31/03/2008

London calling ...

Hmmmmm ... wat een heerlijke citytrip hebben we weeral achter de kiezen, maar, vooraleer hier een paar indrukken na te laten zou ik aan mijn lezers met slechts een beperkt tijdsbudget willen vragen dat, wanneer ze deze week slechts één van mijn berichtjes grondig willen lezen, ze het schrijfsel van vandaag laten voor wat het is en morgen met volle concentratie en overgave terug komen, want morgen ga ik hier een oproep lanceren!
Alvast bedankt!!

london_flagTerug over naar Londen ... gisterenavond is Marathon Geert met de zijnen terug het kanaal overgestoken om nog eens in de eigen heimat te overnachten.
Maar Londen was een succes: het was de eerste keer dat we 'en famille' een citytrip ondernamen, en de kinderen hebben het schitterend gedaan: metro in, metro uit, stadswandeling hier, museum daar, snelle hap links en drukte rechts: niets was hen te veel en op geen enkel moment ging de jeugdbrigade binnen ons gezin protesteren of werd enig ongenoegen door een wilde staking onderstreept.

Uiteraard kan ik hier nu alles wat we gezien, gedaan, beleefd, geproefd en aangedurfd hebben uitvoerig beschrijven, maar ten eerste is dit hier geen wervingsbureau voor Londen-gangers, en ten tweede heb ik geen zin in het schrijven van nog maar eens een webloftrompet over één van 's werels meest impressionante steden.
Vandaar dus Londen in enkele, toegegeven, zeer eigenwijze indrukken:

  • Londen is duur: zelfs om ergens gratis binnen te komen moet je betalen. Bij Madame Tussaud dacht ik eerst dat ze me verkeerd begrepen hadden, maar toen ik hen probeerde diets te maken dat ik helemaal geen wassen beeld wilde kopen bleek dat ze me enkel de prijs voor een inkomkaartje hadden meegedeeld;
  • Londenaars zijn vriendelijke en sympathieke mensen: totaal verschillend van het schorremorre dat je bij bosjes op de stranden van Antalya kan vinden ... ergens moet er iets mis gaan van zodra ze van hun eiland af komen, het kan gewoon niet anders;
  • Chicken Tandoori is een typisch Londens gerecht en een goede voorbereiding op een citytrip naar de Engelse hoofdstad vraagt een grondige studie van zowel de Indische, Poolse als Russische taal;
  • uiteraard is de Flora Marathon elk jaar weer uitverkocht: als nog maar een kwart van de mensen die ik heb zien joggen zich inschrijft kom je al aan een slordige honderdduizend entrees;
  • Londen is Harrod's, Harrod's is Londen ... zelden ben ik zo geconfronteerd geworden met m'n eigen financiële tekortkomingen als in de eindeloze koophallen van deze wereldberoemde geldmachine;
  • maar bovenal: Londen is prachtig!

Bon, nog eens, voor de mensen met weinig tijd deze week: ga weg, ga weg, morgen moet je hier zijn: morgen MOET je hier terug komen lezen ... morgen komt hier een belangrijke oproep!

Allez, tot zover Londen dus.
En de rubiek 'Lachen met Geert'? Tja, die lijkt de laatste tijd wel een beetje dode letter geworden. Hoewel, bijna hadden we prijs ... ik vertel jullie waarschijnlijk niets nieuws wanneer ik zeg dat we in de nacht van zaterdag op zondag terug op het zomeruur zijn overgeschakeld.
Maar, in alle drukte en opwinding van onze citytrip is ons gezinnetje collectief vergeten om onze tijdrekening aan te passen naar de geplogenheden van de dag, en gelukkig maakte Tania een opmerking over het feit dat alle, maar dan werkelijk ALLE, klokken in de metrostations een uur verkeerd gingen. Na enkele wilde theoriën over het feit dat er misschien een stiktheidsactie aan de gang was in Greenwich, of dat ze in Londen op zondag een uurtje vroeger opstaan, was de enige plausibele conclusie dat we die nacht, toen we sliepen, heel ongemerkt en zo stil als een muisje dat net een overdosis aan vergiftigde kaas naar binnen heeft gewerkt en ons aldus nooit meer zal verblijden met het zachte getrappel van haar minuscule teenkootjes, zijn overvallen door het zomeruur. Gelukkig konden we tot deze conclusie komen nog voor we in St Pancreas Int'l Station verwacht werden, of onze trein was ribbedebie zonder ons ...
Meteen werd ook het geheimzinnige gedrag van mijn gsm verklaard, die, gedreven door voorgeprogrammeerde mechanismen, zijn traditionele matinale deuntje een uurtje vroeger dan we verwacht hadden door de hotelkamer schalde.

