18/02/2009

Actieplan

Zelfs in tijden van crisis goed verdienende reclame-goeroe's laten je telkens weer wanneer het tijdens de vrijdagavondfilm spannend wordt (zal hij op tijd de code van de tijdbom vinden?, weet ze nu wie de moordenaar is?, zal ze haar rokje aanhouden?) geloven dat je dom, suïcidaal en sociaal onaangepast bent wanneer je er ook maar zou aan denken om zonder Actimel de deur uit te gaan.

Allemaal goed en wel, maar zonder Acti-eplan kom je er ook niet.
En dus heb ik me gisteren lamledig gezocht naar de juiste strategie om m'n blessure aan te pakken en voor eens en voor altijd naar de analen (neenee ... mijn blessure is niet tot boven de liesstreek gestegen ... waar denken jullie toch altijd aan??) te verwijzen.

Internet is uiteraard een onuitputtelijke bron aan gegevens, maar toch krijg je met de zoekopdracht 'sex & blond' heel wat meer hits dan met 'contractuur soleus'. Het grappige is dat bij deze laatste zoekopdracht de eerst vermelde hit een link is naar mijn eigen blog. Daar worden we dus niet slimmer van.
Uiteindelijk komt de enige nuttige informatie met deze zoekopdracht uit enkele thesi van aspirant kinesitherapeuten. Wanneer je de overbodig technische ballast en het obligate geslijm richting docenten wegfiltert krijg je best wel nuttige info over de mogelijke herkomst van de blessure.
Nog nuttiger zijn de reacties die ik van sommigen onder jullie in mijn mailbox heb mogen begroeten. De wereld staat blijkbaar bol van de ervaringsdeskundigen (dus is het best mogelijk dat de aarde voor de uitvinding van de soleus plat was ... voer voor discussie) en ik ben blij dat jullie me deelgenoot hebben gemaakt van jullie ervaringen. Wanneer ik zie dat bvb. Martine ook ooit haar kuiten naar de hel heeft verwenst en heden ten dage met haar trailschoenen genoeg erosie veroorzaakt om het voortbestaan van de Himalaya te bedreigen, dan is er nog hoop voor de mensheid in het algemeen en mijn kuit in het bijzonder.

Maar informatie vergaren alleen is nogal magertjes als actieplan, vraag dat maar aan General Motors.

Vorige week ben ik naar sportarts Peter Vervoort op consultatie geweest, en dat had ik eerder moeten doen. Naar analogie van het consulteren van de beste sportarts mij bekend is de volgende stap een samenwerking met de beste kinépraktijk die ik ken: Lieven Maesschalck.

Indrukwekkend welk een referenties deze man kan voorleggen: AC Milaan, Chelsea, Real Madrid, Schalke 04, Olympique Lyon en nog zovele andere grote voetbalclubs en wereldvoetballers kloppen bij hem aan in tijden van nood. Buiten deze mensen heeft Lieven ook heel wat échte sportmensen onder behandeling, zoals Kim Gevaert, Tom Boonen (dus dààr komt die coke vandaan ...), Oscar Freire, ...

paulus_de_boskabouterHet gerucht gaat zelfs dat Paulus de Boskabouter bij de praktijk van de heer Maesschalck heeft aangeklopt toen plotse groeischeuten de tv-carrière van de sympathiekste ondergrensbewoner aller tijden in gevaar brachten, maar het is ook mogelijk dat dit nog een restant is van mijn akelige droom van de afgelopen nacht.

Bon, alle stokjes in de gekheid (en goed draaien tegen het aanbakken), vandaag bel ik nog voor een afspraak, en uiteraard zitten jullie in polepositie om mijn wedervaren met deze Vlaamse beroemdheid onder het kinégilde op deze pagina's mee te maken.
Wordt vervolgd ...

08:51 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Beetje zuur, maar je hebt genoeg stof om over te schrijven ;-)

Succes bij wonderdokter, waarschijnlijk kan je straks voetballen als de beste.

Gepost door: Claudia | 18/02/2009

Paulus als Paulus baadt heeft gehad bij de wonderdokter dan komt het met jou zeker goed! Laat je niet gek maken!

Gepost door: RunningRonald | 18/02/2009

Maesschalck we blijven benieuwd

Gepost door: Koen | 18/02/2009

Indien je nog een second opinion wenst : Peter Vergouwen ; een arts werkzaam in Nederland (in de regio Arnhem) - DE arts voor alle Nederlandse topatleten.

Gepost door: Bjorn Paree | 18/02/2009

r-e-s-p-e-c-t "Buiten deze mensen heeft Lieven ook heel wat échte sportmensen onder behandeling ..." You made my day! Dat ik dat zelfs eens niet moet schrijven. Geert, vanaf nu hebt ge mijn grenzeloos respect, voor eens en voor altijd .... zelfs als ge plots zou besluiten om te beginnen voetballen ipv te sporten ;-) (weer die verdomde smiley ...)

Gepost door: Hank | 18/02/2009

Kine-dinges Altijd goed, een dokter met een (goede) reputatie! Martens is/was ook zo'n begrip in België en Nederland, vraag maar Marco van Basten (die daarna nooit meet gevoetbald heeft)... ;)

Gepost door: John | 18/02/2009

tuurlijk komt dat goed..Succes
Kim Gevaert . ja die heeft mooie kuiten ;-)

Gepost door: hans | 18/02/2009

de Lieven zal u wel verder helpen...succes

Gepost door: natalie | 18/02/2009

Lap, nen voetbaldokter inhuren.... man man, weet je dan niet dat die gasten in blokjes van 45 minuten sporten in een wedstrijd, dat half uur rust tussendoor zal een gek zicht zijn op een marathon. telkens languit op de massagetafel, ev. een bubbelbadje... En Tania maar sleuren intss...

Gepost door: jogginggirl | 18/02/2009

Goed idee Ik denk dat je nu een reuzestap richting succesvolle marathons hebt gezet, alleen zal het nog even duren voor je dat aan den lijve (in casu de kuiten) ondervindt. Succes, en smijt die heren hun adressen niet te ver weg, ik ken iemand die eigenlijk beter niet zou deelnemen aan de marathon van Barcelona en later héél goed deskundige medische zorgen zal kunnen gebruiken.

Gepost door: Sven | 19/02/2009

Je humor en schrijfkunst lijdt er nog niet onder.

Gepost door: Hans | 20/02/2009

De commentaren zijn gesloten.