07/02/2009

Ondertussen in kuitland

Mijn flink uit de kuiten gewassen onderbenen sturen me nog steeds met een kuitje in het riet, zo zou je situatie kunnen omschrijven ...

Geloof het of geloof het niet, maar dat waar ik mee sukkel is eigenlijk een verrekking. OK, weliswaar een verrekking waarvan de definitie met enkele latijnse worden doorspekt is, maar het is en blijft een verreking.
Goed nieuws: het is zeker geen scheur.
Het slechte nieuws evenwel is dat er veel vochtopstapeling is in de spier en tussen het bot en de aanhechting van m'n goeie ouwe soleus. Dit vocht zorgt ervoor dat de spier reageert door in een kramp te trekken, en een gevolg van deze kramp is dat er mer vocht naar de spier stroomt, waarop de spier reageert door in een kramp te trekken, waardoor er meer vocht naar de spier gaat, en als reactie trekt de spier met nog meer overtuiging in een kramp (nu zijn zelfs m'n spieren al eigenwijs geworden ...), waarop ...

Ik kan zo nog wel eventjes doorgaan.

Nu ja, gisteren heb ik van thuis uit gewerkt, want ik kan nog steeds totaal niet steunen op m'n rechterbeen, laat staan met de auto rijden. Pijnstillers en een spierontspannende zalf beginnen stilaan wel hun werk te doen, het been hoog leggen eveneens.
Volgens de dokter zou ik met een beetje geluk binnen 2 weken terug aan lopen kunnen denken. Dit wil dan wel zeggen dat ik ook de 20 van Alphen aan m'n neus zie voorbij gaan, Utrecht eigenlijk ook geen optie meer is en zelfs Luxemburg eigenlijk nogal vroeg dag is. Misschien kan ik vor Utrecht m'n inschrijving nog laten omvormen in een deelname op de halve marathon, ik zal nog wel zien.

Eerst volledig herstellen, daarna de schade opmeten van een volledige maand sportloos te zijn, en dan de planning opstellen; dat lijkt me de juiste weg om volgen.

Peter Vervoort, de vermaarde sportarts uit Emblem zal me eerstdaags evenwel mogen verwachten, want mijn kuiten spelen me allebei nu al veel te lang parten, en ik ga ze eens aan een serieus onderzoek onderwerpen.

Beste vrienden, ik hoop van harte dat het jullie allen een pak beter vergaat met de voorbereiding op jullie eerstkomende evenement; ik beperk me nu tot het supporteren voor jullie allemaal, maar wees gerust: I'll be back, Yes, we can!, We zitten met een bospoeper in de familie, en nog zo van die zever die het goed doet op tv ...

14:03 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

beterschap het zal wel allemaal goedkomen geert.daar ben ik
van overtuigd.i.v.m ives vdh als hij geen last heeft van zijn knie loopt hij.anders valt dat nog best mee.
tis ook een harde doorbijter he.maar wel ne toffe gast.geen dikke nek of zo.

Gepost door: tuyttens gino | 07/02/2009

balen zeg. 'k zit in 't zelfde schuitje met m'n knie. Moest het bezoek aan Vervoort meevallen, laat dan effe weten...'k Probeer het nog één keer bij m'n orthopedist, maar brengt dat geen soelaas wil ik evt. ook wel me eens tot Emblem wagen...Veel beterschap!!

Gepost door: Ruthje | 07/02/2009

Verdorie! Veel succes met je een maandje rustig houden, en hou ons zeker op de hoogte wat die sportarts ervan denkt hé.

Gepost door: Wendy | 07/02/2009

Ik heb ook al in deze situatie geweest....nooit niet prettig om blessures te hebben.

Gepost door: natalie | 07/02/2009

kinesio taping!!!!!! ALs je dan toch bij die sportarts bent moet je meteen even vragen naar een behandeling met kinesio tape! Het helpt echt! Het voert vocht sneller af waardoor de blessuretijd met ongeveer de helft verkort kan worden! Het is dat je niet in de buurt woont, anders had ik allang bij je op de stoep gestaan om je kuit(en) te tapen!

ik wens je een spoedig herstel!

Gepost door: Patricia | 08/02/2009

sterkte! Beterschap Geert! Dat je maar snel weer Up and Running bent!

Gepost door: GertN | 08/02/2009

kieten smeer ze maar goed in die 'kieten'. Blessures, iedereen kan er over meespreken ondertussen... Verzorg je goed en misschien tot op de weblogloop ?

Gepost door: Chris | 08/02/2009

Die 3:09 gaat echt nog wel lukken hoor!

Gepost door: Pieter de Boer | 08/02/2009

goed plan geert om je kuiten een goed te laten onderzoeken.
sterkte man!

Gepost door: martine | 08/02/2009

helaas Utreg... jij komt terug. ja dat weet ik zeker... yes you can

Gepost door: hans | 09/02/2009

c u in utrecht Balen Geert, ik doe in Utrecht de halve op zijn elf en dertigst. Loop je gezellig met me mee ?

Gepost door: Hans | 10/02/2009

balen Balen Geert maar gelukkig valt de schade mee. Nu eerst herstellen. De 20 van Alphen gewoon niet doen! Utrecht, veel korter en rustiger aan... en in juni weer lekker de 12 uurs!!

hou je taai makker!!

Gepost door: RunningRonald | 11/02/2009

De commentaren zijn gesloten.