Tot hier mijn verhaal van de dag ... maar ... kom morgen zeker terug want, ik weet niet of ik het al vermeld heb, morgen lanceer ik een oproep!

Komt dat zien, komt dat zien ... komt dat lezen, komt dat lezen.

11:50 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25/03/2008

White Easter

I'm dreaming of a white easter ....

De melodie kan behouden blijven, en zelfs de tekst is volledig recycleerbaar. Anderzijds is het romantische gevoel van witte parels aan een paasboom net iets minder dan een sneeuwgordijn in een sparreboom (nee, ik weiger te spreken van een denneboom: dit blog is politiek correct!).

easterIs dit nu de periode waar wij, buitensporters een hele winter naar uitkijken? Om dan in de begindagen van de lente half schuivend en driekwart strompelend door witgevrozen modder te ploeteren, onderwijl nog genoopt om serieus uit de doppen te kijken of ge valt met uw smoelwerk in een onontgonnen nest chocolade eieren?

Gisteren heb ik toch maar 2 trainingskes afgewerkt: 's ochtends, toen de weergoden nog niet gezopen hadden en hun roes op de mensheid wilden uitwerken, eventjes een vetloopje (samen met Tania). Stel jullie hier echter niet teveel bij voor: dit was een extra trainingske dat niet de index is van een startende voorbereiding naar iets groots, maar veeleer een op loopschoenen uitgedrukte boetedoening voor de chocoladen orgie daags tevoor.
's Avonds, toen de maan scheen en de zon naar de kangoeroes lachte, was het dan tijd om even de Noorman te spelen. Hoewel, eigenlijk viel het nog mee: enkel de eerste 10 minuten van mijn in totaal 65 minuten durende training heb ik de sneeuwvlokjes naar beneden zien dwarrelen.

Enfin, als ik nu naar buiten kijk zie ik een indrukwekkend witte vlakte, slechts hier en daar doorsneden door verse bandensporen. Het zal deze middag een training worden met vallen en opstaan ...

Gelukkig wordt het een korte werkweek: gisteren werd met Paasmaandag de toon al gezet, en overmorgen begint mijn volgend weekend al: we gaan met het hele gezin op citytrip naar Londen.
Een klein beetje parcoursverkenning voor de Flora Marathon 2009 kan nooit kwaad ...

07:47 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

21/03/2008

Time out

Vandaag effie geen telex ...

Niet dat er niet genoeg stof is om eentje (of zelfs 37!!) te maken, maar ik heb de voorbije dagen (2 weken eigenlijk) heel Europe onveilig gemaakt, en het zou getuigen van al te goedkope sensatiezucht om van de eerste dag al terug op onze regering (als we dat gedrocht tenminste zo al kunnen noemen) te kappen.

Uiteindelijk ben ik dus terug op m'n eigen turf aanbeland, en al bij al valt de conditie waarin ik me verkeer nog mee. Vorige week heb ik evenwel een heel pak minder gelopen dan aanvankelijk gepland, maar dit kwam echter door een hardnekkige verkoudheid die m'n adem afsneed van zodra ik enige fysieke activiteit veinsde die het knopen van schoenveters oversteeg.

Deze week heb ik de draad terug opgenomen, maar het liep toch ook niet meteen van een leien dakje: maandag legde ik in totaal 17 kilometer af (15 geplande + 2 verdwaalde kilometer want ik vond m'n hotel in het centrum van Helsinki niet terug) waar de hartslag eigenlijk 10% te hoog was. Nu heb ik dit wel vaker wanneer ik een training inlas op een dag dat ik het vliegtuig heb genomen. Dinsdag werd rustdag, en m'n versnellingen op woensdag heb ik helverwege gestaakt omdat m'n spieren en longen totaal geen verweer hadden tegen de laatste restantjes van m'n ziek zijn enkele dagen tevoren.
Gisteren ben ik ook maar binnen gebleven om een dagje extra te recupereren, maar vandaag pikken we de draad weer op met een 12 km loopje, morgen versnellingen en op Pasen is het de bedoeling dat ik 20km bij op de teller plaats.

