15/05/2008

Marathon Geert en het kleine insectenboek

Sommige bronnen zeggen dat muggen een ongelooflijk talent hebben om kleine temperatuurschommelingen van op een relatief grote afstand waar te nemen. Ik weet niet of het waar is, maar indien ja dan heeft dit grote gevolgen op mijn gezinsleven.
Er zijn in dat geval namelijk 2 opties:

  • ofwel behoor ik tot de koortsachtigen op deze aardkluit
  • ofwel is Tania van het onderkoelde soort

Feit is dat ik deze ochtend weer eens als enige wakker werd met knobbeltjes, uitstulpingen en irriterende plekken op zowel armen als benen.

En ze worden sluw hoor, onze kleine zoemende vrienden. Vroeger kon ik ze al van ver horen, met hun irritante kleine geluidjes, hun weerzinwekkend lange snuit al gniffelend klaar voor het nakende bloedfestijn. In het verleden heeft dit meermaals geleid tot heroïsche achtervolgingen; zij gewapend met vleugels en ik met de laatste editie van de Runner's World die steevast op mijn nachtkastje ligt. Honderden levens heeft dit al gekost, en al evenvele rode bloedplekken op behang en plafond.
Maar van de nacht niks, nada, noppes. Zelfs geen minizoempje heb ik gehoord; de muggen hebben zonder twijfel op National Geographic een demo-programma gezien over het vliegen in stealth mode, en ik ben dus het slachtoffer. Eigenlijk verwacht ik op mijn sterfdag een heleboel rouwkransen te krijgen van de talloze muggenfamilies die ik eigenhandig generaties lang heb onderhouden.

En pas op ... mijn affiniteit met de insectenwereld gaat veel verder dan het voederen van de halve Vlaamse muggenpopulatie! Ik ben er vrij zeker van dat wanneer ik ooit beslis om te stoppen met de edele loopsport, er een nieuwe feestdag word geboren in het land van die ellendige kleine vliegjes die steeds in drommen langs kanalen en grasbeemden zwermen. Voor hen is het immers meer dan waarschijnlijk ook niet makkelijk om de aantallen die ik per training inslik bij te kweken.

Met de muggen heb ik geen medelijden, met die vliegjes dan weer wel, en daarom wil ik bij deze een Pax Insectica voorstellen.

Aan de kleine vliegjes langs het kanaal Mechelen-Leuven,

Beste gevleugelde vrienden, jullie zullen me waarschijnlijk herkennen als de in spandex en fluo vestje geklede valse trage die bijna dagelijks een flinke portie van jullie kroost tegen het strottenhoofd geplakt krijgt.
Geloof me, het verorberen van jullie familieleden, vrienden en nauw aan het vliegenhart liggenden schept ook geen plezier of arbeidsvreugde bij mijn persoon, en nog veel minder behoort jullie soort, hoewel rijk aan eiwitten, tot mijn ideale voedingspatroon. Je kan zelfs stellen dat het mij stoort wanneer jullie zich in grote getalen met wapperende vleugels richting mijn spijsverteringsstelsel storten, en daarom heb ik het volgende voorstel: als ik nu beloof om mijn soepel verende pas binnen de perken te houden en aldus mijn kruishoogte niet boven de 1 meter 90 breng, en jullie hier tegenover kunnen plaatsen dat jullie vliegende groepsbezigheden zich afspelen op een minimumhoogte van 2 meter, dan denk ik dat wij voortaan in vrede en voorspoed samen onder dezelfde zon kunnen leven.

Ik zie jullie reactie vol ongeduld maar met rotsvast vertrouwen op een goede afloop tegemoet.


Met vriendelijke groeten,
Marathon Geert


Ziezo, en nu maar hopen dat zij mijn blog lezen.

Nog even dit ... deze week las ik in de krant dat er ook nog andere mensen bindingen hebben met de wereld der insecten en andere kleine kruipdingen. Zo is een pas ontdekte nieuwe spinnensoort vernoemd naar Neil Young (de bioloog van dienst is immers een grote fan van deze rocklegende), en eerder werd er al een keversoort naar Roy Orbinson vernoemd.

Tja, als we die trend naar België gaan doortrekken, dan heb ik ook wel enkele suggesties, gaande van een Letééééérme voor een pas ontdekte nieuwe soort geit die veel mekkert maar weinig beweegt, over een Milquetkwak voor een gans die nog dommer is dan haar soortgenoten dit spreekwoordelijk zijn, tot de nieuwste vinding onder de mestkevers: een De Guchtkakker.


Ik hoop van harte om ook vandaag de natuur van dienst te zijn geweest met dit blogje ... morgen is het Telex-time!

Toedeloe ...

 

08:00 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes met je Pax Insectica ... trouwens, ik had verleden week nog es je verslagje (en ook dat van Martine) gelezen ivm La Roche ... best wel lastig was jullie oordeel ... en je moet weten dat ik NIET kan klimmen!!! (ga dus maar voor een tijd net onder de 5 uur)

Gepost door: Koen | 15/05/2008

belangrijk detail zijn het gewone vliegjes of STRONTVLIEGEN ????

