31/10/2008

Een goeiemorgen

Zoals sommige dieren weleens een winterslaap houden in de winter (vandaar de naam hé), bomen hun bladeren verliezen in de herfst en goede voornemens reeds in de lente brutaal vermoord worden, zo heeft de zomer ook het bestaan van Marathon Geert tot een pauze genoopt.

Ik zal het maar op moeder de natuur steken hé. Of nee, beter nog, op de onverlaat die ooit eens van de één of andere terecht veel te vroeg gestorven vorst de vraag heeft gekregen om de tijdsindeling uit te vinden. Kan ik er aan doen dat de idioot per dag werd betaald en aldus beslist heeft om de dag uit slechts 24 uur te laten bestaan, aldus zichzelf de mogelijkheid gevend om meer te kunnen factureren.
Je moet ze kennen hoor, die kleine zelfstandigen!

Allez, kom, laat de geschiedenis zijn voor wat ze is; recht de schouders en richt de neus naar de toekomst, want er is hoop ...

Hoop is ook wat mijn loopbestaan nodig heeft, want het is niet veel soeps geweest!

Lezers van deze blog die de pensioengerechtigde leven reeds tot 3 maal toe overschreden hebben zullen zich misschien nog herinneren dat ik me ging voorbereiden voor de marathon van Venetië.
Welnu, in eerste instantie ging dit zeer goed: trainingen werden met de volle goesting afgewerkt, de kilometers werden als vanouds opgestapeld en de vorm was (voor mijn bescheiden doen althans) ronduit schitterend. Het moet zijn dat God eens goesting had om mijn ongelovigheid te bestraffen, want na slechts luttele weken euforie scheurde ik m'n rechterkuitspier.

Kruis over m'n geplande eindtijd van 3u10', meer nog, ik had zelfs geen zin meer om tot in het Brugge van het zuiden af te reizen ... 't kon me allemaal gestolen worden. Het heeft heel wat overredingskracht van Tania gevergd om me toch tot in het meest noordelijke Afrikaanse land op deze wereld te krijgen.
En aldus stond ik daar dan in het startvak met slechts 2 weken training in de benen, waarvan de langste training omzeggens 15 kilometer lang was en aan het tempo van een bejaarde wichelroedeloper werd afgehaspeld.

Dan volgt nu even een meerkeuzevraag ... wat doet Marathon Geert in een startvak zonder een deftige voorbereiding?
A) hij gaat in een hoekje staan en laat zich wegdrummen
B) hij draait zich om en loopt in de verkeerde richting, luidkeels de tekst van de Marseilleise scanderend (jaja ... ik heb goede hoop om premier te worden ;-) )
C) zachtjes wenend hoopt hij op warmte en genegendheid van de hem omringende lopers.

Welnu, voor zij die op A, B of C hebben gegokt heb ik slecht nieuws: het juiste antwoord is D: hij trekt zich geen ballen aan van z'n conditie en vlamt tegen 100 per uur (ik druk me graag in centimeters uit!) richting aankomst.

Tja, ik weet het, wedstrijdindeling zal nooit m'n ding zijn: in het startvak stond ik net achter de pacemakers voor 3u20', en ik bedacht zo dat het wel leuk zou zijn moest ik die een kilometerke of 10 kunnen volgen.
Ahum, dat ook ja ... na 5 kilometer liep ik een 100-tal meter voor de pacers, na 10 een minuut of 2 en halfweg had ik dik 6 minuten op hen voor.
De rest van het verhaal was iets minder glorieus: na 28 kilometer ging m'n licht uit en volledig in het donker ben ik puur op karakter tot aan de finish gestrompeld. M'n enige verdienste was dat ik de volle 42.195 meter gelopen heb, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

Als het waar is dat je door een ontgoocheling sterker wordt, dan moet ik ondertussen als een serieus sterke beer zijn, want m'n laatste 2 marathons waren niet echt de grootste successen ooit geboekt door een tweevoeter op z'n retour!


Maar kom, we zijn weer aan het bloggen gegaan en misschien brengt dt euvele feit wel terug geluk in m'n lopersbestaan, wie weet!?
Ah ja, en voor zij die het affreus vinden dat ik me terug in blogland begeef ... gelieve al je klachtenbrieven, haatmails en onkieze vuile was naar Bjorn te sturen: hij is het die me met de dood heeft bedreigd als ik niet opnieuw een blogske zou plaatsen.

Goe weekend & tot de volgende!

15:51 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Ik wist wel dat je ooit ging terugkeren naar het land der bloggers!

Gepost door: Spencerwoman | 31/10/2008

he lekker om je weer te lezen!!!
En er is moed en een sterke vrouw voor nodig om toch te starten aan die marathon.
Ik heb nog wel een leuke uitdaging voor je vd zomer...samen met mij.....volgende week een blogje :-)

Gepost door: martine | 31/10/2008

Proficiat !! ewel chapeau ! zonder de geplande training nog zo'n knappe tijd lopen ! karakter te koop ? sjiek jong , leuk dat je terug in blogland aangespoeld bent

Gepost door: Katrien | 31/10/2008

Dat werd tijd! Zoals daarstraks afgesproken via mail, we moeten dringend eens een duurloopke samen doen. Ik mail dan wel. Loop ze nog.

Gepost door: Gert | 31/10/2008

Walk on water? Amaaai, een marathon in Venetie?? Bent gij dan de tweede die over water kunt lopen??

Gepost door: M@urice | 31/10/2008

hélaba!! hiesedase!! de Geert is terug!! en weer zo leuk en zot als altijd blijkbaar!! Ten eerste: dikke proficiat met je prestatie in Venetië, ook al was het niet zoals verwacht ge hebt het toch maar weer gedaan hé. Ten tweede: ons nu niet weer voor een dik half jaar in de steek laten hé ;-) welkom terug mateke!

Gepost door: Ruthje | 31/10/2008

Welkom back Hi Geert.
Zat eergisteren nog op je site om te kijken of er (al) nog leven was maar helaas.

En wat blijkt nu, je hebt eindelijk je schoenen uit die verrekte molshopen gekregen en bent als een halve gek naar de pc gerend om ons het heugelijke feit te melden.

Wanneer kunnen we je weer lijfelijk aanschouwen in een wedstrijd?

Gepost door: Koen Martens | 31/10/2008

Ladies & Gentlemen: HE IS BACK!!! GEEEEERT!!! man wat heb ik je gemist!! Welkom terug in het land van de levende bloggers, hardlopende schrijvers en gestoorde runners!

Jammer dat Venetië je niet de 3:10 heeft gebracht maar 03:32:33 is nog steeds een super prestatie!!

En nu volhouden he? Ik kijk alweer uit naar het volgende bericht!! Groeten aan vrouw en kids!!

Greetings, firestarter Ronald

Gepost door: Ronald | 31/10/2008

Welkom terug Geert... 3.32 liep ik ook zondag.. Netjes hoor,=. En wi niet waagt, wie niet wint

Gepost door: hans | 01/11/2008

Welcome back !
Een marathon lopen zonder degelijke voorbereiding is gekkenwerk maar achteraf ben je blij dat je die 42km toch maar weer afgewerkt hebt!

Gepost door: philippe | 03/11/2008

Welcome back !!

Gepost door: Bjorn Paree | 03/11/2008

De commentaren zijn gesloten.