Nog even welgemeend een laatste hoestbui de ether injagen en we zijn er klaar voor ...
Cough

07:09 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

07/03/2008

Telex van de Week (14)

telex--start--
Een telexje vanuit Oostenrijk deze keer
--stop--
en het gaat over moeilijke zaken
--stop--
moeilijk en onbegrijpelijk
--stop--
zoals daar is: de notariële index
--stop--
'k zal 't efkes simpel uitleggen
--stop--
de notariële index is eigenlijk een ristorno die je als bedrijf op je belastingen kan terugkrijgen mits je aan bepaalde criteria voldoet
--stop--
tot zover de wet
--stop--
de geest van de wet zegt echter dat je dit geld moet besteden in het creëeren van arbeidsplaatsen
--stop--
da staat nergens in de wet, maar ge moet da zo weten ... da's ongeveer hoe ze er in ons parlement over denken
--stop--
nu blijkt dat eigenlijk niemand dat geld hiervoor gebruikt
--stop--
commotie alom, vooral in het parlement
--stop--
blijkt dat ook onze financiële rots in de branding, de Nationale Bank van België, kortweg NBB, ook een aardig centje hieraan verdiend heeft vorig jaar
--stop--
inderdaad, zonder arbeid te creëeren
--stop--
en wie is er voor 50% eigenaar van de NBB?
--stop--
inderdaad ja, de staat zelf
--stop--
de staat, je weet wel, die gasten die alle geesten van de wet persoonlijk kennen want ze hebben nog samen in de kleuterklas gezeten...
--stop--
bon, ik vind dit onbegrijpelijk
--stop--
nog iets ...
--stop--
België begint zo stilaan de naam van terroristenstaat te krijgen ...
--stop--
je kan geen krant meer openslaan of je leest wel dat ze weeral een Belg ergens ten velde hebben aangehouden
--stop--
ok, ze noemen wel allemaal Abdelkader, Murat, Karim of Mustapha, maar toch ...
--stop--
't zijn Belgen
--stop--
straffer nog ...
--stop--
't zijn snel-Belgen
--stop--
genieters van de 'snel Belgwet'
--stop--
je weet wel, die wet uit de tijd dat je onze nationaliteit kreeg als je kon slagen op een test met als enige vraag 'Tel in de juiste volgorde van 1 tot 3', waarbij een maximum van 2 fouten toegelaten was
--stop--
had je ze allemaal fout, dan moest je gedelibereerd worden ...
--stop--
ik vind zoiets onbegrijpelijk
--stop--
nog ziets: onze regeringsvorming
--stop--
die moest toch af zijn tegen Pasen??
--stop--
nu blijkt dat de partijen die een akkoord hadden ineens niet meer akkoord zijn en dat de partijen die geen akkoord hadden daar dan weer mee akkoord kunnen gaan maar ze hebben geen akkoord om aan een ander akkoord te werken ...
--stop--
uiteraard wordt Leteme daar ziek van ...
--stop--
diene brave mens snapt da allemaal niet ...
--stop--
net zoals ik trouwens ...
--stop--
maar kom, er is ook goed nieuws ...
--stop--
vanavond ga ik terug naar huis
--stop--
en in mijn valies steekt weer wat materiaal voor Lachen met Geert ...
--stop--
wordt vervolgd!
--full stop--

14:02 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

06/03/2008

Music Maestro

Vandaag wil ik het niet één (want alleen is maar alleen), niet drie (ge moet nu ook weer niet willen overdrijven hé), maar twee keer over muziek hebben.

Ten eerste heb ik de eer om jullie te melden dat ons Lenne, mijn oudste der beide oogappels (of moet ik oogappellen zeggen, of mischien ogenappels, of misschien oogananas, maar nee .. dat is te ver, want dan zitten we al bijna bij de neuspeulvruchten, wat niet alleen volledig uit de richting is maar bovendien ook nog eens bijzonder onsmakelijk klinkt ... we houden het op 'oogappels') gisterenavond haar eerste celloconcert heeft gegeven.
Niet dat ze een plotseling een onweerstaanbare virtuositeit heeft ontwikkeld en ik vanaf heden op Mozartiaanse wijze en slechts voorafgegaan door een vierspan en enkele herauten doorheen de Westerse wereld moet beginnen kruisen om aan alle hoven en lustelijke huizen mijn wonderkind te tonen, maar toch ... ik moet zeggen dat ze het er knap heeft van afgebracht.

Proficiat Lenne!

Dit concert was trouwens ook haar eerste cello-examen, en aan de reactie van haar leerkracht te zien ben ik vrij gerust in een goede quotering!!

Ik heb wel een paar fotookes getrokken, maar die zijn thuis in het verre Muizen, en ik zit momenteel in Wenen, dus zullen jullie het met mijn woorden alleen moeten doen.