Gepost door: marc devloo | 15/05/2008

Marathon muggen die houden van langduurtjes op je lichaam ;-)

Gepost door: Katrien | 15/05/2008

Mugi Gebrselassie de nieuwe soort ;-) als er toch naampjes aangegeven worden ...

Gepost door: Katrien | 15/05/2008

Slaapkamer verhaaltje Wees blij dat Tania het licht 's nachts om 2u30 niet aandoet als de ramen wagenwijd open staan om te kijken hoe dikwijls ze al gestoken is, zoals Ria deed 2 nachten terug. Ik zweer je dat je daarna helemaal niet meer slaapt! :(
Maar bon, ik wel blij dat jij ook je portie muggen verorberd langs de vaart. Daarmee heb ik er wat minder.

Gepost door: Gert | 15/05/2008

wist je niet... ... dat er een nieuw product op de muggenmarkt is? GELUIDSDEMPERS :-)

Gepost door: Julie | 15/05/2008

klamBOE!! Weet je...er bestaan in Nederland klamboe's, dat is een groot soort 'net' dat je boven je bed hangt en wat (als het goed is) geen insecten doorlaat.....

Gepost door: Petra | 16/05/2008

antwoord van een vliegjesfamilie Als hoofd van één van de belangrijkste vliegjesfamilies van de regio die u zo dikwijls beloopt. Kan ik u plechtig meedelen dat zoveel mogelijk van onze soortgenoten op de hoogte gebracht zijn over u voorstel. Velen van ons hebben belooft hiermee rekening te houden.Doch kan ik niet beloven dat er vanaf heden geen dergelijke incidenten meer zullen voordoen. Het kanaal Mechelen-Leuven is voor ons als soort een belangrijk reisvliegroute. We kunnen onmogelijk al onze toeristen op de hoogte brengen van onze afspraak. Nogmaals sory voor het ongemak. Als tip kunnen we misschien nog meegeven dat er maskers op de markt bestaan die zelfs stof tegen houden!(?)
Vriendelijke groeten Bompa Vlieg(je)

Gepost door: pjoke het loperke | 16/05/2008

Ik dacht dat musquito's alleen tegen hangjongeren bedoeld waren... Is de vliegroute van die beesten trouwens al wettelijk bepaald ? Qua communautaire jeukverspeiding....

Gepost door: jogginggirl | 17/05/2008

Hopelijk blijven ze weg die steek beesten en volgens mij zijn hardlopers in het algemeen vergelijkbaar met lama's!!!.
Fijn weekend.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 17/05/2008

Na zo een vriendelijk verzoek gaan ze zeker met u in vrede kunnen leven :s

Gepost door: yves | 18/05/2008

Ik heb al gehoord dat ze ipv hoger te vliegen hun vliegroutes tot op 50cm gebracht hebben. Aan uw knieën kunnen ze o.i. weinig kwaad berokkenen..))

Gepost door: betty spencer | 19/05/2008

Pax Ik wist dat je ne grote was, maar dat je kruis op 1m90 hangt.... stoefer !

Gepost door: Aardvarksken | 21/05/2008

en.... waar is de telex ???

Gepost door: Bjorn Paree | 21/05/2008

reactie Hoi Geert,
Heb je voor mij een werkende RSS feed.
Krijg nu geen melding van een nieuw bericht van je log.

Ik ben druk voor je bezig om als nog een team voor je te regelen voor de 12 uurs loop 21 juni.
Wie weet gaat de noodkreet werken.

Mochten er geen reacties volgende dan gaat er een naar de plaatselijke muggenzifters vereniging.
Uit eindelijk zijn er genoeg rode bloedlichaampjes die dag op het parcours.

Gr

Gepost door: koen | 27/05/2008

Vliegjes 12 uur lang Toch wel keurige vliegjes in België, dat je een officieel en correct antwoord van ze krijgt. Daar moet je bij ons eens om komen... Overigens heb ik nog een oproepje geplaatst om jouw 12-uurs team te completeren, kijken of dat gaat lukken...

Gepost door: Fred | 28/05/2008

zo even bijgelezen!zolang het geen malaria mugjes zijn....
mooi, venetie!!!
xxx

Gepost door: martine | 29/05/2008

Hallo? Leef jij eigenlijk nog?

Gepost door: Gert | 03/06/2008

12u sorry voor de wel héél late reaktie maar zoals je ondertussen wel vermoeden had : de 12u van Den Haag zal niet lukken voor mij. Veel succes ginds, ik volg jullie op de voet !!!!

Gepost door: kj | 09/06/2008

muskito geert, als de muggen maar niet al het bloed uit uw hersenen gezogen hebben, dan is het goed.
Niet ?

hahaha

Gepost door: kj | 04/07/2008

muggen Muggen in de nacht, steekvliegen overdag tijdens de training. Ze vergezellen me zelfs tot hoge snelheden. (ahum) Vorige week had ik ze te grazen, waren ze toch vermoeid geraakt en moesten afhaken!

Gepost door: marina | 15/07/2008

Veel succes in Venetie!! Het is hier erg stilletjes.

Heel veel succes Geert nu zondag in Venetie!

Gepost door: Gert | 21/10/2008

De commentaren zijn gesloten.