24/11/2008

Wit

Vandaag gaan we voor de originaliteitsprijs: een blogje over ... tataaaaaa ... de sneeuw!

Wanneer ik een loopschema heb opgemaakt wijk ik daar slechts van af wanneer a) ik een tijger, olifant of moorddadig konijn met een verleden op mijn weg tegenkom (ik woon dan ook vlak aan een dierentuin!!), b) de sociale planning van mijn echtgenote haaks op  die van m'n loopkalender staat en haar dreigementen m'n libido tot onder het vriespunt laten zinken of c) een blessure of ziekte van een minimale grootteorde vergelijkbaar met de pest zich aan m'n voordeur heeft aangemeld.

Gisteren stond er een duurloopje van 22 kilometer op het programma (dit is het vaste recept voor m'n zondagen, zolang ik geen marathonschema loop), en ondanks de negatieve weersvoorspellingen MOEST en ZOU ik die dan ook lopen.
Absoluut, want ik ben een man van staal! Absoluut, want ik ben een man van gewapend beton!! Absoluut, want ik ben een man waarop steden kunnen gebouwd worden!!!
Rond een uur of 3 keek ik eventjes buiten, en even kwam de gedachte in me op dat ik toch eerder een man van minderwaardig bordkarton ben, maar dit hield me niet tegen om toch m'n loopkleren aan te trekken, hierbij veel eerder vootgestuwd door de gedachte aan het risico op een teleurgestelde blik van m'n vrouwtje wanneer ik me door enkele sneeuwvlokjes zou tegenhouden dan door de onstuitbare drang om me met Koning Winter (neeje, niet die Hollandse voetballer, waar denken jullie toch allemaal aan?? Lees verder!) te meten.

Een kwartiertje later stond ik daar dan: m'n schoenveters knopend in het niemandsland tussen de geborgen warmte van de heimat en het barre winterse landschap dat zich voor m'n ogen volop aan het ontwikkelen was.
Maar, ik weet niet of ik het al eens gezegd heb; ik ben een man van staal, beton, en er kan gerust een middelgrote stad op gebouwd worden, dus hop, de straat op , hop, het gedeelte 'de straat op' kon je bijna letterlijk nemen. Nooit gedacht dat het voetpad vlak voor m'n huis zó glad kon zijn. Na 150 meter was ik al bijna 3 keer op m'n stalen, betonnen en stedebouwkundig volkomen in orde kinnebakkes gevallen!!
Vlug rekende ik even het uit hoeveel keer ik statistisch gezien op m'n gezicht zou gaan tijdens een tochtje van 22 kilometer, wanneer ik op 150 meter al bijna 3 keer horizontaal ging. Aangezien het resultaat van m'n berekening ruimschoots de 2 overtrof, keerde ik op m'n passen terug, en onder de triomfantelijke blik van ons Tania (een vrouw kan op 23 verschillende manieren enkel met haar ogen het begrip 'ik had het je toch gezegd hé!' uitdrukken; 't is daarom dat alle actrices vrouwen zijn hé!!) zette ik me terug achter m'n computer om maar wat verder te werken.
Tja, als je dan toch geen man van staal of beton bent, en wanneer zelfs de kleinste bouwput niet op je kan rekenen, dan kan je ineens maar helemaal een nerd zijn hé!?

Wél leuk was het toen ik onze kids van de jeugdvereninging ging halen ... met de fiets natuurlijk! Twee sneeuwballengevechten, 3 valpartijen waarbij één keer een ketting terug moest worden opgelegd en ontelbare schuifpartijen later kwamen we geblutst en gebuild, gelouterd en geslagen in de witte gevechten, maar met zalig tintelende vingers terug thuis, waar we ons in familiaal verband op enkele héérlijke kommen snert met korstjes hebben gestort ... het leven kan toch zalig zijn hé, zelfs als er al eens een keertje een looptraining bij inschiet ...

12:00 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Iron man Geert Van harte beterschap Geert, en een voorspoedig herstel van al je wonden toegewenst. Het feit dat je met ware doodsverachting en bij herhaling die ijsbaan waartoe de wegen bij jullie zijn ge(d)ëalueerd, is althans voor mij hèt bewijs dat je een man van staal èn beton bent!

Gepost door: Fred | 24/11/2008

gedevalueerd of geëvalueerd moet het natuurlijk zijn.

Gepost door: Fred | 24/11/2008

..en na geëvalueerd 'getrotseerd. Tja, zo kom ik wel aan mijn reacties natuurlijk! Om in jouw telex-termen te spreken: nu - STOP -.

Gepost door: Fred | 24/11/2008

reactie Hier draaien ze er spikes onder en gaan met die banaan zeggen we dan.

Ligt Belgie dan nog zo noordelijk :-)

Gepost door: Koen Martens | 24/11/2008

sneeuw ja geert,twas de moeite he gisteren.die beelden man
zaterdagavond van bergen-club.nie gewoon he.wesley en de fille hebben ons weer over de streep
getrokken.moeilijk gaat ook.ga je donderdag kijken
tegen saint-etienne? ik ben zondagmorgen om 9u gaan lopen en toen lag er nog niks.we hebben 1u ge
lopen en geen sneeuw gezien.
greetz

Gepost door: tuyttens gino | 24/11/2008

Hardloper Hans is wel van bordkarton en bleef lekker in pyjama op de bank zitten.
Heerlijk verhaal Geert

Gepost door: Hans | 24/11/2008

Zalige momenten 't Kan inderdaad zalig zijn. Een sneeuwballengevecht, 't is al lang geleden. 't amusement nog!

Gepost door: etienne | 24/11/2008

watje!! wat is dit nu weer? Is de mr. Muscle 1989 waarmee ik die droomtijd van 3:09 moet gaan lopen in Utrecht?!! Wij moeten eens een heftig gesprek aan voeren! Heb je al op mijn blog gekeken? Ik zal je naar 3:09 schoppen in Utrecht, ben je nu gek geworden ;))

Gepost door: ronald | 24/11/2008

zo ga je RR natuurlijk niet bijhouden.. .had dan je moonboots aangedaan ;-)

Gepost door: hans | 24/11/2008

Sneeuw en gladheid? Helaas hier slechts 1 mm sneeuw kunnen vinden en dan schat ik het nog hoog in ook. Van gladheid ook al geen sprake. En bij Winter dacht ik toch echt dat je een discussie aan gegaan bent met jullie Filip de Winter.

Gepost door: JeeWee | 25/11/2008

Hopelijk wordt het niet te snel warm, anders bestaat het risico dat dat stalen gebinte gaat smelten.

Gepost door: Marc | 25/11/2008

De commentaren zijn gesloten.