03/09/2007

Laatste week

Eindelijk ... 't is bijna zover.

En 't wordt tijd, zoveel is duidelijk! Zaterdag op de middag nog een 12-tal kilometerkes gaan lopen, maar 't ging me niet af. Had de marathon afgelopen zaterdag plaats gehad, ik betwijfel of ik de finish had gehaald, laat staan dat mijn doel ooit binnen bereik zou geweest zijn.
De hamstring deed zich ook weer gelden, zowel in het begin (eerste 2 km.) als tijdens die ene versnelling aan marathontempo (4'30") die ik na een kilometerke of 9 plaatste. De hartslag maakte ook voortdurend bokkesprongen, wat het aanhouden van een stabiel tempo niet bevorderde. Dit kan wel deels verklaard worden door een voor mijn doen extra scherp gewicht, dat met 78,5 kilogram eigenlijk iets te weinig is in de week voordat ik koolhydraten aflaat en terug oplaad en de warme middagtemperaturen.

Maar bon, gisteren, zondag, was het al heel wat anders ... ik liep een toerke van nét geen 10 kilometer, en het ging FANTASTISCH goed. Moest ik mijn benen van gisterenavond vakkundig en met chirurgische precisie van mijn romp kunnen verwijderen, 'k had 't direct gedaan, om ze er pas zaterdagochtend terug tegen te plakken. De eerste 6 kilometer liep ik tegen een gemiddelde van 12,1 km aan een hartslag van 138. Constant moest ik me inhouden, want als ik het hart had laten spreken zou ik gewoon beginnen vlammen, puur van blijdschap.
Verbazend, vooral voor mezelf, want sinds gisterenochtend sta ik op een dieet van veel eiwitten en zo min mogelijk koolhydraten, dus niet echt bevorderlijk voor de energiebevoorrading.
Bon, de laatste kilometers van gisteren heb ik gewoon uitgejogd, tegen een hartslag van minder dan 120, gewoon om niet te veel van m'n motor te vragen.

Vandaag is het rustdag en morgen loop ik nog wat kilometerkes aan marathontempo. Woensdag is het uitlooptraining, maar ik kijk vooral uit naar die zalige midweekse dag omdat ik dan terug koolhydraten kan beginnen laden.

jungDonderdag is het rustdag, en tevens de dag dat ik met m'n gevolg (zonder Tania; die komt vrijdag na met het vliegtuig) richting Jungfrau trek.
Vrijdag staat er een lichte training op het programma, samen met Johan, my partner in Jungfrau-crime.

En zaterdag is het dan zover: op deze opener van het tweede septemberweekend in het jaar onzes heeren tweeduizendenzeven loopt Marathon Geert de Jungfrau Marathon in een tijd van 3 uur en 59 minuten.
Zeker weten!

12:29 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

amai ! geert, wat een spectaculaire foto (rechtsboven) heb je daar gezet zeg ! >Amai !!!!!
Ga je ook zo lopen op de Jungfrau ?????

Gepost door: kj | 03/09/2007

@ Koen: yep! absoluut!! Maar na 200 meter ga ik een beetje minderen ;-)

Gepost door: geert zelf | 03/09/2007

jonge vrouw Jouw benen lijken wel zo wisselvallig als een (jonge) vrouw. Maar als je ze goed verzorgt, krijg je er toch veel van gedaan ;-)
Heel veel succes daar in Zwitserland !

Gepost door: patrick | 03/09/2007

En zo is het! Zo!! That's the spirit, gewoon positief blijven. Zonder twijfel gaan jullie samen die meid bedwingen. Volgens mij zijn de afgelopen pijntjes een soort van niet bestaande pijntjes die je toch voelt....zeg maar een soort van fantoompijntjes.
Hou het gevoel vast wat je nu hebt en niets, maar dan ook NIETS kan je beletten om een geweldige ervaring op te doen en een spectaculaire prestatie te leveren.

Gepost door: Petra | 03/09/2007

Goed om te lezen dat alles weer naar wens gaat - had het al eerder geschreven: positief blijven versterkt het herstel. Een goede en rustige week toegewenst - ben erg benieuwd hoe de Jungfrau zal gaan.

Gepost door: Bjorn Paree | 03/09/2007

Mooi! Dat klinkt in geval een heel stuk beter dan een paar dagen geleden! Heel succes in Zwitserland Geert!

Gepost door: Gert | 03/09/2007

Hartstikke goed dat je geen last meer hebt. Groot gelijk om het lekker rustig aan te doen. Klaar voor de Jungfrau ben je toch wel en het wordt vast een onvergetelijke ervaring.

Gepost door: Rick | 03/09/2007

Mag ook 3 uur 59 minuten en 59 seconden mag ook... Veel succes toegewenst alvast!

Gepost door: Fred | 03/09/2007

allicht blij dat de voorbereiding erop zit ... nog effe wachten en dan volgt de beloning .... héél veel succes gewenst !!

Gepost door: Bart | 03/09/2007

succes ! succes met je rustweek, met die benen wellicht ook moeilijk om ze stil te houden....

Gepost door: jogginggirl | 03/09/2007

dik in orde! 'k voel het zo aan mijn kleine teen...Geert loopt zaterdag de Jungfrau onder de 4 uur! Succes maat, 'k ga zaterdag keihard voor je duimen!!!

Gepost door: Ruthje | 03/09/2007

Komt goed! Alles komt goed, volgende week lezen we hier weer een prachtig verslag met daarin een verbluffende tijd! Alvast heel veel succes!!!

Gepost door: M@urice | 03/09/2007

succes Veel succes. Ik ben benieuwd, maar geloof niettemin in een goede afloop ;-)

Gepost door: Hank | 03/09/2007

ik denk 3:59:59. Kom op he Geert, you can do it

Gepost door: hans | 03/09/2007

mentaal Mentaal sta je heel sterk als ik het zo lees, dus dat belooft!
Alvast succes en geniet er van!

Gepost door: johan | 03/09/2007

gereed zo te lezen ben je er helemaal klaar voor.. maar eh.. die 3:59 gaat niet lukken.. het wordt 3:49:01 !!! SUUCCCEEESSS

Gepost door: Ronald | 03/09/2007

Jungfrau Heel veel succes tijdens de beklimming van de Jungfrau!

Gepost door: marina | 04/09/2007

als ik de Jungfrau was... ... zou ik nu al beginnen beven...
Heel veel succes in CH !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 04/09/2007

De commentaren zijn gesloten.