07/11/2007

Madrid

Even een kleine proloog bij het verhaal dat volgt ... op mijn vorige bericht kreeg ik beel reacties in de zin van dat het goed is dat Tania meereist, want dat anders de volgende 'Lachen met Geert' episode er zat aan te komen.
Wel, beste vrienden, ik zal jullie moeten teleurstellen ... bijna ging het weekeindje weg niet door, want Tania was haar identiteitskaart en zowat alles wat officieel iemands bestaan kan bewijzen thuis vergeten, en een belleke naar 't thuisfront bracht niets op: alle documenten waren blijkbaar goed verstopt! Uiteindelijk is ze op basis van haar lerarenkaart (!!) toch nog kunnen instappen ... da vergeet ze nooit meer!! ;-)

Het is een beetje raar om een verslagje te brengen over onze trip naar Madrid vanuit de plaats waar ik nu zit (daarover verder meer), maar laat me eerst iets over onze afgelopen citytrip vertellen.

Nou ja, verwacht van mij geen 'Madrid for Dummies'-handleiding: voor nauwgezette en historisch correcte informatie verwijs ik jullie met veel liefde en toewijding door naar de betere reisgids (probeer wel die van Tanzania te vermijden want daar staat bitter weinig in over Madrid) en/of naar de blog van mijn idool (ze moest eens horen da'k zo weer over haar bezig ben ;-) ) Martine.

Wel zal ik hier mijn indrukken weergeven, zoals steeds wil ik er bij vermelden dat dit mijn persoonlijke kijk op de dingen is en dat elke gelijkenis met bestaande personen en gebeurtenissen wel degelijk opzettelijk en bedoeld is.

Madrid dus in enkele punten:

  • Ten eerste is 't een schone stad! Prachtige gebouwen, veel bezienswaardigheden, de cultuur kan je daar zo van de straat rapen, enfin ... 't bezoeken waard!
  • Het zal echter nooit wat worden tussen mode en de Spaanse vrouwen: zoals die kleuren en stijlen combineren, da heeft geen naam! Een helgele bloese en intiem bruine rijbroek? Die combineren we toch gewoon met een roze lendendoek!?
  • Madrid heeft een eigen homokwartier (let wel: enkel mannelijke koppels, geen enkel dameskoppeltje gezien: zijn ze dan niet tolerant genoeg??). Op zich niets mis mee en ze hebben daar niet echt een wereldprimeur mee, maar die 'wijk' beslaat begot één derde van de stad!! Ze hebben daar echter ook geweldig goeie restaurantjes, en dus gingen we op een avond in die wijk in een Peruviaans (LEKKER!!) eethuisje binnen. 't Was nog kalm toen we binnenkwamen, maar al gauw zaten alle tafels gevuld met koppeltjes. Maar ... Tania was de enige (letterlijk hé: de éééénige) dame in het etablissement. In elke andere gelegenheid zou dit haar tot meest begeerlijk stuk van de avond bombarderen, daar zat ze er maar voor spek en bonen bij. Zelfs de ober was iemand die zeer duidelijk zijn kopje thee met de pink omhoog ledigt. Nooit gezien, maar weeral een ervaring rijker!
  • Madrid heeft tientalle schoenwinkels. Elke schoenwinkel in Madrid heeft gemiddeld 50 paar dameslaarzen in voorraad. Nu zou je denken dat Tania daar toch wel één paar naar haar goesting zou vinden hé!? Ja, niet dus! Nochtans lag het niet aan onze inzet ... mijn tenen trekken nog steeds krom als ik eraan denk!

Voilà, dit is voor mij een tripje naar Madrid in een notendop.

Ah ja, nog effie meedelen dat ik toch mijn loopkledij maar heb meegenomen om een ochtendlijk rondje in het Parque del Buen Retiro te gaan lopen.

En van de +20 graden in Madrid (zondag) zit ik sinds maandag in de -8 graden van Sint Petersburg ... ne mans moet toch nogal toeren uithalen om z'n boterham te verdienen hé ...

Maar ... het leven levert hier wel genoeg voer op om nog 2 jaar lang blogjes te schrijven ... wordt vervolgd ...

18:40 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

me gusta madrid! Je moet mij niet overtuigen, Madrid staat zeker in mijn top5 van favoriete plaatsjes en het Retiro is supermooi. Ben jaloers dat je daar bent gaan lopen. Oei oei... die streken van jou zijn blijkbaar besmettelijk... Nu maar hopen dat die twee dochtertjes van jou het ook niet krijgen!

Gepost door: Julie | 07/11/2007

begrijpelijk als je ziet wat voor gedrochten ze tegenwoordig in schoenwinkels verkopen, versta ik maar al te goed dat Tania haar goesting niet vond ;-)

Gepost door: Ruthje | 07/11/2007

zeep zolang je niet je stukje zeep laat vallen in het eethuisje is er niets aan de hand!! Schitterend verhaal weer

Gepost door: Ronald | 07/11/2007

lopen Ga je bij -8 ook lopen in Sint-Petersburg? Ik ben benieuwd.

Gepost door: Dirk | 08/11/2007

wat een verhaal !! heb je daar geen "roze" sportwinkels gevonden ???

Gepost door: katrien | 08/11/2007

Madrid - St.Petersburg Eh... hoe verschillend kan je het hebben. Beide prachtigee steden maar een wereld van verschil.

Gepost door: Bjorn Paree | 08/11/2007

reactie Lees dit verhaal maar eens wat er gebeurd als je geen identiteitsbewijs bij je hebt of het is verlopen.

http://www.ad.nl/binnenland/article1809818.ece

Gepost door: koen | 09/11/2007

Leuk verslag en blijkbaar een mooi etablisement uitgekozen. Hopelijk zijt ge uw handschoenen niet vergeten in St Petersburg

Gepost door: yves | 09/11/2007

een mens kan niet alle kaarten overal meeslepen he, btw : met welke kaart kun je korting krijgen ? Tania wist wat ze deed... hmm; zou ze dat in Amerika ook durven ???

Gepost door: jogginggirl | 10/11/2007

haha, tania moet misschien ook een blog gaan schrijven. hardlopen en lachen met tania?
Maare, geen schoenen kunnen vinden is kanp in madrid.
veel plezier in st petersburg!

Gepost door: martine | 10/11/2007

Heb je wel goed genoeg naar schoenen gezocht voor Tania???

Gepost door: jan | 11/11/2007

De commentaren zijn gesloten.