02/02/2009

En, hoe is 't?

Even een kleine update vanop de gekwetstenbank.
Vooreerst de mededeling dat ik nog steeds niet aan lopen toe kom, en dat zal waarschijnlijk nog niet de eerstkomende week veranderen. Blijkbaar heb ik nu toch geen spierscheur, maar een soort whiplash in de kuit, resulterend in een diepliggende verrekking van de grote kuitspier. Uiteindelijk is de situatie door deze diagnose niet anders dan ze tevoren was: een volldig herstel kan ook hier meerdere weken duren en de minste voorbarige hervatting kan naar een vererging, lees: langere revalidatie, leiden.
Sinds gisteren kan ik terug relatief pijnloos fietsen, maar zelfs wandelen met een volledige afrolling van de voet is té gevoelig om het langer dan driekwart decimeter vol te houden. Het betert dus geleidelijk aan, maar het wereldrecord valideren blijft vooralsnog in handen van een tiener uit Gent die reeds 2 minuten na het scheuren van een vingernagel terug uit volle borst in z'n neus kon peuteren, maar laat ons daar nu niet te lang bij blijven stilstaan.

Op korte termijn zijn de gevolgen dus legio: de halve marathon die ik binnen 2 weken ging lopen is dus zeker en vast niet meer aan de orde, en m'n deelname aan de 20 van Alphen hangt aan een zijden draadje. Wat betreft de marathon van Utrecht ben ik er nog niet uit. Wél zeker is het feit dat ik m'n ambities voor deze wedstrijd niet zal kunnen handhaven. 3u09'? Vergeet 't!
Sorry, Ronald, maar ik blijf ervan overtuigd dat het enige wat ik voor je had kunnen betekenen zou liggen in het animeren van je vermoeide lachspieren door na 35 kilometer over m'n rechter schoenveter struikelend het publiek in te duiken, onderwijl met wild om me heen graaiende armen die knappe blondine half te ontroven van haar veel te los gespannen bustehouder en dat ravissante bruinharige wildebeest te ontmaskeren door haar pruik te ontmantelen. (voor de lezers die zich afvragen waar dit fantasiebeeld nu weer vandaan komt ... 'k weet 't zelf niet maar geef toe dat 't wat zou geven hé ;-) ).
Dus ja, ook na kilometer 35 zal je enkel je eindtijd hebben om je op te focussen, maar dit lukt je zeker wel, en vast in een snellere tijd dan 3u09'!!


Terug naar mijn eigen situatie; ik weet niet wat ik ga doen ... Utrecht 'voor m'n plezier' lopen, hoewel ik ondertussen zou moeten afgeleerd zijn mezelf wijs te maken dat ik dit zou kunnen, of ... héél misschien, Utrecht te vervangen door de Marathon van Luxemburg. Ik kan natuurlijk ook de lafaard uithangen door in een hoekje te gaan bleiten en niets te lopen, maar laat ons dit niet echt een optie noemen.
Uiteraard kan ik ook beide zaken combineren en Utrecht aan duurlooptempo als een extra training inplannen, maar ik weet nog niet of me dit kan lukken. Het klinken ener startschot doet rare zaken met de biologische samenstelling van mijn stamcellen en om de een of andere reden lukt 't me dan toch niet om de benen stil te houden. Ach ja, de aard van het beestje, zeg maar.

Utrecht hou ik dus nog even in beraad, we zien wel.


Nog even een kleine verduidelijking op mijn vorig bericht.
Allereerst een welgemeende 'dankoewél' voor de vele opbeurende en van goedgemeend advies doorspekte reacties. Heel wat van de tips heb ik reeds ter harte genomen en ondertussen ben ik dan ook al officieel erkend als zijnde het 3de grootste reservoir ter wereld wat betreft magnesium, en ook mijn gehalte aan andere mineralen levert stof tot medische discussie op hoog niveau. De teneur van vele reacties was er echter één van ongeloof op een potentieel afscheid van Marathon Geert aan de loopsport.

Graag zou ik even een beetje nuance willen inbouwen. Ten eerste had ik al van voor mijn blessure in m'n hoofd geprent dat dit jaar er ééntje van buigen of barsten zou worden: doelen halen of kappen ermee!
Anderzijds loop ik zo verdomd graag en ben ik dusdanig verslaafd aan competitie dat ik niet van plan ben om me zomaar zonder slag of stoot over te geven. Laat 1 ding duidelijk zijn: mijn doelen ZULLEN gehaald worden. OK, misschien zullen mijn pogingen op de marathon en de 10k voor heel wat bloed, zweet, tranen en kotsmomenten in de rimboe zorgen, maar de kans dat ik ze niet haal zijn even groot dan de kans dat er hier binnen 5 minuten een meteoriet naar beneden valt die meteen na zijn eerste aards contact openbarst, waarop een klein groen mannetje met zijn ogen op tentakels en de vingers in een hoek van precies 87 graden naar buiten klautert, me bekijkt, even aan zijn zalmgroene cloaca krabt en me vraagt 'En, hoe is 't?'.
Om het statistisch uit te drukken: close to nothing!

15:28 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Hmmm Een "zalmgroene cloaca", ik kan het me levendig voorstellen....

