17/09/2007

Het voorbije weekend

Wetenschappers en theologen zijn het er over eens: God is niet begonnen met het scheppen van het universum! Nee hoor ... zijne goddelijke zelve is gestart met de uitvinding van het weekend!
Immers, hij begon duidelijk met het belangrijkste (heelal, knikkers waaronder de Aarde, planten, dieren, ...), om pas tegen het einde van de week uit te bollen (hoe zou je zelf zijn!?) en met de overschotjes nog snel de mens te maken. Op zondag heeft hij dus een rustdag genomen om zijn overgebleven plannen in stukjes van elkaar te knippen, wat meteen het begrip 'snipperdag' verklaart.
Bon, het is dus duidelijk dat het weekend zijn eerste creatie was, want ten eerste begon hij zijn verwezenlijkingen in orde van belangrijkheid (dus kan het niet anders of hij vond het weekend als eerste uit), en ten tweede kon hij onmogelijk zelf een weekend hebben genomen indien hij het nog niet had ingesteld.

Allez, kom ... het is een grote omweg om te zeggen dat ik tegenwoordig enorm van m'n weekends aan het genieten ben!

Ten eerste vanwege ons Fien ... je ziet dat kind gewoon groeien in haar goal ... dit weekeinde gewonnen met 5-4, en hoewel ze er 4heeft binnen gehad keepte ze toch op een meer dan behoorlijk niveau. Als vader is het altijd plezant om een compliment over je kinderen te krijgen, maar als sportende vader in superlatieven aangesproken worden over je sportende dochter is een ervaring die ik iedereen van goede wil en zachte zeden een keer toewens!

Verder was er dit weekend ook nog de rest van de familie die in Boortmmerbeek aan de start kwam van de 10,5km.
Nu ja, van die 10,5 mag je gerust 10k maken, want bij de aankomst stond er 'slechts' 9,8km op de teller van m'n Garmin, maar verder geen geklaag, zeker niet wat betreft de prestaties: mijn opdracht bestond erin om Tania naar een gemiddelde van 10 per uur te hazen, dus exact 1 uur op de 10k.
Hmmmm ... ok, het is de eerste keer dat ik eens iemand gehaasd heb, maar volgens wat ik heb horen zeggen is dat in normale huishoudens de haas het tempo aangeeft, en de gehaasde slaafs het tempo volgt. Ik gebruik met opzet de term 'normale huishoudens', want daar waar ik Tania eerst al met stokken en koorden moest dwingen om achteraan te starten (mevrouw de debutante posteerde zich parmantig met breed gezette ellebogen op de eerste startrij ... 'k weet niet waar ze dat vandaan haalt ;-) ) heeft het ook nog eens 600 meter geduurd om haar duidelijk te maken dat 11 een te onthouden getal is wanneer je de opstelling van een voetbalploeg bekijkt, maar dat 11 per uur meer is dan 10 per uur en daarom een beetje te snel is. Gevolg: ons gemiddelde tijdens de eerste kilometer kwam neer op 5'25".
Maar vanag de 4de kilometer had onze lieftallige debutante begrepen dat 10 per uur haar toch beter zou liggen, en aan een gemiddelde van exact 6' per kilometer draafden we zij aan zij doorheen de straten van een verkeersvrij gemaakt Boortmeerbeek. Voordeel was dat we 3 toertjes op eenzelfde traject moesten lopen, wat goed is om je wedstrijd in te delen. Bij de ingang van de 3de ronde maakte ik Tania er attent op dat we al de hele wedstrijd op zo'n 150 meter van dezelfde man in voetbalshirt van Argentinië liepen, en dat ze hem voor de laatste 500 meter als doel zou moeten nemen. Misschien kon ze wel een versnelling plaatsen om hem voorbij te gaan ...

Nota aan mezelf: in 't vervolg tegen Tania effectief pas op 500meter voor het einde zoiets te zeggen. Mijn woorden waren nog niet koud onder de Boortmeerbeekse zon of onze sympathieke atlete plaatste een versnelling om de onfortuinlijke aanhanger van Zuid Amerikaans voetbal een straat verder in te halen, onderwijl hem een blik gunnend die ik niet meer gezien had sinds Lance Armstrong een aanval van Jan Ullrich op l'Alpe d'Huez pareerde en hem 'en danseuse' ter plekke liet.

