14/01/2009

Gaza

't Is lang geleden dat ik me nog eens van m'n controversiële kant heb laten zien, dus gaan we daar vandaag weer eens iets aan doen, echter niet vooraleer jullie een kleine update van m'n trainingsarbeid voorgeschoteld krijgen.
Gemotiveerd door de recente knalprestaties van Runninos Ronaldus en luid aangemoedigd door jullie reacties ging ik gisterenavond iets na negen uur op pad om enkele intervallekes uit te voeren.
Niks speciaals, gewoon een kwartierte rustig lopen, een kwartiertje versnellen, 10 minuten rustig, 10 minuten nog iets sneller, 5 minuten rustig, 5 minuten nóg wat rapper, en dan uitlopen. Een kleine opsteker is dat die laatste 5 minuten versnellen (het snelste stuk van de training dus) tegen een gemiddelde van 3'57" per kilometer ging; zoals jullie kunnen zien moet ik het van de kleine dingen hebben.

Tot dusver het trainingsnieuws, over naar wat actualiteit: het conflict in de Gaza ...

palestine_israel_flagPersoonlijk heb ik een groot probleem met de manier waarop onze media over dit conflict berichten. Hamas mag jarenlang allerlei wegwerpobussen richting Israël sturen, daar hoor je niks van, maar als Israël dan reageert worden zij met alle zonden van ... eueueuh, Israël dus, overladen. Serieuw is dat niet hé!
Pas op, ik ben geen voorstander van het voeren van een gewapend conflict in welke zin van het woord dan ook, maar je moet toch weten dat wanneer je elke dag weer de sterkste jongen van de klas pest je vroeg of laat een vuist in het midden van je gezicht mag verwachten.
En, toegegeven, de reactie is weeral eens aan de erge kant, maar anderzijds gebeuren er grotere drama's in de werreld waar je niets meer van hoort. Neem nu Congo ... elke dag vallen er daar nog steeds een pak meer slachtoffers dan in Gaza, en de oorlog wordt daar héél wat vuiler gevoerd hoor: families worden gedwongen elkaar uit te moorden, kindsoldaten moeten mensonterende opdrachten uitvoeren en vrouwen worden er massaal verkracht. Van die zaken heb ik ze daar in het Midden Oosten nog niet horen klagen hé!?
Anderzijds moet je natuurlijk ook durven zeggen dat een verkrachting in Congo evidenter is dan in de Gaza. In Congo lopen de vrouwen er standaard half ontbloot bij (toch als we de oude verkruimelde prentjes van die geile ex-missionaris in het rustoord bij ons om de hoek mogen geloven ....), terwijl ze in Arabische gebieden enkel buiten komen met een tafelkleed over hun kop. Stel je maar even voor dat je denkt dat de enige echte Miss Gaza 2008 voor je staat, en haar even een sigaret aanbiedt om buiten wat te gaan 'smirten'. Tot je plots een stem uit de aanpalende keuken hoort: 'Viezerik, laat oom Achmed, de travestiet van de familie, met rust'.
Het leven kan hard zijn ...

En dan die idioten die denken dat het ingooien van winkelruiten, het uitbranden van wagens en het confronteren van de lokale politie de bevolking van de Gaza gaat helpen ... komaan zeg. Vorige week hoorde ik op de radio een reactie van een betoger, die met een accent dat niet echt Oostakker als geboorteplaats aanwees, zeggen dat hij 'door te wil vechte met de polis tone dat hij keen skrik heef van polis, van iood of van niemandnie'. Goe bezig zulle, die heeft wel écht een structurele oplossing bedacht!
Is het misschien een idee om alle Israëli een stuk land in de Mojave-woestijn te geven en de Palestijnen ergens ten noordoosten van Dubai te stationeren? Op die manier zijn de Zionisten lekker dicht bij hun Amerikaanse vriendjes, wat de verre verplaatsingen voor hun wekelijkse kaarrtavonden weeral een pak verkort, en het Arabisch raketkrapuul kan hooguit tot in de keuken van hun buurman mikken, wat dus een serieuze besparing aan onschuldige slachtoffers oplevert. Ik zoek nog wel een oplossing voor Jeruzalem zelf ... effe denken ... we kunnen daar altijd het eerste Disneypark in het Midden Oosten van maken natuurlijk; wat denken jullie?
Een andere oplossing is er ééntje volgens het Belgische model ... je installeert een koningshuis (wij hebben er hier wel ééntje die absoluut koning wil worden ... we kunnen hem 14 dagen op proef sturen maar aanvaarden alleen contante betaling) en creëert een federale staat in drie delen: een Arabisch gewest, een Joods gewest en een Jeruzalitisch hoofdstedelijk gewest. Je verdeelt alle bevoegdheden volgens een voor iedereen onduidelijke verdeelsleutel en zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk haaks op elkaar staande standpunten binnen de federale regering bij elkaar rijft. Tevens zorg je voor een voldoende aantal partijen, zodat de lokale Bert El-Anciaux elk jaar van partij kan veranderen et voilà, Kees is weeral klaar gekomen! (die Kees moet toch een zalig leven hebben hé ;-) )
Ik kan nu al niet wachten op de eerste nieuwjaarsconferentie van Ismaïl Hoste ...
Enfin, ik wil maar helpen hé.

Spijtig, maar Alle Menschen werden Brüder zal volgens mij enkel een muziekstuk blijven ...

08:08 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Alle Menschen werden Brüder gaat inderdaad nooit lukken... Alle Laufers/bloggers werden Brüder is misschien nog wel te doen..

Gepost door: RunningRonald | 14/01/2009

broeders en zusters Hmm, Ronald's idee heeft meer kans van slagen dan het muziekstuk.....dan zijn julie allebei mijn broers....plus de rest van het loperslegioen. Man....dat wordt me toch een familie!

Gepost door: Petra | 14/01/2009

hier een Vlaamse zuster dan die ook verbroederlijk aangelegd is... Zouden die Yes We Can woorden intss tot daar golven ???

Gepost door: jogginggirl | 14/01/2009

ga-za 3'57" per km ... ga-za goe béézig ;-)

Gepost door: Hank | 14/01/2009

De commentaren zijn gesloten.