Gepost door: Spencerwoman | 02/02/2009

Geert ga naar een goede fysio.
En kijk eens of je er een vind die aan kinesio taping doet.
Heb zelf ook deze kenmerken klachten gehad.
Waarschijnlijk door abrupte stijging tijdens de vakantie training in Griekenland.
Na twee weken fysio was ik toch weer een heel eind op drift.

Gepost door: Koen Martens | 02/02/2009

Hopelijk is die blessure vlug verleden tijd en kan je terug voluit trainen.

Gepost door: natalie | 02/02/2009

Das spreken zi!

Gepost door: Wendy | 02/02/2009

groene mannetjes..nou zou best kunnen ;-). Wel karakter Geert. doelen zullen gehaald worden. Als ik jou was zou ik me nog geen zorgen maken om welke marathon dan ook. Als je er klaar voor bent, dan vind je de juiste marathon vanzelf.

Gepost door: hans | 02/02/2009

Je blijft lachen Je blijft lachen hier .......
Dus Geert gewoon blijven lachen, ook al zit het tegen ....

Gepost door: M@urice | 02/02/2009

Doe zoals ik, eens hersteld rustig en zonder enige druk verder trainen naar Utrecht. Ondertussen vooral genieten van het lopen. Afspraak op paasmaandag!

Gepost door: Gert | 02/02/2009

Perspectief Kijk...je bent in de bloei van je leven, de optimale leeftijd om te hardlopen, je hebt talent en ervaring en karakter...dat ga je echt niet allemaal in de kliko gooien voor een kuitwhiplash.. ;)

Gepost door: John | 02/02/2009

balen hee Geert, als je de strijd niet tegen mij aan durft.. zeg het dan gewoon :) ... nee zonder dollen.. ik vind het superjammer dat je geblesseerd bent.. niet voor mij maar voor jezelf.. het is gewoon @#$@#$#$$ (censuur) dat je niet lekker kunt lopen nu... Je bent nog steeds van harte welkom in Alphen maar kan mij voorstellen dat je deze misschien laat schieten. In Utrecht ga ik je zeker zien... al is het maar om te zien hoe je die blonde.. eh donkerharige dame haar bustenhouder gaat ontfrutselen.. vraag mij af of dat lukt want het zou zo maar kunnen zijn dat ze helemaal geen bustenhouder draagt.. en dan?? daar gaat je theorie... Hou dan ook.. ik zie je in Utrecht en lachen zullen we ook na de finish...

3:09 he?? oefff.. je verwacht nogal wat van mij... zonder hulp van jou... maar ik doe mijn best

Gepost door: Ronald | 02/02/2009

wees zuinig op je kuit, een marathon is leuk maar er volgen er meer. Eerst die kuit goed is verstandiger...de rest komt erna...
maar dat het kl@@te is is duidelijk

Gepost door: martine | 03/02/2009

Meesterlijk Het was weer een mesterlijke uitleg Geert.
Ik heb er van genoten ondanks jou loop leed.

Gepost door: Rich@rd | 03/02/2009

Wat nu dan? Nou ja, Geert, wat lees ik nu dan? Een kuit die niet volledig meewerkt....da's flink balen! Er hangt een zwarte wolk boven die Utrecht marathon. Hopelijk komt de kuit tot bezinning en kun je lekker door trainen. Hou je taai!

Gepost door: Petra | 03/02/2009

Nie panikeren het komt allemaal wel goed ,en laat je eeuwig optimisme nu maar de bovenhand nemen ,hou je goed é

Gepost door: katrien | 03/02/2009

om het even hoe ik zie je in Utrecht!
't komt niet van de juiste persoon, maar toch zeg ik het : rusten tot alles ok is.

Gepost door: Koen | 03/02/2009

Strak plan om in Utrecht een duurloop marathon te gaan rennen en daarna vlammen in Luxemburg.
Veel beterschap en volgend maand kan alles weer anders wezen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 03/02/2009

Voor alles is er een uitleg, maar wat is de juiste???
Veel zal je niet moeten inboeten met je huidige conditie.

Gepost door: Marc | 03/02/2009

Ja, het zit je niet mee maar inderdaad koppie niet laten hangen!

Gepost door: Emile | 03/02/2009

Je hebt nog genoeg tijd.... tot de Leie Marathon !! :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 04/02/2009

Een jaar of wat geleden kreeg ik bij het inlopen opeens een zweepslag (nee, niet van een in zwart leer gehulde dame) waarmee ik wel een maandje of wat zoet ben geweest. Bij jou is het kennelijk anders. Het komt hoe dan ook weer goed, na korte of (wat niet te hopen is) iets langere tijd. Wel jammer dat je niet mee kunt doen aan de halve marathon, in deze staat had ik je misschien kunnen bijhouden ;-).

Overigens... die fantasieën over wulpse brunettes en struise blondines, houdt dat geen verband met jouw blessure? Wip-les?!

Gepost door: Fred | 04/02/2009

heb je al eens gedacht aan....... kinesio taping? In Nederland ( en misschien ook in Belgïe) beter bekend als Medical Taping Concept. Als ik jou was zou ik eens kijken of er een fysiotherapeut of sportarts in de buurt is die dat doet. Wil je er meer over weten moet je het even op internet opzoeken.... het word een heel lang verhaal als ik het hier uit moet leggen!
Natuurlijk hoop ik op een snel herstel!

Gepost door: Patricia | 05/02/2009

De commentaren zijn gesloten.