22/11/2008

Suivez le guide

Gisteren heb ik even een professioneel zijsprongetje gemaakt.

Neeje, er kwamen geen schaarsgeklede wulpsheden of extravagante kosten aan te pas ... als je zoiets wil lezen dan ben je hier niet op de juiste plaats!!
Wél heb ik gisteren een dagje verlof genomen om ons Taniake te helpen met gidsen.

Gidsen?
Yep, gidsen!

De 5de leerjaren van juf Tania en juf Katarina hadden namelijk een schooluitstap naar het wereldoorlogse Ieper gepland, met een bezoekje aan het In Flanders Fields-museum en de nabootsing van een echte vlucht op de agenda. Om alles een beetje in goede banen te leiden konden ze hiervoor wel de extra hulp van een gemotiveerd persoon (M/V) gebruiken, met kennis van onze noordelijke landstaal en zin voor verantwoordelijkheid. Indien niet ernstig, gelieve zich te onthouden.

'Onthouden' staat net als de meeste werkwoorden niet te boek als één der dingen waar ik getalenteerd in ben, en voor ik het wist had ik me met m'n grote mond al aangemeld.

Uiteindelijk was de opdracht niet zo moeilijk: in totaal moest ik een groepje van 9 kinderen uit het 5de leerjaar (10-jarigen) in het museum rondleiden en ze daar in een tijdspanne van ongeveer 2 uur 'alles' uit de doeken doen over wat WO1 in de Westhoek allemaal betekend heeft.
Geschiedenis is altijd al een stokpaardje van me geweest, en WO1 heb ik altijd één van de boeiendste periodes gevonden. En dus heb ik me eerder moeten afremmen om geen 3 uur aan elkaar te praten dan ik me moest verderslepen naar het einde van m'n budget van 2 uur.
't Is zo weer eens iets anders dan om met computergetokkel je boterham te verdienen, maar om nu meteen van een tweede roeping te spreken, da's een brug te ver (of komt dat dan weer uit de 2de wereldoorlog??)

Ook nog eventjes een woordje van lof over onze nationale laatrijdersmaatschappij, de NMBS ...
OK, toegegeven, ze waren te laat, da's waar. De trein die ons van Ieper naar Kortrijk moest brengen was te laat, meer bepaald met 11 minuten.
Maar ... toen we de Ieperse stationchef even interpelleerden over hoe het zat met onze verbinding richting Mechelen (we hadden in ideale omstandigheden slechts 9 minuten overstaptijd) nam hij onmiddelijk actie en bracht zijn collega's in Kortrijk van onze komst op de hoogte. Ook de treinconducteur zelf heeft nog 2 keer met de Kortijkzanen contact opgenomen, met als resultaat dat de trein richting Mechelen netjes op ons bleef wachten. In plaats van 1 uur te laat te komen werd onze laattijdigheid in het eindstation aldus beperkt tot enkele te verwaarlozen oogknipperingskes.
Da's dus waarom de Duitsers ons 90 jaar geleden dus niet helemaal overwonnen hebben zie ... wij hebben mannen van staal, mannen van de actie, mannen met begrip! (ok, ze zitten niet meer in het leger maar werken bij de buurtspoorwegen, maar toch ...)
En de Duitsers? Die moeten het doen met slechte tafelmanieren ... jammer maar helaas!! Dat wordt nooit iets met die gasten ;-)

Bon, tijd om te stoppen en me mentaal op te peppen voor 75 minuten loopwerk in zone anderhalf. Spijtig genoeg hebben de weermannen gelijk gekregen met het voorspellen van winterse buien; 't is hier al wat geweest.

Nog even een dikke proficiat aan m'n duiveltjes, want zij hebben hun wedstrijd gewonnen met 10 - 4, vooral dankzij een weergalloze eerste helft. We zijn nu al 6 wedstrijden na mekaar ongeslagen, met 5 overwinningen en 1 gelijkspel ... als ge tegenwoordig mooie voetbal wilt zien, dan weet je waar je moet zijn ...

Sluukes en tot maandag!

Groetjes van jullie gids - medeblogger - loopmakker - trainer (schrappen wat niet past).

14:58 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Haha, ik hoor het wel, NS mag een voorbeeld nemen aan onze zuiderburen...

Gepost door: Pieter de Boer | 22/11/2008

Moe Je hebt een groep van 9 kinderen zoet gehouden... Wat zullen die kinderen moe geweest zijn ´s avonds ;)

Gepost door: John | 22/11/2008

Schrappen? Ik hoef helemaal niets te schrappen, je bent gewoon een alleskunner, Mr. Guide!

Gepost door: M@urice | 22/11/2008

schrappen ik schrap niets, kan er nog wel wat bij verzinnen, maar dat komt vast niet door het filter heen :)

Gepost door: Ronald | 22/11/2008

reactie Die arme kinderen.

Gepost door: Koen Martens | 22/11/2008

gidsen en ik die dacht : aflevering 321 van Lachen met Geert komt er aan : "Kindjes verloren gelopen in de Westhoek!"

Gepost door: Koen | 23/11/2008

mooi hoe je met je blogs de mondhoeken doet krullen :-)

Gepost door: Chris | 23/11/2008

De commentaren zijn gesloten.