Voor mijn tweede muzikale onderwerp van vandaag wil ik grag jullie steun vragen.
Het gaat namelijk over het Eurosongfestival.

Kijk, zonder afbreuk te willen doen aan de artistieke kwaliteiten van de ene en het showbizgehalte van de andere vind ik persoonlijk dat we de Paranoiacs moeten sturen. Ierland gaat al een zingende kalkoen sturen, ik denk niet dat Europe het nodig acht dat België een kieke of anders gevederd gevogelte gaat sturen.

En daarbij, de Paranoics, da's nog échte Belgische rockgeschiedenis, de Paranoiacs, da's één brok energie, de Paranoiacs, dat is voor mij ook een stukje jeugdsentiment. Maar dan wel jeugdsentiment dat niet aan kwaliteit heeft ingeboet en nog steeds kleu geeft aan de grauwe wereld waarin haar podium staat.

Ik herinner me nog de beginjaren van deze rockgroep, toen ze top waren met een album, luisterend naar de zacht glooiende naam 'Sometimes teenage is spelled TNT', met onder meer een ode aan Debby Harry, aka Blondie. Ik heb ze ooit zelfs nog een hommage weten brengen aan Will Tura met een rocjversie van 'Maartse buien en aprilse grillen', en ook daar kwamen ze mee weg.
In die tijd, toen de dieren nog gewoon in het Nederlands met elkaar konden praten en ondergetekende nog veroordeeld was tot een dagelijkse slijtageslag tegen de slaap op de schoolbanken, zat er in mijn klas een zeer getalenteerd zanger/gitarist (later zou hij de groep Dildo Warheads oprichten), en deze jongen heeft me oot eens meegenomen naar een concert van de Paranoiacs. Tot op de dag van vandaag kan ik me nog levendig het rookkanon, de flitsende rode en gele podiumverlichting, de wietgeur die vanuit de voorste rijen opsteeg maar vooral de oerdegelijke livesound en meeslepende energie van deze groep herinneren.

Mannen, vrouwen, vrienden en vriendinnen, doe het desnoods niet voor de Paranoiacs, doe het à la limite niet voor mij, maar doe het voor de goede smaak: stem zondag op de Paranoiacs!
Je hoeft van mij niet eens naar de uitzending kijken, maar stem gewoon op deze sympathieke band ...


Alstublieft ... (jullie moesten nu eens de smekende blik in m'n ogen zien, met aan de rechterooghoek van m'n linkeroog zelfs een authentiek bengelende traan,  nu nog angstig om te vallen op het koude witte vlak van m'n bureau, maar spoedig zal zij aan kracht winnen en haar eigen weg gaan ...)

Zeg het voort, zeg het voort ...
paranoiacs

14:02 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05/03/2008

Onverwachte training

Jaja ... lach maar met ne oude mens ... wat ik gisteren bedoelde is dat ik deze week 4 kilometer meer zou moeten lopen dan vorige week. Maar ja, soms vergeet ik al eens een woordje in een zin, en dan staat er iets totaal anders hé ... 't kan iedereen voorvallen, het gebeurt in de beste families, maar je hebt bepaalde risicogroepen die het wel wat vaker voor hebben. Da's het leven, da's mijn lot.

Na de rustdag van maandag kon gisteren de trainingsweek terug beginnen. Op de planning stond een rustige 12km. Om de avond vrij te hebben besloot ik om tijdens de middag de velden van Evere onveilig te maken, uiteraard voorzien van een robotfoto van Etienne; je weet nooit wie je tegenkomt ;-) ...

Na 200m merkte ik echter dat een wagen langzaam naast mij bleef rijden. Nu heeft mijn mama me steeds op het hart gedrukt om niet met vreemden te praten en zeker niet in de wagen te stappen met iemand die ik niet ken, en aldus het feit dat ik stilaan in de leeftijdscategorie kom waar ik me meer zorgen over necrofielen dan wel over pedofielen zou moeten maken, reden waarom ik stug voor me uit bleef kijken.

Even een klein stukje tussendoor: mama's en papa's van deze tijd ... het is belangrijk om je kinderen gevaarsbewust groot te brengen en hen steeds te wijzen op de bedreigingen van onze maatschappij, maar overdrijf niet. Omdat mijn moeder me vroeger maar bleef waarschuwen dat ik nooit mocht instappen bij vreemden heb ik het eerste jaar van mijn middelbaar héél veel keren de bus gemist. Net zolang tot er eindelijk een buschauffeur stopte die ik kende ...

