17/11/2008

De ene dag is de andere niet!

De ene dag is de andere niet, en ik ga dat geen 2 keer zeggen!
Gisteren was het tijd voor m'n zondags duurloopje: 22 kilometerkes aan een hartslag die je nauwelijks tot de levenden doet behoren. Markant detail was evenwel dat ik hiervoor 6 minuten en 2 seconden minder nodig heb gehad dan vorige week. Nochtans liep ik aan een zelfde gemiddelde hartslag en op nagenoeg hetzelfde parcours.
Als ik elke week zoveel kan verbeteren is het binnen een maand of 2 al niet meer de moeite om mijn schoenen vast te knopen voor duurloopjes onder de 200 km ;-)

Zaterdag heb ik dan weer een voor mijn doen speciaal trainingske afgewerkt: eerst 20 kilometer fietsen op m'n racefietske, daarna een halfuurtje lopen. Eigenlijk valt die overgang nog best mee, zolang je niet à fond vertrekt. Maar ja, de laatste keer dat ik nog eens 'à fond' heb gelopen was Duitsland nog niet gecapituleerd!!

Ondertussen krijgt april 2009 steeds meer invulling; marathon Geert en zijn gevolg zullen op zondag paasdag (Jos Gheysen is reeds lang op pensioen) reeds naar Utrecht afzakken om aldaar hun intrek te nemen in een zorgvuldig uitgekozen herberg (tips van Utrecht-kenners zijn welkom ...). Kamer met zeezicht is geen voorwaarde; een rustig en proper onderkomen zijn dit des te meer.
Maandag loop ik dan de marathon (ik kijk er al zóóóóó naar uit!!!), en daarna gaan we een weekje wadden.

WAT gaan ze doen?
Ze gaan WADDEN!!

Ahaaaa ... zowaar een hoogstaand stukje taalacrobatiek op deze pagina's; het kon niet uitblijven. De uitdrukking komt dan ook niet van mij, maar van ons Tania. Wat ze eigenlijk wil zeggen is dat we de rest van de paasweek op één der alom geprezen waddeneilanden te vinden zullen zijn. Welke precies, dat weten we nog niet; er is nog genoeg tijd om ook deze uitstap keurig uit te kienen en van alle nodige details te voorzien.
Ook hier kijk ik wel naar uit, want ik was er nog niet eerder, en ook hier is m'n devies: tips zijn meer dan welkom, hoewel ik het dit keer niet zoek in de hoek van de Utrecht-kenners. Als er zich dus Wadden-kenners onder mijn lezers bevinden, gooit dan nu uw mantel der onzichtbaarheid af, durf uitkomen voor uw diep gewortelde en angstvallig veborgen gehouden kennis, kom uit de kast en verlos ons van het kwade! Als dit evenwel te veel gevraagd is, stuur dan gewoon een berichtje, da's ook al goed.
Marathon Geert veeleisend? Komaan zeg!

Enfin, ik werk nu nog braafjes mijn schema af, wat me dus al trainingszekerheid tot half januari geeft. Tegen die tijd zou m'n loopjaar 2009 al netjes moeten ingevuld zijn, en na een weekje rust begin ik dan aan m'n Utrecht schema. Updates, bedenkingen en diepe emoties die al dan niet met deze voorbereiding te maken hebben worden op deze pagina's, reeds 1 generatie in de familie, uit de doeken gedaan.
Komt dat zien, komt dat zien ...

Maar onthou het goed: de ene dag is de andere niet, en ik ga dat vooralsnog geen 2 keer zeggen!

Maak er een fijne werkweek van!

23:03 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

agenda checken /* hardloperhans zet in zijn agenda op 2e paasdag in potlood "naar Utrecht" */

Gepost door: Hans | 17/11/2008

kom een paar dagen eerder wadden!
60 van texel ;-)
Tania, praat effe op hem in....

Gepost door: martine | 17/11/2008

Goede keuze. Oef, ik ben niet den enige bloggen -en lopende Belg in Utrecht. :)

Gepost door: Gert | 18/11/2008

mooie plannen Geert! Enne...we hebben al eens Schiermonnikoog gedaan, het kleinste en supermooie eilandje helemaal bovenaan, verkeersvrij trouwens (er rijden enkel een pendelbus van het haventje naar het dorp en enkele lokale bewoners die toelating hebben). In december gaan we naar Ameland, als dat ook zo leuk is, laat ik het je weten. En Texel is ook de moeite natuurlijk!

Gepost door: Ruthje | 18/11/2008

Weekje Wadden We hebben alvast goede herinneringen aan ons” Weekje Wadden” in het Golden Tulip Resort Hotel Noordsee in Nes op Ameland.
Je kan er naar hartelust uitwaaien, lopen, fietsen, etc …

Gepost door: frank spencer | 18/11/2008

Mooie plannen alvast succes met de "pré" voorbereidingen hoe je het ook mag noemen :-)

Gepost door: Katrien | 18/11/2008

reactie Geert in de tijd dat Wallonië nog bij Vlaanderen hoorden lag Utrecht nog aan het water! :-)

Gepost door: Koen Martens | 18/11/2008

Het mooiste wad eiland is en blijft Terschelling.
Je kan dan met pazen de berenmarathon route alvast verkennen en dan begin November de marathon lopen op Terschelling.
Ik blijf erbij, van al mijn marathons is de berenmarathon op Terschelling het mooist en zo'n prachtig eiland met sfeer, dus kies gewoon Terschelling.
Veel sucses.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 18/11/2008

De commentaren zijn gesloten.