16/02/2009

Verschieten

Al zeg ik het zelf, meestal ben ik van het koelbloedige soort.

In situaties waarin sommige collega's moord en brand schreeuwen, vrouwen en kinderen binnenhouden en in gedachten de top 10 van de minst pijnlijke zelfmoordmethodes citeren hou ik het hoofd koel.
Dikwijls is het wel zo omdat ik de ernst van de situatie niet doorheb, een beetje zoals als laatste met een mop lachen omdat je de grap niet doorhebt, maar toch ... het ging hier over koelbloedigheid, niet over intellect.

Gisterenochtend heb ik toch eventjes m'n jaarlijks momentje van blinde paniek meegemaakt. Man man man ... wat was me dat verschieten!
Zij die nu verwachten om een bloemlezing van heroïsche gevechten met allerlei wilde dieren te kunnen lezen moet ik teleurstellen: het interbellum der verschrikking speelde zich af in mijn badkamer. En nee, hoewel ik op een steenworp (zelfs wanneer deze steen door een werponbekwame dwerg met oriëntatiestoornissen en de armen op de rug gebonden werd geworpen) van het dierenpark Planckendael woon, kan ik bij deze officieel bevestigen dat het aandeel aan wilde dieren zich op deze plaats in mijn woning beperkt tot enkele badeenden.

Beste vrienden en loopveelvraten, mijn terreurmoment werd gevormd door een blik op de weegschaal. Na 3 weken van loopinactiviteit had ik uiteraard wel verwacht dat ik niet op m'n wedstrijdgewicht zou staan. Geen 79 kilo dus. Zelfs geen 80, je moet jezelf niets wijsmaken. Misschien zou ik zelfs de 81 passeren. Ontgoocheld zou ik zijn moest het digitale klokje een getal hoger dan 82 aangeven.
Met dit soort instelling en het hart koud van de inigehouden spanning zette ik de balans aan lmet een lichte tik van de rechterteen. Daarna zette ik m'n linkervoet (een mens moet al eens afwisselen in het leven) op de juiste plaats, gevolgd door de rechtervoet, want geen half werk wanneer ik me ga wegen.

weegschaalWat ik zag sloeg alle records ... ik viel bijna spontaan in katzwijm achterover en als enige voordeel spookte het in mijn hoofd dat wanneer ik me gedurende 6 maand in een hersendode coma zou bevinden (laat het ons 'ambtenarenmodus' noemen ;-) )er automatisch gewichtsverlies zou volgen.

Kameraden, makkers & sympathisanten van deze blog, voor mij zag ik het mooie ronde getal van 177 staan!!
Hyperventilerend en roodgloeiend van de uitslaande vapeurkes bleef ik als aan de weegschaal genageld staan. Tania, die zich eveneens in de badkamer bevond vanwege de simpele reden dat het belachelijk is om in je living een bad te nemen, had precies iets in de mot. Ze keek even mee naar de uitkomst van de alwetende bascule, schudde het hoofd in een wat voor meewarrige sympathiebetuiging moest doorgaan en orakelde de volgende woorden: 'Misschien heeft de kuisvrouw al kuisend een setting veranderd?'

Yes! There is a God ... and I am married to her! Inderdaad, mijn weegschaal stond op 'lbs' in plaats van op 'kg'!!
En met de uiteindelijke 80,45 kg kan ik gerust leven ... voor even!

10:13 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Wat een verhaal zeg...en je kan het zo lekker spannend maken. Het gewicht mooi onder controle ondanks alles en nog wat. Mooi zo Geert.

Gepost door: natalie | 16/02/2009

177 177 kgr ?
Misschien moet je toch eens bij de Jeff (Dokter Hoeyberghs) langsgaan ?

Gepost door: frank spencer | 16/02/2009

Daar dacht ik meteen aan toen je je verhaal begon, knopje verkeerd, enja hoor. Zo ben ik ook wel eens heel snel van kleur verschoten, zijn geen grappen.

Gepost door: Claudia | 16/02/2009

van 177 naar 80 in 1 seconde, moet dat niet op de voorpagina vd sun staan of zo ?

Gepost door: jogginggirl | 16/02/2009

Amaai dat zal wel verschieten zijn, gelukkig hield je vrouw het hoofd koel ;-).

Gepost door: Wendy | 16/02/2009

Kuisvrouw Die kuisvrouw heeft nu waarschijnlijk gierend van het lachen je log gelezen :) Mag ze nog terugkomen?

Gepost door: John | 16/02/2009

Zeker? Zeker dat de settings van de Kg-en nog juist staan? Volgens mij zijn alle settings veraderd! check het toch maar ven. :-)

Gepost door: etienne | 16/02/2009

ik bedoelde veraNderd en Even.

Gepost door: etienne | 16/02/2009

mooi gewicht voor sterke mannen

Gepost door: hans | 16/02/2009

hoe zwaar? stel je voor dat dat ding op gram stond? 8045 !!! ik zou je tot hier in Afval aan den Rijn horen schreeuwen

Gepost door: Ronald | 16/02/2009

Ver schieten Toen ik de titel zag dacht ik dat je mee ging doen aan de Belgische kampioenschappen ver schieten ...

Gepost door: M@urice | 16/02/2009

gewicht 'k zou ook paniekeren!

Gepost door: Koen | 16/02/2009

De commentaren zijn gesloten.