erfstuk op de schoorsteenmantel herkennen, maar tot deze laatste categorie behoor ik vooralsnog niet.

Maar we zijn dus wel weggeweest, meer bepaald naar één van onze meest geliefde plekjes op deze aardbol: Bütgenbach.
De eerste keer dat we er kwamen is ondertussen al 15 jaar geleden. We hadden nog geen kinderen, meer nog: we waren zelfs nog niet getrouwd. En al die 15 jaar zijn we steeds hetzelfde pensionnetje trouw gebleven. Toen we er de laatste keer kwamen, vorig jaar in augustus, waren er volop verbouwingen aan het pension gaande, en dus gingen we nu terug om het nieuwe gedeelte in te wijden. Inwijden, want de nieuwbouwkamers zijn nog maar 3 weken in gebruik.
En of we onder de indruk waren! Met de 8 extra kamers moeten we nu eigenlijk van een hotel spreken, en de aankleding zorgt er zelfs voor dat de term 'charmehotel' niets overdreven is.

Spijtig dat er nog geen beeldmateriaal van de nieuwbouw op de website van Hotel Eifelland beschikbaar is, maar geloof me maar op m'n woord dat het zeker de moeite loont om er eens te passeren. Waarom denken jullie anders dat we er al 15 jaar trouwe klant zijn? Trouwens, alle lopers die eens een leuk parcours zoeken om die ellendige heuveltraining op af te werken ... ga maar eens kijken; ik heb er alvast enkele hellingen ontdekt die bij een aanblik alleen al het melkzuurgehalte in de middelgrote bilspier doet stijgen tot ongekende hoogtes.

Uiteraard ben ik ook begaan met het culturele niveau van mijn lezertjes, en dus hebben we ook deze keer met de kids een museum uitgetest. De keuze viel op het nieuwe (slechts 1 jaar geleden geopend) museum 'Baugnez 44' in Malmedy. Het museum is gewijd aan het Ardennenoffensief uit WO II in het algemeen en het drama van Baugnez in het bijzonder.
Als jullie willen weten wat dit drama precies inhield, awel, ga dan eens een kijkje nemen hé ... ik ga hier niet alles voorkauwen hé!!
Pas op, ik zie jullie al wel denken van 'Weeral een museum over de tweede wereldoorlog!?', maar van alle musea rond dit thema die ik al heb bezocht (en dat zijn er al heel wat) is dit toch veruit het beste en qua opzet vrij uniek in z'n soort.

Tania kon me nog tegenhouden of ik had zowaar de hele museumshop leeggeplunderd. Je kan er immers tal van authentieke souvernirs kopen, zoals helmen van zowat alle deelnemende korpsen. Pikant detail: en Amerikaanse helm heb je voor een goeie 65 Euro, terwijl een Duitse helm minstens 190 Euro kost. En dan te zeggen dat wij zowel de heen- als de terugmatch gewonnen hebben indertijd.
Voor de enkele rusteloze zielen die ik nu nog niet heb overtuigd om het eerstvolgend vrije weekend richting Bütgenbach te stomen nog even de volgende uitsmijter: nergens, maar dan ook nergens ter wereld is het zo zalig om de 'boskakker' uit te hangen, getuige de volgende fotografische impressie van wat waarschijnlijk tegen 2012 een nieuwe Olympische discipline zal zijn:
DSC_0763

20:16 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Lijkt mij een gezellige plaats om een weekendje te vertoeven...en te lopen natuurlijk.

Gepost door: natalie | 01/03/2009

Welcome back

Gepost door: Koen Martens | 01/03/2009

Ik, kakker zijnde, heb daar natuurlijk een geweldige interesse voor. :)

Gepost door: Gert | 01/03/2009

Interessant Mij interesseert dat ook altijd mateloos, al die ouwe rommel uit WO2. Gecombineerd met een leuk weekend uit is dat wel heel veel genot in een korte tijd ;)

Gepost door: John | 01/03/2009

ziet er al leuk uit zonder foto's.... uh wat zeg ik? Welcome back

Gepost door: hans | 01/03/2009

Lekker om ff weg te zijn, maarja is meer thuis komen. En over lopen spreken als je met de familie weg bent, moet je voorzichtig zijn.

Gepost door: Claudia | 02/03/2009

wo1/2 altijd boeiend om een duikje in de geschiedenis te nemen. Lopen komt wel weer Geert.. en nog bedankt voor je reactie op mijn blog. Miranda kan dat van jou wel hebben (hoop ik)

Gepost door: RunningRonald | 02/03/2009

Welkom thuis Terug thuis afgezaagd? Welkom thuis ook ......

Gepost door: M@urice | 02/03/2009

Zier er top uit en zie al een webloggers ontmoeting of monschou marathon in het verschiet ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 02/03/2009

Ik droom al weg bij het aanblik van dat hotelletje, het ziet er echt gezellig uit.

Gepost door: Wendy | 02/03/2009

Is inderdaad een schone streek. De laatste keer dat ik daar was hadden ze heel het meer leeggepompt.

Gepost door: Marc | 03/03/2009

De commentaren zijn gesloten.