Een lang verhaal om te zeggen dat ik blij ben om in het kielzog van vrouwlief aan te komen na een dikke 57 minuten loopfestijn.

Ik ben dan nog even teruggelopen om mijn vader, die hier eveneens zijn debuut maakte, te gaan oppikken. Ook zijn eersteling is voorspoedig gelopen en na 1 uur mocht hij zich finisher noemen. Perfect op schema voor de halve van Brussel dus ...

De mosseltjes achteraf smaakten dus bij iedereen van onze clan even zoet ... op naar het volgende weekend!

08:34 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Perfect Goed zo Tania! Super goed gedaan op je allereerste 10 km. Ik had die blik wel willen zien......lol

Eigenlijk moeten ze het weekend af en toe omdraaien...5 dagen weekend en 2 dagen werken, natuurlijk wel met dezelfde financiële beloning....

En Fien, Fien is en blijft een kanjer!

Gepost door: Petra | 17/09/2007

wat een familie Jullie hebben je heel kranig geweerd afgelopen weekend. Het is allemaal heel voorspoedig gegaan. Kan me voorstellen dat je de werkdagen over wil slaan.

Gepost door: Rick | 17/09/2007

2 x proficiat... zowel aan je vrouw als aan je vader ! By the way, een vrouw die niet luistert naar de man ? You got to be joking !

Gepost door: Epo | 17/09/2007

ff vor Tania : 10 km in een prachttijd ! Jullie gezinnetje is in topvorm !
En Geert : jij hebt coachtalent : start to run tot 10 km in zo'n scherpe tijd : das klasse !

Gepost door: jogginggirl | 17/09/2007

reactie Zat ik toch een heel eind in de buurt met de geschatte tijd.
Zeer Knappe prestatie Tania.
Geert nog even en ze loopt de JungFrau in 4 uur.

Gepost door: koen | 17/09/2007

Goed gedaan Tania! Mooie tijd 57 min. Geert je wordt vast de top coach van de familie!

Gepost door: Jan | 17/09/2007

het sporttoptalent heeft zich blijkbaar in heel jullie gezinnetje genesteld! Knap debuut voor Tania en je pa, waar gaat dat eindigen!! ;-)

Gepost door: Ruthje | 17/09/2007

A star is born A star is born, maar wat wil je ook met zo'n geweldige coach!!!! Heel knap gedaan Tania!!!

Gepost door: M@urice | 17/09/2007

sportieve familie Je bent nu een fiere man/vader/zoon: wat een luxe ! Proficiat aan vrouw/dochter/vader (a propos: wanneer worden zijn belevenissen naar Santiago gepubliceerd ? :-) )

Gepost door: patrick | 17/09/2007

Eerst ne dikke profociat aan Tania !!!
Dat de mens uit restjes is gemaakt ,vind ik helemaal niet zo leuk hoor , kan je der aub iets anders op verzinnen ?
Enne die dochter van jou , die schrijft nog geschiedenis met in dat doel te staan . Word gevolg !
gr

Gepost door: jetty | 17/09/2007

Dat is toch goed gelopen en vader ook goed gedaan.
En mossels is ook wel lekker na afloop./
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 17/09/2007

goed huwelijk Geert je hebt een prima huwelijk. Als ik mijn vrouw zo zou aanmoedigen dan zou ze subiet stil gaan staan en met de handen in de zij terugzeggen: Hé, dat maak ik zelf wel uit hè.

Maar nu zonder gekheid: dat wordt nog wel wat met Tania.
Loopt ze volgend jaar mee in de 12-uurs-estafette ?

Gepost door: Hans | 18/09/2007

En zo... ...heeft Geert zijn eigen haas- en trainingsgroep geformeerd, met Tania en Pa als eerste(?) leden. Een sportieve familie hoor! En inderdaad, wat Hans zegt: misschien heeft Tania wel zin om deel te nemen aan de 12-uurs estafette. Eerst maar even een goede basis leggen, maar daar is zij - zijn jullie - al mee bezig!

Gepost door: Fred | 21/09/2007

slaafs You go tania!! laat geert maar lekker je slaaf zijn :-)
Top gelopen in je eerste wedstrijd!!

Gepost door: martine | 21/09/2007

De commentaren zijn gesloten.