12/11/2008

Dinsdag Sportdag

Hohohooooooooo zegt de Kerstman, hohohooooooooooo treed ik hem bij ... de Utrecht-lobby heeft zich massaal geroerd precies.
OK, ik leg de datum voor aan Tania, en als zij geen bezwaarschrift indiend kom ik wel ne keer tot daar, wordt vervolgd!

Over tot de orde van de dag, of beter, over tot de orde van gisteren.

De elfde van de elfde maand, traditioneel een feestdag, dus traditioneel een dag waarop je iets meer tijd hebt om je sportief bezig te houden dan, om maar iets te noemen, de 7de september.
Eergisteren, maandag, had ik een 40km lang fietstochtje op de planning staan, maar omdat ik pas zeer laat zou kunnen starten én vanwege het Vlaamse klassiekerweer (wind, wind, wind, wind en af en toe regen ...) heb ik dit, ook onder druk van een overbezorgde echtgenote, uitgesteld tot gisteren.

En aldus kwamen we tot de volgende dagindeling: 's ochtends met ons Fientje en 2 vriendjes (eigenlijk 1 vriendje en 1 vriendinnetje) Sint Maarten gaan zingen. Voor de onbekenden van dit gebruik: als ze bij jullie Nieuwjaar of Driekoningen gaan zingen, awel, bij ons is dat hetzelfde, maar dan met Sint Maarten. Mechelen is zowat de scheidingslijn tussen de gebruiken: Driekoningen wordt zowat overal gezongen, Sint Maarten aan onze kant van 't stad, Nieuwjaar aan de andere kant van 't stad. (onze kinderen doen ze dus alle 3; lekker extra inkomsten ;-) ).
Sint Maarten was trouwens die Romeinse pipo die het grootste deel van z'n carrière met een halve mantel heeft moeten rondrijden. Uiteindelijk heeft hij dat wel goed gezien: anderen moesten zich laten martelen, tot bloedens toe slagen of vanwege het geloof tot 4 keer toe laten afslachten om heilig verklaard te worden, terwijl Maarten gewoon een halve lap stof moest afgeven. Goed gezien!

Maar kom, we wijken af, een oud zeer op deze pagina's, 'k weet 't.

Rond den elven vonden de kids dat ze genoeg snoep, fruit en centjes bij elkaar hadden gezongen, en dus kon ik m'n eerste training van de dag aanvangen: 3 kwartiertjes loopplezier, verdeeld in 3 blokjes van telkens 10' zone anderhalf (ergens tussen zone 1 en 2 dus) gevolgd door 5 minuutjes zone 3.
Geen onbeschrijflijke moeilijke opdracht dus; we houden het bescheiden rond deze tijd van het jaar, met geen wedstrijden of andere uitsloofgelegenheden in het verschiet.

Na de middag kon ik dan weer aan de slag op m'n tweewieler, want de uitgestelde maandagtraining moest nog gereden worden. De geplande 40 kilometer liep uit tot 45 kilometer, en ondanks de nog steeds sterk woekerende wind mag ik toch tevreden zijn; m'n stuurvastheid gaat er sterk op vooruit en het voelt hoelanger hoe beter aan om in het zadel de confrontatie met plassen, gladde plekken, strategisch weggewaaide takken en, vooral, het onverantwoorde rijgedrag van sommige wegpiraten aan te gaan.
Voorlopig ben ik nog niet gevallen, statistisch gezien moet het beste dus nog komen...

Toen ik aankwam heeft Tania nog een fotootje van ondergetekende in vol ornaat getrokken, maar hij staat nog op de camera, dus die houden jullie nog te goed.

Tot de volgende!

07:54 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

sint maarten Romeinse pipo ? hier in Koekelare is het ook Sint Maarten die de baas is. Een echte historische persoon, veel beter dan Sint Niklaas want die bracht mij vroeger nooit iets !

Gepost door: wim | 12/11/2008

Alle heiligen moeten gevierd worden, hoe meer feest hoe beter zeker ? En de kinderen klagen toch niet :) ?

Gepost door: jogginggirl | 12/11/2008

Utrecht Waarschijnlijk kom ik op 13 april in Utrecht ook aan de start. Ik hoop niet dat dit voor jou een reden is om niet te komen .......

Gepost door: M@urice | 12/11/2008

Een mooie marathon planning voor volgend jaar en ook weer lekker getraind en gefietst,je gaat top.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12/11/2008

Die heiligen zijn allemaal mannen ,en van wie komt het geklaag als ze verschijnen tijdens het jaar ?? weeral de mannen :-))) just ?? :-)

Gepost door: Katrien | 12/11/2008

zullen we samen de kasterlee doen ;-0)??
duathlon dan he.
en 13 april kan je ook nog mee naar texel.....
60 km...
x

Gepost door: martine | 12/11/2008

We zijn eens benieuwd naar dat foto-tje om je eens in koerstenue te zien ;)

Gepost door: yves | 12/11/2008

De commentaren zijn gesloten.