Bon, einde van het interlidium ...
Waar waren we gebleven? Ah ja, ik liep daar dus, evenveel energie stoppend in het voor me uit kijken dan in het lopen zelf.
Plotseling, als een bliksemschicht flitste er een mes door de heldere middaghemel die slechts door enkele sluimerende wolken ontsierd werd (niet waar hoor, maar ik voel de onweerstaanbare drang om een beetje Hitchcock in dit verhaal te steken)...

Nee, niks spannends, de chauffeur van de wagen bleek gewoon een collega te zijn met wie ik vroeger al wel eens een toertje ging lopen. Hij had met een vriend afgesproken om in het Zoniënwoud wat gaan te lopen, en hij vroeg of ik geen zin had om mee te gaan.
Nu, lopen in de velden van Evere is wel tof, maar na 385 keer heb je ze wel gezien, en dus stapte ik, dankbaar voor de geboden afwisseling, in.

arboretumHet werd een heerlijk loopje, weliswaar anderhalve kilometer korter dan gepland, maar het is zalig om in het arboretum van het Zoniënwoud, dicht bij de bewoonde wereld maar toch ver weg van haar geluiden en beslommeringen, te kunnen gaan lopen.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar ... hopelijk word ik volgende keer voor even eerbare doelen van de openbare weg geplukt ...

07:20 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04/03/2008

Training

Je verwacht het misschien niet onmiddelijk op mijn blog, maar ik ga het nu eens voor één keertje gewoon over mijn trainingen hebben.

Dus, geen intieme verhalen over gebeurlijke voorvallen in luchthavens, hotels of straten met een anderstalige naam, geen familiale aangelegenheden van echtgenotes in het onderwijs of kinderen in de sportclub, en al helemaal geen bewijslast waaruit moet blijken dat de auteur van deze pagina's niet van de slimsten is.

Niets van dit alles! Nee, je moet niet aandringen ... ik zal geen enkele politieker door de mangel halen vandaag en de maatschappelijke problemen waardoor mijn eksteroog soms tot in m'n geamputeerde amandelen kruipt laat ik vandaag eveneens onberoerd, we gaan het puur over mijn trainingen van de afgelopen week hebben.

Dit gezegd zijnde ... vorige week heb ik, zoals door mijn schema voorzien, 64 kilometer op m'n teller bijgeschreven.
Nochtans is niet alles 100% verlopen zoals ik het aan het schema toevertrouwd had. Maandag is uiteraard geen probleem, want dat is, net als de vrijdag, mijn traditionele rustdag, en 0 kilometer lopen is iets wat me met verve lukt.
Dinsdag heb ik 14km in plaats van de voorziene 12 gelopen, gewoon omdat ik me een beetje vergist had, en als je 7km van huis weg loopt langs een rivier, dan is het onmogelijk om in 5km terug thuis te geraken, tenzij je je tot het betere triathlonwerk wil bekeren. Woensdag stonden er versnellingen op het programma (1 x 1km, 1 x 2km en terug 1 x 1km @ 4'/km) wat in totaal 10 loopkilometers (incl. in- en uitlopen en ruststukjes) heeft opgeleverd. Donderdag had ik eveneens 12 rustige kilometers gepland, en die zijn er in de praktijk ook gekomen. Zaterdag heb ik weer een beetje moeten shiften: in principe stonden er weer versnellingen ingeboekt, maar omdat ik de godganse dag van hier naar ginder en in 7 delen weer terug ben gehost zag ik het niet meer zitten om 's avonds nog tegen de wind in te beuken om toch maar een beetje tempo te kunnen maken. Enfin, ik ben dus gewoon in de zzetel blijven hangen.
's Anderendaags wekte de wroeging me echter op een onwezenlijk vroeg uur en aldus ging ik de meest matinale versnellingen uit m'n carrière afleggen. Ook op zondag heb ik dan in de namiddag nog m'n obligate 18 kilometer (eigenlijk stond er 20 op het programma, maar ik had nog een bonus van de dinsdagtraining en het was zo al zwaar genoeg na de ochtendtraining) afgejogd, et voilà, Kees is weer eens klaar gekomen.

Deze week staat er een vrij gelijkaardig programma op de kalender, maar in totaal zal ik wel een 4-tal kilometer presteren.

Voila zie, jullie zien het: ik ben terug in training zoals het hoort ... na het lezen van de blogs der St Saveur deelnemers ben ik wakker geschoten: jullie zijn allemaal heel sterk bezig, en net zoals de moppersmurf haat ik afgaan!!

07:08 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |