25/02/2008

Competitiegeest

Héhé ... nu ik met de Eurojogging in Harelbeke terug een doel voor ogen heb gaat het volgen van een trainingsschema in één klap terug een pak makkelijker.
Klassieke vragen zoals 'Waar doe ik het eigenlijk voor?' krijgen immers meteen een makkelijk en voor de hand liggend antwoord: 'Daar voor!'.

competitionIk ben dan ook altijd al een competitiebeest geweest; aan mij moet je niet komen vragen om een partijtje squash 'just for fun' te spelen, en wanneer ik vroeger een vriendschappelijke voetbalwedstrijd diende te spelen dan kon je aan mijn manier van spelen absoluut geen verschil merken met een levensbelangrijke competitietopper. Niets aan te doen, zo zit ik nu eenmaal in mekaar.
Mijn beste kameraad is trouwens ook zo: legendarisch zijn de wedstrijden waarin we elkaar tot der dood bekampten op het tennisveld, de squashbaan, de tafeltennistafel of zelfs het spelbord van één of ander gezelschapsspelletje (what's in a name ...).

Nu, soms is deze karakertrek een zegen, soms een vloek.
Het is een zegen wanneer je een confrontatie aan moet gaan, zowel op het sportterrein als in het dagelijkse leven, want je hebt steeds een onmiskenbaar mentaal voordeel als je tegenover iemand komt te staan die niet bereid is om z'n blinde darm en een even aantal ledematen af te staan in ruil voor de overwinning.
Het is echter evenzeer een vloek als je in een teamsport speelt waar niet iedereen met dezelfde gedrevenheid aan de slag gaat.

Enfin, een lange inleiding en open venster op m'n ziel om maar te zeggen dat ik grotendeels m'n wedstrijdplanning voor 2008 heb opgesteld.

Uiteraard wordt Harelbeke m'n eerste wedstijd van het jaar, en verder zal ik zeker aan de start staan van Dwars door Brugge (4 mei, 15k), de Jogging Ville de Namur (14 september, 14.6k) en de Gaston Roelandts loop (28 december, 10k).
Ik hoop ook deel te nemen aan de 20k van Brussel (mei), de 10 van Mechelen (voorjaar) en de 12u van Den Haag (iemand interesse om mee in ons team te lopen??)

Ah ja ... en dan is er uiteraard nog de obligate marathon!

Dit jaar ga ik voor de eerste keer op Belgische bodem een marathon afwerken: na Rotterdam, Dublin, nog eens Rotterdam, Monschau en de Jungfrau, zal ik proberen om m'n PR op 5 oktober in Brussel scherper te stellen.

Misschien lap ik er hier of daar nog een halve marathon, een wedstrijd uit de 'challenge Delhalle' (bedankt vor de tip, Bénédicte) of een 10 mijl tussen, maar ik heb bewust de keuze gemaakt om geen 'veelloper' te worden. Uiteindelijk is dit ook één van de vloeken van m'n competitiegeest: ik kan het gewoon niet aan om veel wedstrijden te lopen ... ik pep me mentaal immers telkens zo sterk op dat deze handeling op zich al zoveel energie vergt en stress genereert dat veel meer wedstrijden het leven er voor mezelf en m'n omgeving niet echt aangenamer door zou worden.

Maar komaan nu, zeg op ... wie van jullie kan ik op welke wedstrijd begroeten?

08:14 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

2008 Mooie vooruitzichten .. succes alvast !!

Gepost door: Edith | 25/02/2008

Eendagsbelg In juni kun in Den Haag op een Eendagsbelg rekenen!

Gepost door: M@urice | 25/02/2008

Brussel Hoi Geert,
Brussel staat alvast ook op mijn programma. Succes met je wedstrijden, en dat competitiebeest in je herken ik héél goed. Ook ik vroeg me steeds af wat een 'vriendschappelijke wedstrijd' onderscheidde van een competitiematch.

Gepost door: Sven | 25/02/2008

mooi programma
in brussel ben ik ook van de partij

Gepost door: Wim Geerts | 25/02/2008

twijfel Ik twijfel tussen Brussel, Eindhoven en Etten-Leur in oktober ... en ik denk dat ik ze alle drie loop! Toe tonne!

Gepost door: Koen | 25/02/2008

Een goed gevulde loopkalender Geert. Je gaat er weer invliegen precies. Veel succes met de voorbereiding.

Gepost door: yves | 25/02/2008

Harelbeke wordt onze eerste ontmoeting. Brugge misschien daarna. En die Médoc ? tja, ik vrees dat ik daar niet zal heengaan, alleen op verplaatsing zie ik niet zitten en blijkbaar hebben geen andere bloggers een uitnodiging ? vreemd hoe ik op hun lijst kwam (heb intussen al 6 mails met inschrijfaanvraag van hen ????)

Gepost door: jogginggirl | 25/02/2008

plannen genoeg plannen Geert, da's mooi.
Nou ja, Harelbeke: check!
12 van Den Haag:mmm.. klinkt goed, wanneer is dat?
20 van BXL: zou wel heel mooi zijn..maar dan moet ik Leiden misschien.. en dat is een traditie inmiddels.. weet dus nog niet

Gepost door: Ronald | 25/02/2008

reactie Ik bied mij aan voor Den haag mits de beentjes het willen.
Maar houd er rekening mee dat ik een echte recreant loper ben:-)

Gepost door: koen | 25/02/2008

Wie weet Wie weet zien we elkaar in Den Haag misschien weer, wie weet doe ik wel mee? ik heb alleen nog geen datum!!!!

Gepost door: Rich@rd | 26/02/2008

De commentaren zijn gesloten.