30/08/2007

GODVERDOMME!!!

'Miljaar' had ook een mogelijke titel geweest, maar ik wilde een statement maken, vandaar.

De reden?

Wel, gisterenmiddag ben ik even een uurtje gaan trainen om te kijken of een tempo van 4'30" per kilometer me wel zou afgaan gedurende 26k, en dit uiteraard met het oog op een snelle eerste helft (en een beetje meer) van de Jungfrau, iets meer dan 1 week van me verwijderd.
's Middags, want dan kon ik de training in de buurt van m'n werkplek in Evere uitvoeren, wat meteen ook zou zorgen voor enkele heuveltjes en oneffenheden, straf genoeg om een egaal tempo onmogelijk te maken ... een beetje zoals de aanloop naar de Jungfrau dus.

De prelude zat alvast goed, want toen ik de kleedkamer binnen kwam zag ik een collega, met wie ik persoonlijk enorm goed opschiet en een goeie babbel heb, bezig zich om te kleden om ook een toerke te gaan lopen. Meer nog, hij vertelde me dat hij zich aan het voorbereiden was op z'n allereerst marathon, met name die van Keulen ergens begin oktober.
Hij was bereid om samen met me mee te lopen, en aldus vertrokken we broederlijk naast elkaar, de Everse middagzon tegemoet.

Nu moet ik zeggen dat het me reeds van bij het begin niet goed afging; het tempo zel was geen probleem, integendeel: ik liep op m'n gemak, bpm onder controle en de pas licht genoeg om me niet te verontrusten, maar reeds van bij het inlopen voelde ik de steken in m'n hamstrings (de reden dat ik m'n training zaterdag noodgedwongen had ingekort) weer opkomen, en na een 8-tal kilometer voelde het aan als een regelrechte spierblessure!

Spijtig genoeg moest ik toen nog een dikke 4k afleggen, want zover was ik van m'n werk verwijderd, maar gelukkig vroeg ook m'n collega om het tempo wat te laten zakken want z'n grootste energievoorraad was er op dat moment ook al doorgedraaid.

Maar ... wat is het nu: heb ik een blessure? Het voelt in elk geval zo. De training van vandaag laat ik alvast voor wat ze is, en ik denk eraan om ook morgen niet te lopen. Ik denk er zelfs niet aan om nog een tempo te lopen, hoger dan dat van m'n lange duurloop, vooraleer aan de start van de Jungfrau te verschijnen.
Hopelijk moet ik m'n doelen nu niet gaan bijstellen, want ik heb keihard getraind voor deze race (misschien té hard??) en ook mijn gezin heeft wel wat moeten ontberen omdat de padres familias zonodig in Zwitserland de koerskemel wil gaan uithangen ...

Ach, we zien wel ... (zei de blinde, en hij deed het licht uit)

09:52 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

rust kan nooit kwaad Dag Geert, hopelijk geen kwtesuur, misschien een beetje rusten, kan nooit kwaad. Een doktersbezoekje als het blijft steken. Succes

Gepost door: etienne | 30/08/2007

rustig blijven Geert je zit in vorm , dat zagen we bij de monschaumarathon , die vorm geraak je niet kwijt , een paar dagen rust en die hamstrings soigneren en je komt in supervorm aan de start !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 30/08/2007

ach, we zien wel... hear no evil, speak no evil, see no evil....

Gepost door: kj | 30/08/2007

Helaas woon ik te ver bij je vandaan, anders was ik zeker even langsgekomen om je hamstrings lekker te masseren! Doe nu maar eevn rustig aan, dan komt het wel weer goed en loop je een mooie tijd op de Jungfrau!

Gepost door: Patricia | 30/08/2007

Vervelend Geert en rustig blijven..Ik ga ervan uit dat het helemaal goed gaat komen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 30/08/2007

tatarata niet meer lopen .. ne goeien drinken .. aan niets meer denken ... en dan ... GAAN!!!

Gepost door: Koen | 30/08/2007

Gaan ! ...naar de dokter dan. Het kan toch zeker geen kwaad om zeker te zijn van je stuk ? Zo'n conditie zou ik niet op het spel zetten man. Hopend op een goede afloop, Epo.

Gepost door: Epo | 30/08/2007

Je moet het zelf voelen... maar bij twijfel niet te lang wachten om naar de sportdokter te gaan. Op een week kan er nog veel gedaan worden... (en dan doel ik op kiné)

Gepost door: Wim | 30/08/2007

Don't panic! Niet panikeren Geert. Enkele daagjes rust kunnen wonderen doen.
Laat die microgolf maar op volle toeren draaien, een beetje warmte kan waarschijnlijk ook geen kwaad..))

Gepost door: betty spencer | 30/08/2007

Take Care Geert take care en neem even wat rust, tijdens de Jungfrau mag je er vlotjes tegen aan.

Gepost door: Rich@rd | 30/08/2007

Sterkte Beste Geert, ge bent klaar voor de Jungfrau-Marathon - U heeft flink getraind en bent klaar voor de grote berg. Nu lekker rust nemen - heb bij veel lopers gehoord dat ze klaar zijn voor een Marathon en dan plots overal pijntjes gaan voelen. Van belang is rustig te blijven en niets te forceren. Succes en nu gewoon positief blijven. De finish van de Jungfrau is belangrijker dan een training op een woensdagavond ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 30/08/2007

rustig aan Doe het deze laatste dagen rustigaan, de vorm zal er wel zijn, de Jungfrau is een genietmarathon, prestaties komen op de 2de plaats....voor mij toch! ;-)

Gepost door: johan | 30/08/2007

Niet paniekeren Geert Je vorm zal die laatste week wel blijven.
Laat een masseur eens kijken naar die hamstring.

Gepost door: Hans | 30/08/2007

rustig / Don't panic!! rustig aan Geert... beperk het lopen. doe nu eerst maar even een paar dagen rustig aan. De een week niet meer lopen is echt geen probleem met jouw conditie... een bezoekje aan een sportarts kan natuurlijk geen kwaad maar ik denk dat de zenuwen naar je hamstring zijn afgedaald.... ik weet zeker dat het met de Jungfrau helemaal goed gaat komen.. Kop op maatje

Gepost door: Ronald | 30/08/2007

Komt goed! Heert het komt allemaal goed! Jij bestormt in topvorm die enorme bult!

Gepost door: M@urice | 30/08/2007

reactie Wat is het ook een klo... sport.
Geert houd je nu koest.
Het zou zonden zijn als je jezelf in de blessures loopt.
De trainingen zijn volbracht, en conditie verval heb je niet als je een week niks doet.

Gepost door: koen | 31/08/2007

De commentaren zijn gesloten.