27/11/2008

AMATEUR!

Onze vriend Ronald heeft weer iets losgemaakt bij de mensen, zulle!

Voor diegenen die het nog niet gedaan hebben; je moet maar eens kijken naar het artikeltje waarin hij zijn, enfin onze, Utrecht-marathon en het daaraangekoppelde doel van 3u09 bekend maakt.
Laat me eerst eventjes duidelijk maken waarom ik er zo zeker van ben dat we beiden dit doel gaan halen.

Om maar met het makkelijkste stuk te beginnen: Ronald! Uiteraard gaat hij dit kunnen. Bekijk rustig even de vooruitgang die hij in de laatste maanden heeft gemaakt en laat jullie ogen in dezelfde moeite even rusten op zijn nieuw PR op de 10k (39'01") en ik geloof niet dat ik hier nog veel aan toe moet voegen: Ronald loopt in Utrecht de marathon in 3u09' wanneer hij een off-day heeft. Indien hij een superdag heeft vrees ik enkel zijn prestatie op 2de paasdag te kunnen volgen via satteliet.
En dan die andere fluppe, wie was dat ook al weer? Ah ja, ikke ...
Awel, ik maak me sterk dat ook ik de 3u09' kan halen. Mijn PR staat op 3u15, maar toen heb ik een noodgedwongen stop in een Dixietje gehouden (2'31") en het heeft me toen in Dublin zowat 3 minuten gekost om de startlijn te overschrijden. Trek dit af van 3u15' en je bent er al bijna.

Mijn schema staat klaar, en ik ben er ook helemaal klaar voor. Ongeloof in eigen kunnen is iets wat me vreemd is en het gebrek aan talent wordt gecompenseerd door het heilige vuur dat dankzij één bepaalde reactie op Ronalds blog nog een beetje extra aangestookt wordt.
Welke reactie?
Lees het schrijfseltje van een zekere René als reactie op een blog van Ronald maar eens, en je weet wat ik bedoel!! Ik vind zijn reactie zo schitterend dat ik ze in mijn schema gekopiëerd heb, telkens wanneer er zich een moeilijke of bijzonder zware trainingsdag aankondigd.

Eigenlijk kan ik maar met moeite een antwoord verzinnen op die bepaalde reactie, hoor. Hoewel ik altijd wel klaar sta om verbaal m'n mannetje te staan moet ik toegeven dat de overdosis verwaandheid in die enkele zinnen ook mij een beetje stil doet worden.
Alleen dit: ja, het is waar ... ik ben niets anders dan een klein amateurke dat probeert om met zo weinig mogelijk averij in een zo snel mogelijke tijd de 42,2 kilometer te lopen. Nooit heb ik trouwens iets anders beweerd. De enige reden dat mijn PR de wel zeer matige prestatie van 3u15' aangeeft is omdat ik simpelweg nog niet sneller dan die tijd heb kunnen lopen over de langste Olympische discipline. Anderzijds moet ik zeggen dat ik wél fier ben over die tijd, en wanneer ik samen met Ronald 3 uur en 9 minuten na het aanhoren van het Domstedelijke startschot over de finishlijn loop, zigzag, strompel, spring, huppel, dans, kruip of het maakt me niet uit hoe ik dat doe, ik ook fier zal zijn.
Als de heer Rene 'tkanmenietschelenhoehijverderheet slechts 'gepast fier' kan zijn bij een tijd van 2u40', dan kan ik alleen maar op basis van zijn reeds geleverde prestaties vaststellen dat hij een levenslang ongelukkige loopcarrière tegemoet gaat.
En nu allemaal in koor: AMATEUR!

 

11:21 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

als een tijd boven de 3u amper goed genoeg is voor "trimmer", dan is mijn beste tijd boven 4u eerder wandeltempo zeker voor die Rene. Moet ik nu beginnen huilen? Ach ja. Sommigen voelen zich toch altijd beter als een ander hé. Ik vind 3u15 al een topprestatie en zeker niks voor amateurs! En met 3u09 zijn jullie in mijn ogen al semi-professionals hoor!

Gepost door: Ruthje | 27/11/2008

Niet goed wijs Die Rene is echt niet goed wijs ......... (Ik weet wie het is en volgens mij sta ik niet alleen in die mening)

Gepost door: M@urice | 27/11/2008

stok De site van Rene heet niet voor niets "stok achter de deur". Alleen dat al is genoeg motivatie voor het volgen van je schema en het kraken van de 3.09.

Gepost door: JeeWee | 27/11/2008

3:09 3:09 is het, 3:09 wordt het... maar ik kan het niet alleen, zal jou zeker nodig hebben! We gaan ervoor Geert, laat de rest maar lullen

Gepost door: Ronald | 27/11/2008

(matige) amateur een marathon uitlopen in wat voor tijd ook vind ik al een prachtprestatie op zich...

Gepost door: Chris | 27/11/2008

reactie Dat is een mooi uitdaging manneke.

Als je het niet erg vind probeer ik in Utrecht de barriere van 3:00 te breken.

Gepost door: Koen Martens | 27/11/2008

3u09 ik ben er zeker van geert dat je die 3u09 haalt.ik heb
ook 20min afgedaan van mijn pr onlangs in eindhoven.van 3u25 naar 3u 06.dus laat sommige
maar lullen man.al de zogezegde recreanten die meer of 3u lopen aan de marathon zouden eens
moeten thuisblijven.awel dan gaat er geen ene
marathon meer doorgaan ,en kunnen ze de boeken
sluiten.

blauw-zwarte groeten

Gepost door: tuyttens gino | 28/11/2008

Groot gelijk Wat René zegt is waar.:"Boven de drie uur is een tijd voor recreanten". Bij mijn weten zijn we dat allemaal nog - ik denk niet dat er profs onder ons zijn. Dus "HOERA" voor deze slimme Hollander! Voor een recreant vind ik zelf binnen 3 uur lopen al ferm straf, een prestatie dat niet meer voor iedereen weggelegd is. 3u09 komt al aardig in de buurt en is dus een tijd waar je onder recreanten best mee naar buiten kan komen. Aan iedere recreant die meer dan 3 uur loopt zeg ik: "Knap dat je zo'n afstanden loopt, aan iedereen die onder de 3 uur loopt zeg ik: "Maak plaats ik kom er aan"! Bekijk alles eens in het juiste perspectief...

Gepost door: Wim | 28/11/2008

Die 3u09' halen jullie zeker !!! Zeker met zo'n stok achter de deur ;-)
En Geert, de marathon is jammergenoeg niet de langste Olympische afstand - de 50km snelwandelen is nog ietsjes langer ;-)

Gepost door: philippe | 28/11/2008

Respect Het moest er een keer van komen, een reactie op al te bijdehante praatjes :) Ik val buiten elke cateforie (of misschien bij de "stumperds") zonder marathonervaring of -tijden. Ik klungel lekker door, ik heb er plezier in.

Gepost door: John | 28/11/2008

jullie hebben gelijk.. je moet een doel hebben.... super... veel succes ermee

Gepost door: hans | 28/11/2008

De commentaren zijn gesloten.