08/01/2009

Intervallen??

Eigenlijk vertelde m'n schema me dat ik eergisteren intervallekes moest lopen, maar vanwege de sneeuwlaag en vooral de ijspel daaronder had ik besloten om de voorziene training een dagje op te schuiven.

En zo kwam het dat ik gisteren goedgemutst (want da's warm aan de oren), gehandschoend en voorzien van een thermische onderlaag die zelfs een training op de Noordpool zou doorstaan uit de startblokken stoof. Alhoewel ... stuiven is niet het juiste werkwoord; schuiven komt al dichter in de buurt. Want, hoewel het wegdek op het eerste zicht serieus verbeterd was tegenover daags tevoren vond ik het toch niet opportuun om versnellingen te placeren.
Ofwel moest ik op een door vele autobanden platgewalst en dus spiegelglad sneeuwplatform proberen me in vertikale positie te houden, ofwel liep ik op plaatsen waar de sneeuw weliswaar gesmolten was, maar dit liet dan weer enkelshoge klodders smeltwater achter waarop het al even labiel lopen was. Gelopen heb ik dus wel, maar in plaats van vermoeiende snelle stukken werd het een gezondheidswandeling van een goed uur, ergens halverwege hartslagzone -2 of toch daar in de buurt.

En de intervals? Wel, ik hoop op vanavond! Als de weerberichten voor de komende maand uitkomen dan overweeg ik wel de aanschaf van een loopband zulle ... één week me schikken naar de grillen van koning winter is nog te doen, maar daar stopt dan ook de flexibiliteit van deze jongen.

08:05 Gepost door Geert in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Sneeuw Inderdaad geen pretje om op zulke glibberige ondergrond te lopen...en zeker niet voor interval. Een loopband is een optie maar bij mij staat hij toch maar al te vaak stil.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 08/01/2009

mss kunnen de bedenkers zijwielen voor lopers uitvingen ?

Gepost door: jogginggirl | 08/01/2009

Tja, het is niet simpel om intervallen uit te voeren op deze ondergrond. Onze piste is zelfs volledig verdwenen, niks meer van te zien. Ik dacht dat het volgende week terug wat warmer zou worden. Ik ken dat, dan koop je een loopband aan en dan gaat het 10gr zijn.
Groetjes

Gepost door: Wendy | 08/01/2009

Ik HAAT intervals.. ;) maar ja, soms is het wel goed om te doen.

Gepost door: Pieter de Boer | 08/01/2009

reactie Tip Ga zuidelijker wonen :-)

Wat ik ook wel eens doe is een zakje zout meenemen en voor me uit gooien.
Moet je niet te snel lopen zoals ik.

Gepost door: Koen Martens | 08/01/2009

Gewoon op de snelweg gaan trainen, daar zijn geen sneeuw problemen!.
En anders naar het strand gaan rennen.
Sucses de komende tijd.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 08/01/2009

De commentaren zijn gesloten.