15/08/2007

Monschau Marathon

There's no place like home, maar moest 't niet waar zijn mochten ze mij gerust levenslang naar de Eiffel verbannen ... zó mooi ...

Vorige week vrijdag zijn Tania en mezelf dus volledig kinderloos (vanwege het Chirokamp van onze beide belhamels) naar Bütgenbach vertrokken. Bütgenbach is een idyllisch plekje in de oostkantons, alwaar Duits de voertaal is en waar de mensen de vriendelijkheid en gastvrijheid reeds in hun genen meekrijgen.
Voor ons was het een prettig weerzien met de eigenaars van pension Eiffelland, een enig mooi gasthuis waar we reeds menige weekendjes hebben doorgebracht en waar we zonder twijfel nog dikwijls zullen terugkeren. Je kan op deze link eens gaan kijken om een idee te krijgen van hoe het daar is, maar de menselijke warmte die ons ginds telkens weer tot rust laat komen kan zelfs op de meest prachtige website niet worden weergegeven ... echt een aanrader dus!

Ontspannen in een mooie omgeving met prachtig gezelschap ... wie droomt daar nu niet van??

Ons weekendje weg had echter ook een sportieve bijbedoeling, en deze kreeg gestalte op zondag, de dag van de Monschau Marathon.

's Zaterdags kon ik al in de stemming komen door naar de mini-expo te gaan om mijn startnummer (nummer 13!!) af te halen, meteen ook een gelegenheid om af te spreken met Martine & Ingrid, die in Monschau een laatste hand kwamen leggen aan hun voorbereiding op de TransAlpine. Altijd leuk om beide dames ergens tegen het afgetrainde lijf te lopen en weer even bij te babbelen, wat we in Monschau boven een super goedkoop doch heerlijk bord pasta hebben gedaan.

De wedstrijd dan ... op het ontiechelijke uur van 8 uur in de ochtend werd de plaatselijke vogelpopulatie van Könzen (de naam 'Monschau Marathon doet anders vermoeden, maar start en aankomst was wel degelijk in Könzen) opgeschrikt door een startschot dat de meute van een 1500 mannen en vrouwen (marathonners & estafette-lopers) in beweging bracht.
Het parcours speelde zich voor meer dan 60% af op bospaden, wat eigenlijk enorm prettig loopt.
Ik was van plan om de Marathon uit te lopen in een 3u30, wat dus aan 4'58" per kilometer is, maar de eerste kilometers heb ik een beetje sneller gelopen, vooral onder impuls van een parcours dat steil omlaag ging. Om een voorbeeld te geven: m'n 4de kilometer liep ik aan 3'56" tegen een hartslag van 130!!
Maar al wat je naar beneden loopt mag je later weer gaan klimmen, en nadat we de oude binnenstad van Monschau gepasseerd waren werd het parcours dan ook wat grilliger, met slechts zelden een vlakke kilometer en heel wat gestijg en gedaal.
Moeilijk om een vast tempo te houden, maar wel goed om te kijken wat ik bergop waard ben.
Rond kilometer 32 stond iemand langs de kant van de weg die tegen elke loper riep in welke positie je liep. Op dat moment bleek ik in 44ste positie te lopen, niet slecht als je bedenkt dat ik eigenlijk geen enkele noemenswaardige inspanning had geleverd om snel te lopen. De laatste 3 kilometer heb ik zelfs gewoon uitgejogd; het was immers al lang duidelijk dat mijn 'trainingsmarathon' een groot succes was geworden.

Uiteindelijk mag ik blij zijn met een eindtijd van net onder de 3u26, wat een 57ste plaats op 686 deelnemers opleverde. Meer nog, ik eindigde met mijn borstnummer 13 op de 13de plaats in mijn categorie (versleten mannen vanaf 35) en werd 5de Belg (vraag me niet op hoeveel, maar 't waren er toch zeker 6!!).
Maar, meer nog dan bovenstaande statistieken ben ik blij met deze opsteker richting Jungfrau, en daar deden we het toch voor!

Een gelijkaardig verhaal bij Martine & Ingrid die ondertussen volledig klaar zijn om begin september in de Alpen te gaan schitteren. Enneuh ... Martine heeft me beloofd om een leader shirt mee naar huis te brengen, en daar hou ik haar aan!

Morgen zet ik een paar fotookes online, voorlopig moet je het doen met een plaatje van mezelf in gezelschap van enkele lokale berggeitjes ...

PICT2748

22:32 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

Commentaren

Nummer 13 Ik wil ook wel een keer met nummer 13 lopen! Knappe prestatie Geert!

Gepost door: M@urice | 15/08/2007

indrukwekkend ! pure klasse, Geert ... je bent klaar om de jungfrau te bestijgen .

