14/10/2007

Brussel & de muze van Tania

Kijk eens goed naar de bovenkant van jullie computerscherm ... zien jullie ook die bruingele stroopachtige vloeistof die zich langzaam maar zeker een weg baant tussen de microscopisch kleine uitsparing die het LCD-scherm van de behuizing scheidt?
Rustig maar; er is geen reden tot paniek! Zoals steeds heeft Marathon Geert een pasklare verklaring voor jullie meest prangende levensvragen ... het is gewoon de verpersoonlijking van mijn gepaste trots die op tastbare wijze op dit moment van jullie scherm glijdt!!

En terecht ... want ons Taniake heeft het geweldig gedaan! Uiteindelijk is mijn haaswerk beperkt gebleven tot het intomen van deze rasatlete, want nooit heb ik haar moeten aanmanen om op de tanden te bijten en toch nog even het tempo aan te houden, nooit heb ik met de gedachte moeten spelen om de vooropgestelde eindtijd uit het hoofd te bannen, nooit heeft haar ijzersterk en klokvast tempo gekraakt onder de druk die de vele hellingen in het parcours haar hebben opgelegd!

Waar ik haar eerst naar een netto tijd van 2u10 wilde leiden, zette Tania zelf resoluut het streefdoel op 2u06, dus 10km per uur all the way. Ook mijn nonkel ging ons in dit tempo bijstaan, terwijl mijn vader door een lichte verkoudheid aangemaand een iets rustiger tempo ging aanhouden.
Nu weet iedereen die ooit al in een startvak heeft gestaan dat je eigenlijk al van bij de start gedwongen wordt om achter de feiten aan te lopen, en dus schoot ik m'n Garmin virtual partner pas uit de startblokken toen we de startlijn passeerden, wetende dat we ondertussen toch al een minuutje of 2-3 ouder dan het startschot waren. Maar zelfs dan verlies je nog wat tijd want eeen drukbezette start heeft altijd wel een bottleneck-effectje links of rechts, maar niet getreurd, want het voordeel van het parcours in Brussel, wat overigens nagenoeg identiek aan dat van de 20km is, een start die sterk bergafwaarts gaat.
En dus liepen we al na de eerste kilometer een beetje voor op ons schema, een voorsprong die we nooit nog zouden afgeven, integendeel: kilometer na kilometer konden we beetje bij beetje de virtual partner op een achterstand lopen, om hem uiteindelijk zelfs geheel van het Forerunner-scherm af te lopen.

Na kilometer 14 liepen we 500 meter voor op schema, en toen wist ik al dat de buit zeker binnen was. Toegegeven, de Tervurenlaan moest nog komen, maar Tania liep zo soepel en zo licht dat ik geen schrik had voor een serieuze inzinking. Ook mijn nonkel liep vederlicht en met een vanzelfsprekendheid waar ik alleen maar jaloers kan op zijn.
En denk nu niet dat die voorsprong er kwam omdat meneer de haas (ik dus) het onderste uit de kan wilde halen hé ... feit is dat ik de helft van de wedstrijd achter het lijdend voorwerp van al dat haaswerk heb aangehold in plaats van omgekeerd.
Wél hield ik constant Tania in het oog om te kijken hoe ze liep en hoe haar ademhaling het deed, om bij het eerste teken van breekbaarheid in te grijpen.
Gelukkig deed Tania haar hartslagmeter het niet, en dus wist ze niet dat toen ik haar op de sterk hellende tervurenlaan op sleeptouw nam, ze eigenlijk serieus in het rood aan het gaan was. Onze rasatlete deed het echter ook op dit zwaarste deel van het parcours voortreffelijk, en aan de triomfboog in het Jubelpark hadden we, met nog 3 kilometer te gaan, een kleine 700 meter voor op schema. Eventjes recupereren, en vanaf het einde van de wedstrijd was de opdracht eenvoudig, duidelijk en vooral niet mis te verstaan: ALLES GEEEVEUEUEU ...

Resultaat: Tania zette voet op de finish na een voortreffelijke officiële 2u04' en enkele seconden, maar het dient gezegd dat de afstandsmeting niet 100% klopte, want in totaal hebben we er 21 kilometer en 400 meter over gedaan.
Ik weet niet wat de uiteindelijk werkelijk gelopen tijd bedraagt (de resultaten staan nog niet online), maar na 21,1 kilometer klokte ons Taniake exact 1u59'10" af. Van een ongelooflijk debuut gesproken!

En onze pa? Ik weet niet wat zijn stopwatch bij de finish aangaf, maar ik heb hem zien finishen in een officiële tijd van 2uur12' ... doe het maar eens na op je 62!
Leuk detail: toen we van de finish terug naar onze wagen gingen kwamen we in de Wetstraat eerst nog Karel De Gucht en wat later Patrick Dewael tegen, en we konden zelfs enkele woordjes wisselen.
Als deze week de regeringsonderhandelingen in een beslissende plooi vallen wil ik wel de politieke erkenning die me toekomt!!


Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik gekozen heb voor het hazen van Tania, want de beleving tijdens en na het lopen was zeker zo intens als het gevoel na het lopen van een knaller van een PR.
Wees maar zeker dat die brij bovenaan je scherm de eerste weken nog niet is opgedroogd!

20:43 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

FANTASTISCH ! Amaai Tania, prima gedaan zeg ! En direct onder de 2 uur grens, wat ga je nu als volgend doel moeten nemen ? Ook heel veel respect voor je pa, wat een goede conditie !

Gepost door: jogginggirl | 14/10/2007

Proficiat me je mooie tijd op je debuuthalve! Ook voor 'de haas', hij heeft zijn taak serieus genomen.

Gepost door: marina | 14/10/2007

suppppeeer! gefeliciteerd Tania!!!! Heel heel heel goed gedaan.. maar ja, je hebt ook een superhaas!! Ook Marathon Geert Sr. van harte!!

Gepost door: Ronald | 14/10/2007

Proficiat Knap hoor, dat hebben jullie schitterend gedaan daar in m'n achtertuin. Wat een tijd, zeker als je weet dat BXL niet plat is. Dikke proficiat! We hebben jullie wel gemist in Eindhoven

Gepost door: Julie | 14/10/2007

Gefeliciteerd Tania !!! Grote klasse. En zo'n debuut op dat zware parkoers.
Dat belooft nog wat.

Gepost door: Hans | 14/10/2007

reactie Tania je heb knap werk geleverd.
Geniet er maar met volle teugen van, proficiat.
En was het nu werkelijk je man die hijgend jouw aan het opdrijven was?
Geert bedankt voor alle troep op mijn scherm.

Gepost door: koen | 14/10/2007

Geweldig! Wow Tania wat een geweldige prestatie! Volgens mij heeft je haas onderweg regelmatig met zijn oren geklappert!

Gepost door: M@urice | 14/10/2007

straffe koffie ... ... had je de dame zeker laten drinken voor de start ? Knap gelopen, 1e halve marathon in zo'n tempo is sterk. Goeie haas natuurlijk :-)

Gepost door: Bart | 14/10/2007

Dikke proficiat aan Tania voor haar schitterende prestatie.

Gepost door: philippe | 15/10/2007

she did it!! dikke proficiat aan Tania en natuurlijk aan superhaas Geert (nieuwe carrière?)!! Die goeie genen mogen ook altijd richting ons huisje gestuurd worden hoor.

Gepost door: Ruthje | 15/10/2007

Amai! Fantastisch Tania! Gefeliciteerd met je prachtige tijd op je eerste halve marathon. Heel, heel, heel goed.

Gepost door: Petra | 15/10/2007

Brussel is nogthans vrij lastig. Dikke proficiat voor Tania.

Gepost door: yves | 15/10/2007

Knap debuut van Tania.
Inderdaad, hazen geeft meer voldoening dan om zelf een mooie tijd na te streven.
Misschien had je beter Joëlle Milquet tegengekomen in de Wetstraat, dan hadden we wellicht volgende week al een nieuwe regering.
Marathon Geert for President ...

Gepost door: frank spencer | 15/10/2007

girllllllllllpower You go tania!! super gelopen, ik voel dat er een marathon debutant aan gaat komen!!
En geert ik dacht al wat in mijn nek te voelen tijdens de virutele vandaar dat ik de laatste 5 heb aan gezet, het was one geert en tania.
Maar een tijd om trots op te zijn op je eerste halve!!

Gepost door: martine | 15/10/2007

Tania Proficiat Tania en Geert ook voor het prachtige hazenwerk. Maar het lopen doe je toch maar alleen. Een superprestatie .. ook voor je vader proficiat

Gepost door: Edith | 15/10/2007

Tania Gefeliciteerd met een super haas zoals Geert, maar jij hebt het uiteindelijk zelf gedaan. Geniet er van.

Gepost door: Rich@rd | 15/10/2007

Nen dikke proficiat voor Tania. Pas maar op of binnenkort kan zij jou hazen.

Gepost door: marc | 15/10/2007

Brusseleers Nen dikke prodiciat aan de Brusseleers, wij waren gisteren voor een dagje hollander! Knap werk hoor!!!

Gepost door: Michael | 15/10/2007

Super! Amai super van Tania en natuurlijk jij ook! Pas op of ze haalt u nog in!

Gepost door: Carmen | 15/10/2007

dik ? 2 x dikke dikke proficiat !!!!!!!!!!!!!

Gepost door: kj | 16/10/2007

droom Ik droom ervan om ooit eens mijn vrouw te " hazen " ! Soms lopen we al eens samen maar eens een wedstrijd lopen zou echt de max zijn. De meeste dromen zijn ... en zo voort maar wie weet . Proficiat met de mooie prestatie!

Gepost door: wim | 16/10/2007

De commentaren zijn gesloten.