26/07/2007

Retour

Inderdaad, Marathon Geert is voldoende gefrankeerd naar Frankrijk vertrokken, zodat de retourzending geen probleem was ... I'm back!!

Zoals het een deugddoend verlof betaamt zijn de batterijen terug volledig opgeladen en laat de huidskleur een meer zuidelije afkomst bevroeden, maar voor de rest is er niet veel veranderd aan mijn moleculaire samenstelling.

Trainen heb ik tijdens het verlof gedaan, zij het wel wat minder dan gepland, want ik heb iets meer de gepantenteerde luierik uitgehangen dan ik voor de afreis, bij het opstellen van mijn schema, in volle euforie op papier had gezet. Wél een meevaller was het feit dat ons vakantiehuisje bovenop een berg lag, en de minste training die ik wilde lopen had dus al onmiddelijk heel wat verval, in beide richtingen. Ideaal om een Jungfrau voor te bereiden!!

Nu, geen nood, er werden alsnog voldoende kilometers aan het totaal toegevoegd en de vorm is dus bewaard gebleven, wat ook al tot uiting is gekomen in de paar trainingen die ondertussen op Belgische bodem werden uitgevoerd.

Verder hebben we de eerste dagen in Frankrijk slecht weer gehad, 't is te zeggen, het was niet de alles verschroeiende zonneschijn die we verwacht hadden (na 4 dagen ter plekke werd dit dan wel weer ruimschoots gecompenseerd) en er was zelfs sprake van een occasioneel onweer, maar als voordeel had dit dan wel dat we iets meer hebben kunnen bezoeken dan origineel gepland.

popieVan al onze bezoekjes aan bastides, musea, dorpjes en steden is vooral onze uitstap naar St-Cirq-Lapopie me bijgebleven: een dorpje waar zelfs een blinde in het bezit van een sterk afgeprijsd wegwerpkodakje wonderschone postkaartfoto's zou kunnen nemen, getuige mijn probeersel hiernaast.

Verder stond deze vakantie volledig in het teken van de rust en de totale afzondering, en ons huisje was hiervoor ideaal gelegen: in een klein dorpje (Lissac-et-Mouret), daar een gehucht van (Claviès), en hier het meest afgelegen -hoe moet ik het noemen- deelgehucht van (Rouat). Het straffe is dat in Rouat er eigenlijk maar 1 huis stond: het onze!! Een prachtig gerestaureerd huisje uit 1820 met een fenomenaal uitzicht waarin geen enkel door de mens geconstrueerde storing te bespeuren viel ... zàààààlig.
huisjezicht

En dan nu .. de laatste rechte lijn naar de Jungfrau, met als laatste voorbereidingen eerst nog 2 weken heel wat kilometers (+ 100 k per week) met misschien de stratenloop in Lokeren (12k) om mijn tempo voor de eerste 21k in Interlaken nog even te oefenen, zeker de Marathon van Monschau en mits nog 2 extra weken hard labeur en evenveel getaper een mooie Alpenwedstrijd lopen.

Het mag gaan komen ...

11:55 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Enkele weken suggereerde ik je de Mount Olympus Marathon die met het nodige enthousiasme werd onthaald en meteen op je planning werd gezet voor 2008.

Hier heb je misschien een ideetje voor een mooie run in 2009.
Heb vorige week de Lauvagegur gelopen is IJsland en dat moet zowat één van de mooiste runs in Europa zijn.

55K doorheen in de the middle of nowhere doorheen een adembenemend landschap, door sneeuwvelden en bergrivieren, tussen de geisers en de gletsjers, doorheen een 'oneindige' woestijn van lavazand, hallucinante vergezichten, stevige klims, technische afdalingen over weggespoelde paden. etc... Je krijgt het allemaal voorgeschoteld

Een zeer beloopbaar en uiterst gevarieerd parcours waardoor het loopfungehalte een heel stuk hoger licht dan de Mount Olympus Marathon.

Info op www.marathon.is

Alvast alle succes met de Jungfrau Marathon en tot in Monschau.

Gepost door: Marc | 26/07/2007

de volgende twee weken ook nog hard labeur wij tellen ook af naar de jfm. good luck!

Gepost door: tony | 26/07/2007

mooie planning je hebt mooie vooruitzichten . Ik wens je er veel succes mee. Dat bergop lopen is iets zeer speciaal , pas op met je daarop te overtrainen . Als training doe je dit best op korte stukken , en dikwijls na mekaar . Niet lang bergop lopen . Snelheid train je ook op korte stukken , bergop lopen is net hetzelfde . Ontwikkel die spieren , en het zal je in de lange stukken ook lukken . Ooit met ander werk , ga ik europa ook afschuimen met marathons lopen . Er is zeker een beetje jaloesie in mij opgekomen . Maar ik wens je veel succes ! ge kunt het .

Gepost door: mario | 26/07/2007

jippie, Geert is back!! zo te lezen een zalige vakantie gehad en batterijkes goe opgeladen voor de laatste lijn naar Jungfrau! komt helemaal in orde!

Gepost door: Ruthje | 26/07/2007

Bievenu Welkom thuis! Heerlijk om compleet uitgerust en zonverbrand thuis te komen vanuit een pittoresk dorpje, gehucht, in la France.
En nu opgeladen beginnen met de laatste voorbereidingen voor de Jungfrau! Hup met de kilometers!

Gepost door: Petra | 26/07/2007

Kijk eens aan ... ge zijt toch nog terug gekomen ,alé welkom terug ...En euh ..begin er maar aan é ,het wordt hier SPANNEND de komende weken :-))

Gepost door: katrien r | 26/07/2007

welkom back! fijn dat jullie weer terug zijn.. nu lekker aan de slag voor de JFM maar eerst nog een rustdag a.s. zaterdag ;)

Gepost door: Ronald | 26/07/2007

uitdaging gezocht misschien wel eens de vanoise in Frankrijk proberen (trail) ? klein verslagje van iem van onze club op http://www.pixagogo.be/1909584182
geniet nu eerst maar van de jungfrau...

Gepost door: jogginggirl | 26/07/2007

Welkom terug van een fraaie en welverdiende vakantie, waarvan wij - dank zij het wegwerpkodakje - getuige mogen zijn!
Dus dat wordt de komende tijd weer 'lachen met Geert!' (Je ziet dat sommige noorderburen je gemist hebben). Ik heb overigens laatst het boekje 'België voor beginnelingen' gekocht èn gelezen. Humoristisch en leerzaam!

Gepost door: Fred | 26/07/2007

welcome back Welkom thuis Geert, blij dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en dat de voorbereidingen voor de Jungfrau goed gaan. Spannend allemaal!

Gepost door: Julie | 27/07/2007

Allez, onze Geert is terug seh.
't Is te hopen dat hij daar in Frankrijk wel van de wielrenners hun snoepkes gebleven is, anders wordt dat een positief plasje achter de Monschau- en JF-marathon. Veel succes!!!!

Gepost door: Bart | 27/07/2007

belgie.. welkom terug in het natte belgie en nl. Jullie hebben genoten zie ik wel. Hebben de meiden ook nog een beetje gelopen??
En we zien elkaar in monschau!
hm, die ijsland klinkt wel erg leuk he...

Gepost door: martine | 28/07/2007

Welkom terg. Ik ben ook net terug. uit Spanje en ook Frankrijk. Je moet nu flink gaan trainen lees ik. Succes ermee

Gepost door: hans | 05/08/2007

De commentaren zijn gesloten.