05/11/2008

Wakker worden

Hoewel ik er dagelijks 1 keer op oefen, is wakker worden niet echt een specialiteit van me.
Ik ben wel vrijwel steeds vroeg op het werk (half 7 is eerder regel dan uitzondering) maar dat wil nog niet zeggen dat het van harte gaat.

Soms zijn er echter van die ochtenden waarvan je nét iets meer verwacht dan van een doordeweekse morgenstond, zo ook was het deze ochtend. Reeds weken werd ons door media allerhande (en aller lande) voorgehouden dat we vanochtend in een betere wereld zouden wakker worden. Jawel, vergeet al je zorgen, kommer en kwel, denk niet meer aan je eens o zo fiere aandeelbewijzen die nu liggen te verkommeren naast je obligate (no pun intended ;-) ) stock aan wc papier en wellicht als volgende aan de beurt zijn wanneer het spook der diarree doorheen jullie gezinnen waart, nee, denk ook niet meer aan al het zinloze geweld in de wereld, de hongersnood, werkloosheid en criminaliteit, want vandaag wordt dit alles van tafel geveegd, met de grond gelijk gemaakt en teruggewezen naar een plaats in de geschiedenisboeken, rubriek 'donkere tijden'.

Ik moet zeggen, ik was een beetje ontgoocheld. Ja, een mens moet dat kunnen toegeven; het sterkt en loutert je karakter als je niet alleen lacht bij intens geluk of weent bij immense droefnis ... je moet ook gewoon leren leven met het feit dat niet alles altijd gaat zoals je dat zou willen.

Laat me nu toch eventjes de doemdenkers onder jullie gerust stellen, want ik heb het hier niet over de tragische dood van mijn kat, het schielijke overlijden van mijn ingebeelde vriendje of een tegenslag van welke persoonlijke aard dan ook (zie ik daar in de verte reeds enkele ramptoeristen ontgoocheld afdruipen??); ik heb het over de nog heet-van-de-naald-recente Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

obamamccain
De wereld een betere en meer veilige plaats met Obama aan het stuur?? Moest 't een grap zijn, 'k zou er nog mee kunnen lachen, maar blijkbaar is 't direct al voor echt deze keer ('t is al anders geweest, hé Al Gore ;-)) ). Nu ja, ik heb niet direct iets tegen Obama of voor McCain, want geen van beiden dragen echt mijn voorkeur weg, maar ik vind gewoon dat de Verenigde Staten van Amerika geen land is om een socialistisch president te hebben.
Moesten ze nu nog Vandenbroucke daar als president verkiezen, dan waren wij er tenminste van af, of Wouter Bos, dan was Fortis er van af, maar nee, ze zijn hun inkomende transfers ergens in Kenia gaan zoeken.

Allez, we zullen wel zien wat 't wordt. De eerste weken zal 't toch één en al feestgedruis en goede voornemens worden; 'k ben ne keer serieus voor wat volgt.

Eén ding is wel zeker: de frieten van McCain zijn een pak beter dan die van Obama ...

07:37 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Traag Pas na jouw tweede reactie begon ik een beetje in de smiezen te krijgen dat Geert met een herstart is begonnen. Een herstart die volgens mij - maar dat zal ik nog verifiëren - begonnen is na de marathon van Venetië, waar Bjorn ons al op attendeerde.

Geert een herstart, de start van Obama, ach, je zult moeten toegeven: het kàn slechter! Welkom terug in blogland!

Gepost door: Fred | 05/11/2008

Welkom terug in blogland Geert. We gaan weer met plezier jouw stukjes lezen.

Gepost door: yves | 05/11/2008

Ben niet echt geinteresseerd in die hele mediahype. Hele nacht tv hier. EN moet ik ook nog bekennen dat ik de runningmate van Obama helemaal niet ken. Palin daarentegen wel(hilarische blooper met die canadese journalist die Sarkozy nadoet!!)

Gepost door: JeeWee | 05/11/2008

Change! T'is nie waar, er is ne nieuwe president verkozen, hij heeft (terug) ne marathon gelopen en is terug in blogland. Hey Geert, alles ok jongeman? ;-) Blij dat je terug bent en lang leve de lopers onder ons! (jaja, ik ben ook beginnen lopen/zweten/hijgen) Dus...It's indeed time for a chance...

Groetjes,
Koen.

Gepost door: Koen | 05/11/2008

Ik heb aan één stuk gelachen om dit wederom geweldige stuk. Vooral je opening, waar ik me helemaal bij aansluit, is geweldig. Ik had hem zelf kunnen bedenken.. :)

Maar had persoonlijk liever een vrouw als president gehad, maar goed, die keuze heb ik niet. We moeten afwachten wat het wordt, slechter kan in ieder geval niet.

Gepost door: Pieter de Boer | 05/11/2008

Hahaha.. die is leuk van de frieten... idd. wachten wat het wordt.... i may hope

Gepost door: hans | 05/11/2008

kijk eens aan.. ... wie daar terug is! Ga je proberen het wereldrecord comebacks te breken? Leuk dat je terug bent!

Gepost door: Julie | 05/11/2008

Annozel manneke waar haal jij dat altijd uit ,droge humor van Geert ,dat hebben wel degelijk een tijdje moeten missen :-)

Gepost door: Katrien | 06/11/2008

De fritten in Muizen dorp zijn nog een pak beter als Mc Cain zenne!

Gepost door: Gert | 06/11/2008

De commentaren zijn gesloten.