20/11/2008

Pluche konijn

Een windhond is een raar beest, geef toe.
Het is allemaal goed mogelijk dat God, alvorens tot de ontwikkeling van deze schraal gebouwde caniër over te gaan, uitvoerig testen heeft uitgevoerd in een windtunnel, dat neemt niet weg dat ik het maar een iel ding vind.

Ondanks zijn op snelheid afgestemde anatomie komt zo een beest op mij altijd nogal sloom over. Je kan met een windhond praten over voetbal, postzegels of de naaktkalenders van Carla Bruni, je zal zien dat je niet met een overgeïnteresseerde gesprekspartner te doen hebt.

En toch ...
En toch zit er best wel pit in da beestje. En hoe krijg je die pit er uit? Juist ja, met een pluche konijn.

Zet een windhond in een kot dat nét groot genoeg is om een gehandicapte mol in te huisvesten, hang daar een pluche konijn aan een koordje voor, tel tot 10 ('t moet zelfs nog niet in de juiste volgorde zijn) en open hun koterij. Wat je dan te zien krijgt mits je aan het koordje van het pluche konijn trekt is de dooddoener voor elke protagonist van inertie: top gear onder de honden is de meest passende naam die ik kan bedenken!

Het slome beest kan op een afstand van 2 keer niks een onwaarschijnlijke acceleratie genereren, straf genoeg om Usain Bolt te degraderen tot looprekgebruiker.


Vanwaar de bovenstaande aanhef?

Awel, als ik nadenk over hoe ik zelf met de loopsport omga, dan moet ik toegeven dat ik beetje een windhond ben. Niet anatomisch gezien, want mijn plompe lichaamsbouw laat bezwaarlijk een link leggen met God's onvolprezen windtunnel, en met mij kan je wél een interessant gesprek over ... euh ... postzegels verzamelen opbouwen. Verder ga ik ook de krachtmeting met Bolt niet aan, want die staat toch altijd off side.

Maar ik heb ook een 'pluche konijn' nodig om uit m'n sloefen te schieten.
Laat mij trainen op het beste schema dat ooit gemaakt werd, geef me 's werelds beste accomodatie, het maakt niet uit; je krijgt me niet aan de gang.
Geef me echter een doel voor ogen, zo iets in de zin van '13 april 2009 - Marathon van Utrecht - 3u10 minuten lopen of kop er af' en je kan met mij geen huis meer houden. Ik spring dan meteen in de preparatie-modus, let 200 komma 7 procent op mijn voeding, volg m'n schema tot in het kleinste detail (als er morgen iemand 'spring na 5 kilometer 10 keer in het kanaal' op mijn schema zet ga je iets zien ...) en bestraf elke poging tot afleiding met de onmiddelijke dood.
Sinds ik Utrecht in m'n hoofd gestoken heb loop ik trouwens ook ineens veel beter, of beter gezegd, makkelijker. 't Zit allemaal in 't koppeke, ik weet het.

Ik kan er niet aan doen: ik ben een competitiebeest, en het gebrek aan wedstrijden in 2008 is waarschijnlijk de voornaamste reden waarom ik de huidige jaargang als een totale mislukking aanvoel.

Ja, 2009 zal beter zijn.
Ja, 2009 zal mooier zijn.
Ja, 2009 zal sneller zijn.
En, vooral, in 2009 MOET ik minstens 4 PR's noteren: de marathon, 10 kilometer, 10 mijl en halve marathon besttijden moeten vermorzeld worden. Het wordt een succesjaar als ook m'n 20k en/of m'n 15k records naar de geschiedenisboeken verwezen worden.

Of ik gemotiveerd ben? Wat denken jullie zelf, met zoveel pluche konijnen voor m'n starthok?

pluche konijn


Ik zou nog even een kleine stilistische opmerking willen maken. Ik probeer namelijk steeds om in mijn verhalen niet teveel dezelfde omschrijving voor een zelfde ding te gebruiken. Mijn schrijfsels zijn zo steeds een eindeloze zoektocht naar synoniemen of alternatieve manieren om iets aan te duiden. Ik doe dat graag, en dus doe ik dat veel, maar vergeef me dat ik de term 'pluche konijn' welgeteld 7 keer heb gebruikt, titel inbegrepen.
Tot mijn verdediging wil ik even aanvoeren dat ik niet tevreden was over de synoniemen die ik gevonden heb, of wat denken jullie van 'artificiële wortelvreter', 'valse langoor' of 'opgestopte hazelip'? Als ik die termen begin te gebruiken heb ik binnen de kortste keren weeral het marketingdepartement van de Vlaamse Liberalen aan de lijn om me te vragen te stoppen met schrijven over hun mandatarissen ... het is niet makkelijk om Marathon Geert te zijn :-)
Trouwens, morgen in de Telex van de Week meer over de Vlaamse Liberalen ... (allemaal: 'We love you De Gucht, we do ... oooooooh Guchtsje, we love you!')

09:38 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

sabatical?? Je neemt zeker een jaartje vrijaf van het werk? Zoveel PR`s willen kraken dan moet er dagelijks (veel) getraind worden denk ik. Maar goed ik heb dan ook geen verstand van schema`s ed.

Gepost door: JeeWee | 20/11/2008

pr's Als je nu slechts één pluche konijn neemt en je loopt een ultrasnelle marathon waarin je elk pr verpulverd , zou dit niet makkelijker zijn ?

Gepost door: roadrunnerke | 20/11/2008

Na het zweedse avontuur gaat het nu over konijnen en windhonden... Usain Bolt zag er ook niet zo snel uit (vanaf mijn positie in het Olympisch Stadion) maar toch ging het best hard ;-) U mag er dan misschien niet uitzien als een windhond ; de reeds gelopen tijden zijn al mooi maar wanneer die nog eens verbeterd wordt mag je dat best snel noemen.

ps: Hardloop4daagse mag je ook als pr rekenen ? Of noemen we dat een DR (lees: Debuut Record) ? ?

Gepost door: Bjorn Paree | 20/11/2008

Herkenbaarheid... ...doet mij hier gniffelen. Ook ik ben een onwaarschijnlijke freak eens er schema's in het kader van een wedstrijd aan te pas komen. Gelukkig maken onze respectieve trainers daar geen misbruik van. Anders werd het drummen daar aan het kanaal...

Gepost door: Sven | 20/11/2008

paashaas zullen we een rappe paashaas regelen die in Utrecht voor ons uitloopt? Ik weet zeker dat jij in 2009 je PR's gaat verpulveren!!

Gepost door: ronald | 20/11/2008

reactie Begin om iedere loper die voor je loopt in een wedstrijd niet te zien als een mede loper maar als een konijn (HAAS) dan loop je een stuk sneller.
Je hebt het bewijs kunnen lezen bij mij afgelopen zondag :-)

Gepost door: Koen Martens | 21/11/2008

je voornemens zijn goed... en dat is de basis van alles... nu nog dat kanaal inspringen

Gepost door: hans | 22/11/2008

De commentaren zijn gesloten.