02/12/2008

Kuifje in Rusland, deel 2: Kuifje en het sterrendom.

Kuifje in Rusland, deel 2 ... vandaag begeven we ons tussen de sterren!

Toen ik vorige week voet in mijn 'stamhotel' zette, bleek er ongewoon veel drukte te heersen. Blijkbaar had de voetbalploeg van Zenith Sint Petersburg hetzelfde nederige onderkomen als Kuifje geselecteerd om er de avond voor hun wedstrijd tegen Juventus Turijn door te brengen.
Eens ingecheckt ging ik naar de lift. Stond daar een meneer die me eigenlijk vaag bekend voorkwam. Ik kan dit voor hebben in mijn eigen geboortedorp, aan de boorden van de Baltische zee is dit eerder een uitzondering, temeer omdat het heerschap netjes getooi was in een training van de lokale voetbalploeg.
Maar kom, sociaal als Kuifje is onstond al vlug een gesprek en bleek dat ik de hulptrainer van Zenith, een Nederlander, voor me staan had.

Om dit verhaal kort te maken, ik wenste hem succes met de wedstrijd, maar persoonlijk vond ik hem eigenlijk toch niet zo'n sympathiek man, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een natuurlijke aversie heb tegen 60-plussers die denken dat hun gespijsde bankrekening een permanent excuus is om vrouwen met slechts één derde van hun levenservaring lastig te vallen. En nee, vraag me niet naar details.
Anderzijds vond ik het wel leuk dat ik zo eens een keertje een bekend iemand tegen het lijf loop; 't valt me niet alle dagen voor.

Na een beetje op de kamer gerust te hebben, had ik het plan opgevat om eventjes de beentjes uit te slaan. Beneden in de lobby was het nog steeds een drukte van jewelste, want de Zenith spelers alsmede de voltallige technische staf begonnen zich zo stilletjes aan op te maken om naar het stadion te vertrekken. Nu heeft Kuifje wel ervaring met het zoeken naar sigaren van de farao of naar de schat van Scharlaken Rackham, in de omgang met idolen en/of fans kan hij niet op een enorm uitgediepte ervaring bogen.
Groot was dan ook mijn verwondering ten ik de draaideur van het hotel uit -eueueuh- draaide. Stond daar een mini-horde van een man of 30-40, bestaande uit vaders met kleine kinderen en late tieners, fototoestel in de aanslag, notaboekjes samen met de pen klaar, en allemaal steevast getooid in de onvermijdelijke blauw-witte kleuren. Op het moment dat de draaideur zich in beweging zette leek het alsof deze homogene groep gezamelijk uit een winterslaap ontwaakte, en het was duidelijk dat ze iemand anders verwacht hadden. Een enkeling met zeer late reactie was nét niet op tijd om de stuiptrekking van zijn wijsvinger tegen te houden, en aldus heeft toch één fan een foto van mij genomen, maar of het echt de bedoeling was (in mijn verbeelding uiteraard wel ;-) ).

Nu moet je weten dat het ginder winter is, en een winter daar is niet als een winter hier. Iedereen stond daar dan ook in een ferme winterjas en lekker wollen sokken. En ik, ik stond daar in mijn trainingske.
Hoe het komt dat ik daar in mijn training stond? Ahaaaa ... dat lezen jullie morgen in deel 3: Kuifje sport!

07:28 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Kuifje deel 1 was leuker maar niet getreurd ; weet zeker dat deel 3 en deel 4 het weer gaan overtreffen. Sporten in St.P.... tja .... daar heb ik ook ervaring mee ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 02/12/2008

Wel spijtig dat je je hotel moest delen met een voetbalploeg. Daar was trouwens nog een Belgische speler bij ook.

Gepost door: Marc | 02/12/2008

Hulptrainer Juist waar details zo smeuïg zijn, vertel je ze niet :) Kom, laat je gaan, het was tenslotte maar een Nederlander *grin*

Gepost door: John | 02/12/2008

reactie Dus er stond een mooi mokkeldje van een jaar of 20 blond haar cup DDD naast je in de lift tegen je aan te drukken :-)

Gepost door: Koen Martens | 02/12/2008

:-) spannend...

Gepost door: Chris | 02/12/2008

Oogkleppen Standvastig man die Marathon Geert. Alleen de training voor ogen en niet de jonge blom. Die vergreep zich vervolgens aan de 60+ er.Alleen dat al verraad zijn klasse. Alles voor de 3.09

Gepost door: JeeWee | 03/12/2008

zenith ik zag je foto al vandaag in de St Petersburg Krantski On lineski.ru
Mijn Russisch is wat roestig maar volgens mij stond er: Verrassende Belgische verdediger aangekocht door Zenith. Kan hardlopen en is ook nog mee te lachen, is te herkennen aan zijn trouwe makker Bobbie en wordt regelmatig bijgestaan door een vreemde kapitein en een verstrooide professor , die tevens wordt gezien als de stille kracht achter de tijden van deze runner

Gepost door: Ronald | 03/12/2008

De commentaren zijn gesloten.