23/11/2008

James Potter

Haha, en ik die dacht dat de reacties op mijn post van gisteren vooral zou komen uit de hoek van de vrienden en vijanden van de NMBS ...
Blijkt dat het vooral sympathisanten zijn van verloren en psychich gemartelde kinderen die de weg naar mijn blog vonden. En dan denk je eindelijk de samenstelling van je lezers doorgrond te hebben!?

Bon, even snel een berichtje om iedereen gerust te stellen: ik kan bij deze onder ede en met alle 4 mijn handen op de bijbel of eender welk ander godsgeschrift melden dat alle kinderen netjes bij de juiste respectievelijke ouder of grootouder afgeleverd werden.
Evenzeer kan ik met trots verkondigen dat vrijwel mijn volledige uitleg in het Flanders Fields museum op zijn minst gebaseerd was op waar gebeurde feiten. En ja, ik geef wel toe dat ik mijn modelrol slechts eventjes gelost heb aan de Menenpoort, maar geloof me wanneer ik zeg dat ik me onmiddelijk herpakt heb en de ware toedracht aan m'n gehoor heb verkondigd.

Wat had ik dan gezegd?

Awel, ja ... luister ... het was een beetje sterker dan mezelf ... ahum ...

Je kent de Menenpoort wel; het monumentale eerbetoon aan de 55.000 Britse soldaten die tijdens de eerste wereldoorlog geen gekend graf gevonden hebben. Hun namen zijn voor eeuwig vermeld op de indrukwekkende wanden van de triomfboog in het centrum van Ieper.
Op een gegeven moment komt één van de kinderen op me toegestapt, met in zijn ogen die typische blik van een goudzoeker die nét de vondst van z'n leven heeft gedaan. Zegt hij "Meester, meester, ik heb de naam 'Potter' gevonden, zou dat Harry Potter zijn?"

Ahaaaaa ... en nu denken jullie waarschijnlijk dat ik hem wijs gemaakt heb dat dit inderdaad zo was hé??
Nee hoor, zo slecht ben ik niet ... kinderen zo iets wijsmaken, wat denken jullie wel?
Dus vertelde ik hem: "Maar nee jongen, dat weet je toch dat zoiets niet kan? Maar zijn vader, die is hier wel komen vechten. Maar ze hebben hem natuurlijk niet meer teruggevonden, want hij moest terug naar de tovenaarswereld ..."

Uiteraard dacht ik dat dit nooit geloofd zou worden ...
Tot ik die brave jongen terug in de ogen keek ... gelukkig stond de naam Voldemort nergens vermeld ...

menenpoortpotter

14:52 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Potter Lap ! Nu mogen ze al die filmscenes met zijn vader herspelen, want dat was Rowling vergeten te schrijven in haar script.

Gepost door: jogginggirl | 23/11/2008

'k voel helemaal mee met die gastjes. Ben nl. zwaar verdiept in de laatste hoofdstukskes van Harry Potter 7, een spannend boek!! nie te doen! ;-)

Gepost door: Ruthje | 23/11/2008

De commentaren zijn gesloten.