Gepost door: bob | 15/08/2007

jemig, wat een prestatie Geert. Monschau. Dat is echt heavy. Geweldig. en Dat voor een ouwe Belg met nr. 13. Proficiat

Gepost door: hans | 15/08/2007

Mons(chau)terprestatie Jee, wat super! En dan ook nog de laatste kilometers met de rem er op. Je bent er klaar voor!

Gepost door: Rick | 16/08/2007

wow!! ongelooflijk knappe prestatie Geert, en dan nog ruim onder je beoogde eindtijd. Je bent duidelijk in topvorm en klaar voor de Jungfrau!

Gepost door: Ruthje | 16/08/2007

sterke biele zeggen wij hier

Gepost door: Koen | 16/08/2007

Proficiat met de tijd. Dat kan tellen als training. Ik zou een gat in de lucht springen als ik voluit zo een tijd zou halen.

Gepost door: yves | 16/08/2007

shirt het was weer gezellig geert en wij gaan het proberen dat shirt :-) je weet het he, ik zal het ws moeten stelen maar dan verwijs ik ze naar marathon geert!

Gepost door: martine | 16/08/2007

Numero dreizehn SUPER Geert!! Wat een enorme positieve boost zal dit gegeven hebben. Dat jij klaar bent voor de Jungfrau is 1 ding wat zeker is.

Gepost door: Petra | 16/08/2007

knap ! sjiek gedaan zeg ! Ff genieten en dan op naar de jonge vrouw ! Ze zijn daar gewaarschuwd !!!!!

Gepost door: jogginggirl | 16/08/2007

Proficiat man ! Echt een ongelofelijk knappe tijd, en dat voor een training ! Je bent duidelijk klaar voor de Jungfrau te temmen ! Nogmaals een oprechte proficiat !

Gepost door: Epo | 16/08/2007

Goed gelopen! Serieuze goeie form waarin je verkeerd als je in Monschau - op het gemakje - zo'n tijd loopt. De moral doet er toch ook veel aan en voor uw Jungfrau kan die, na deze test, zeker niet meer stuk!

Gepost door: Wim | 16/08/2007

Opsteker van jewelste Als zo'n tijd geen opsteker is voor die jonge Zwitserse meid dan weet ik het niet. Ze zijn toch al verwittigd wel Belgisch geweld er op komst is.

Gepost door: philippe | 16/08/2007

bewondering zeer knap Geert, wat je als "training" afklokt laat het beste vermoeden voor uw latere prestaties. Chapeau!

Gepost door: etienne | 16/08/2007

Geweldig gedaan! Geweldig gedaan, Geert!!!

Gepost door: Gert | 16/08/2007

goed bezig! Echt wel knap gelopen, de vorm voor de Jungfrau is er duidelijk!
Toffe foto's ook

Gepost door: johan | 16/08/2007

Grote klasse Je mag trots zijn op die tijd en op je zeer verdienstelijke klassering in uitslag.
Helemaal klaar voor de Jungfrau, lijkt me.

Gepost door: Hans | 16/08/2007

geweldige prestatie zeg...en een mooi taalkuh toch dat vlaamsuh..ge zijt in ieder gevoal a goed in vorm!

Gepost door: Patrick | 16/08/2007

Prachtige tijd Geert en goed gedaan zeg..En kwam je Mo niet tegen?.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 16/08/2007

Mooie tijd Geert je kan de Jungfrau met vertrouwen te gemoed zien.

Gepost door: jan | 16/08/2007

amai ! schitterende prestatie Geert ! Ik wou dat ik erbij was...
Nuja... next time

Gepost door: kj | 17/08/2007

reactie Nogmaals geweldig Geert en dat voor een 35+, ik (bijna 42 +)zal het moeilijk gaan krijgen in Griekenland.
En ik maar denken dat we deze gezamenlijk gaan lopen.
Die 2,59,59 gaat er de komende jaren vast in zitten op de 42 km.

Gepost door: koen | 17/08/2007

respect Knappe tijd ! Dit kan tellen als opsteker voor de volgende zware klus, en als beloning voor de vele trainingsarbeid.

Gepost door: patrick | 17/08/2007

Respect ! héél knappe tijd Geert, en blijkbaar zonder al teveel moeite die Marathon uitgelopen ... Hoed af ! Ondergetekende is onder de indruk

Gepost door: Jo | 21/08/2007

wowowwowowowowowowowwoow niet normaal Geert!!! wat een supertijd.... gefeliciteerd SUPER MAN!! (en dat met een half linkerbeen, getuige de foto op je blog)

Gepost door: Ronald | 23/08/2007

De commentaren zijn gesloten.