21/01/2009

De week van Uithoorn

De laatste dag van deze week draagt in z'n buik de eerste wedstrijd van het jaar. Voor mij zal het zelfs de eerste niet-marathon wedstrijd in 2 jaar zijn. Tja, ik ben nooit een veel-loper geweest zeg maar.

Zoals in m'n wedstrijdplanning staat zal ik in Uithoorn maar de 10 kilometer lopen. Uiteindelijk stond dit al vast lang voor ik me had ingeschreven voor Utrecht, en ik zie geen reden om aan m'n originele planning te tornen op 11 weken voor de marathon.
Deze week is wel eerder een rustige trainingsweek, met slechts 2 relatief zware trainingen, en die zijn zelfs al achter de rug: gisteren liep ik anderhalf uur traagjes (heb 17k en een paar beenlengtes gelopen), maandag liep ik een 70-tal minuten, maar die werden wel doorspekt met 6 versnellingen van 1k. Bedoeling was om tijdens die versnellingen aan 10k-tempo te lopen, en dat lukte eigenlijk vrij eenvoudig met tijden van 3'59" voor de traagste tot 3'56" voor de snelste en al de rest daar tussenin. We zullen wel zien waar dit ons zondag gaat brengen.

Omdat ik gisteren van thuis uit heb gewerkt kon ik uitzondelijk eens voor het eten en dus bij daglicht gaan lopen; mentaal toch een pak eenvoudiger dan wanneer je rond 21u30 nog in je spannende tight moet gehesen worden voor een donkere tocht doorheen de mist.
Leuk was dat ik na een kilometer of 3 een loper bijhaalde die een tempo nét onder het mijne liep. Omdat ik toch nooit m'n grote klep kan dichthouden en die andere loper precies ook één van het communicatieve soort was liepen we samen verder, vrolijk palaverend over de fijne dingen des levens.
Bleek dat m'n loopbuddy voor één keer net als ik een zelfstandig IT-consultant is, en bedreigde diersoorten onder elkaar, dat praat toch net wat makkelijker.

hoogtewerkerEn ja, we hebben iets grappigs meegemaakt, en nee, dit bericht hoort niet thuis in de rubriek 'lachen met Geert'; deze keer kon ík eens lachen met iemand anders.
Toen onze training letterijk en figuurlijk naar z'n einde liep zagen we langs het kanaal een lichte vrachtwagen met hoogtewerker staan. Dit is niet zo speciaal, want de wereld is een imperfecte plaats waarin constant vijzen uitvallen en lichten aan vervanging toe zijn. Zo was het ook aan de lantaarnpaal naast de plaats waar het eerder vermelde voertuig geparkeerd stond. Probleem was evenwel dat de motor van het vehikel was uitgevallen en blijkbaar werkt de bediening van de kooi aan het eind van de hoogtewerker niet meer. Je zal daar maar staan, in een kooitje aan het einde van een aan de wind overgeleverde automatische arm, op zo'n 10 meter boven de grond bungelend boven het onverwarmde water van het kanaal Mechelen-Leuven. Op het moment dat ik er aankwam was er reeds een barmhartige wielertoerist gestopt om de onfortuinlijke electricien in overheidsdienst een handje te helpen. De opdracht was eenvoudig: zorg dat je middels een kwieke kwartdraai van de contactsleutel de motor terug aan de praat krijgt.
Nu leek onze vriend de wielertoerist me eerder van het onzekere soort (je zou voor minder als je de helft van je sportieve leven met een zeemvel tussen je bilnaad moet doorbrengen, maar dit geheel ter zijde) en hij twijfelde nogal alvorens aan de sleutel te draaien. En dus vond ik het nodig om de brave man van een beetje logistieke steun te voorzien. Na een welgemeende aanmoediging mijnentwege maakte de wielerfanaat niet alleen van zijn hart een steen, maar tevens van zijn hand een geoliede machine en deed dat wat nodig was. De motor van het oranje voertuig reageerde positief (een begrip welbekend in het wielermilieu, maar wederom wijken we af) en sloeg aan. Ik moet zzeggen dat ik me zo gelukkig voelde bij de aanblik van dit werkelijk schone tafereel, en dus besloot ik om het evenement op te luisteren met een klein grapje (ik weet het, ik weet het, maar ik kan er écht niet aan doen).
Je had die wielergast moeten zien springen toen ik met een lichte paniek in de stem riep 'Oei nee, wat heb je gedaan ... de hoogtewerker schuift uit en het bakje kiepert om'. Ik moet zeggen ... hij was rapper uit de cabine van de vrachtwagen dan dat Armstrong binnenkort weer over de Champs Elysées boldert.

En zo kunnen we ook dit berichtje weer met en lach en een traan (weliswaar beide van het lachen ;-) ) afsluiten.

Vanavond staat er een zeer korte training gepland van 5 uphill spurtjes gelardeerd met een 20 minuten inlopen en 5 minuten uitlopen, dus de kans dat ik weer zo iets ga meemaken is vrij gering, maar kom voor de zekerheid morgen toch nog maar eens kijken ...

07:59 Gepost door Geert in Training | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Goeje bak Of de wielertoerist ook dubbel lach.. sorry dubbel lag van het lachen vermeldt de historie niet... ;-)

Gepost door: Fred | 21/01/2009

Wij komen zeker langs........... ook zonder grappige voorvallen maak jij er toch weer een verhaal van!! zonder wielertoerist waarschijnlijk deze blijft voorlopig uit jou buurt.

Gepost door: Claudia | 21/01/2009

Eender waar of wanneer jij ergens komt, er blijkt altijd wel iets te gebeuren.

Gepost door: Marc | 21/01/2009

Met al die voorvallen : stel je voor dat je met de Spencers eens op pad zou gaan... Gegarandeerd een uitverkochte show achteraf !

Gepost door: jogginggirl | 21/01/2009

Zo... ...de mensen de stuipen op het lijf jagen....wel grappig hoor.

Gepost door: natalie | 21/01/2009

zwaartekracht Vele jaren geleden is op die wijze het bungee jumpen uitgevonden ;)

Gepost door: John | 21/01/2009

grapjas :p

Gepost door: Chris | 21/01/2009

zeemvel Het wordt tijd dat je zelf eens wat meer kilometers op de fiets gaat doorbrengen. Je zal dan niet meer lachen met die zeemvel tussen je billen, maar ze eeuwig dankbaar zijn en er veel grenzeloos veel respect voor krijgen ;-)

Gepost door: Hank | 21/01/2009

Weet niet hoe het jullie vergaat maar ik zie het voor me gebeuren. Geweldig

Gepost door: JeeWee | 21/01/2009

gemeen!! oh.. jij bent gemeen... maar wel lachten!! hihihii.. mooie actie Geert! Zie je in Uithoorn.. want ja, beste weblogvriendjes, Geert rijdt 178KM in iets minder dan 2 uur, om "even" 10KM te lopen in 40min... dan zit ik toch liever vast in een bakkie op 10 meter hoogte :)

nee, zonder dollen, heel goed Geert! Tot in Uithoorn!
ps: volgende keer wel even vertellen dat een Vijs ookwel een Schroef is!

Gepost door: Ronald | 21/01/2009

zo heb je ook van die glazenwassers, di euren in zo'n bakje kunnen hangen

Gepost door: hans | 21/01/2009

De commentaren zijn gesloten.