24/09/2007

Terug lopen

We zijn nu 2 weken na de Jungfrau, en bijna een volledige week na m'n laatste berichtje, maar wie denkt dat ik ondertussen heb stilgezeten ... wel, die heeft eigenlijk gelijk met een grote 'G'.

Stilgezeten op loopgebied dan toch, want de vrije tijd (eigenlijk toch wel wat, kom ik tot de ontdekking) die zich aldus ter ontginning kwam aanbieden werd netjes ingevuld met m'n andere hobbies.

Watte? Is Marathon Geert dan geen loopnerd?? Heeft hij dan nog andere hobbies???
Jawel, jawel, ik heb nog andere interesses, eigenlijk te veel om op te noemen, want ik ben zo iemand die van alles z'n graantje meepikt, zowat alles interessant vindt en zich zou willen vastbijten in zowat alles waar een modale krant over durft te berichten, met als gevolg dat ik over heel veel kan meepraten maar in niets gespecialiseerd ben.
Desalniettemin zijn er buiten de loopsport nog 2 zaken die heel wat aandacht krijgen van mij: lezen en filatelie, meteen ook m'n grootste hobbies buiten de sport.
Dat ik een verwoed lezer ben is niet écht iets wat ik een staatsgeheim zou kunnen noemen, maar dat ook de filatelie één van m'n beleden godsdiensten is doet weleens meer de wenkbrauwen fronsen. Meestal verstaan de mensen onder de noemer postzegelverzamelaar een verschrompeld oud mannetje dat met z'n laatste krachten nog net de beentjes van een pincet zo dicht bij elkaar weet te brengen dat er precies een postzegel tussen past of een uitgebeend fossiel dat zelfs om van een gewoon zicht op de wereld te kunnen genieten zich al van een joekel van een loepe dient te bedienen, en er dan maar ineens een 'timber' als excuus gebruikt om interessant en geleerd doch vooral niet gehandicapt te doen.

postzegelWelaan, laat me deze vooroordelen dan maar eens meteen de kop indrukken, want ook deze energieke jongeling is een verwoede postzegelfanatiekeling (wat doet het goed om een blog te hebben: je kan de meest wilde fantasiën over jezelf de wereld insturen die door niemand worden tegengesproken en die een beetje later zelfs perfect googlebaar zijn ... zoek in je zoekrobot binnen een paar dagen maar eens de combinatie 'Geert + energieke + jongeling' op en je komt bij mij uit ... dáár kan ik nu eens van genieten zie ;-)))))) ).

Waar waren we gebleven? Ah ja, bij die vooroordelen ... wél, postzegels verzamelen laat je toe om de wereldgeschiedenis in een boek te steken en, mits je een beetje achtergrond niet ontbeert, te lezen als een roman ... wie hier voorbeelden van wil nodig ik met graagte eens uit om een kijkje te komen nemen naar mijn quasi complete verzameling Belgische postzegels, m'n collectie Nederlandse zegels ten tijde van de watersnood in de jaren '50, m'n uitgebreide reeksen uit de tijd van het Duitse Derde Rijk, en ga zo maar door.
Eigenlijk is mijn verzameling een verlengstuk van mijn passie voor geschiedenis ... ongelooflijk wat een postzegel je soms kan vertellen ...
Dus mensen, als jullie bij oma op de zolder ooit eens een oud stoffig boek vinden boordevol getande (of ongetande) en gestempelde (of ongestempelde) schatten, denk eraan dat jullie me kennen ;-)).

Maar bon, ik denk niet dat de meeste van m'n lezers naar hier komen om verhalen over kleurnuances, Mechelse druk of perforaties te vernemen, dus terug over naar onze teerbeminde sport: wel, gisteren ben ik terug beginen lopen, en meteen op een verassende manier.

Huh? Watte?

Willen jullie meer weten? Tja, dan zal je morgen even moeten terug komen ... bis Morgen!!;-)

08:38 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Verrassende manier Met een postzegel op je voorhoofd?
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 24/09/2007

reactie Geert ik geniet en lach me weer rot bij dit mooi verhaal.
Tot morgen.

Gepost door: koen | 24/09/2007

Alee kzal morgen eens moeten terugkomen voor de postzegelloop.

Gepost door: yves | 24/09/2007

cliché Ha Geert, tuurlijk hadden we van jou niet beter verwacht dan dat je ook nog andere interesses had. En met jouw onthulling heb je meteen weer een cliché ontkracht. Mooi. Ik had vroeger trouwens ook een postzegelverzameling, dus zo'n vreemde vogel vind ik je niet hoor!

Gepost door: Julie | 24/09/2007

Je maakt mij nieuwsgierig!

Gepost door: jan | 24/09/2007

op zolder .... ooit sigarebandjes gevonden in een "cahier"en een doos schelpen van "Shell" ;-)))) ge zou voor minder denken aan een marathon te lopen !!

Gepost door: katrien r | 24/09/2007

kleerhanger van een "cliffhanger" gesproken!

Gepost door: etienne | 24/09/2007

Een loodzware marathon lopen als hobby, dan verklaren ze u zot, met postzegels verzamelen daarentegen... ;)

Gepost door: jogginggirl | 24/09/2007

filatelist Geert Postzegel Geert.. dat had ik niet achter je gezocht.. ik zal de planken eens lostrekken van de vliering.. wat er onder ligt krijg je allemaal: postzegels, dode muizen, de sleutel van mijn kluis, losse spijkers...

Gepost door: Ronald | 24/09/2007

niks geks aan! ben zelf grootgebracht door een filatelist dus ik begrijp de passie, als je eens een collectie wil zien moet je eens bij mijn ouders binnenlopen :-)

Gepost door: Ruthje | 25/09/2007

Ahaaaa Dus je was met postzegels bezig zondag in Nederland....
Hierbij een oproep...wil iedereen uit zijn of haar vakantieland Geert een kaart sturen, graag met postzegel!

Gepost door: Petra | 25/09/2007

tong uit de mond Net als bij het hardlopen, komt bij deze hobby ook de tong uit de mond :-P

Gepost door: Hans | 25/09/2007

De commentaren zijn gesloten.