01/07/2007

Feestweekend

Het stond al in de sterren geschreven: dit weekend moest en zou in het teken staan van een enorm aantal kilocaloriëen, en zo was/is het ook ... vrijdag al een feestje voor een deel van de familie en vrienden die, hoewel geen bewezen bloedverwantschap te hebben met de Marathon Geert-clan, al bij al even nauw een ons hart liggen, gisteren (zaterdag) kwam dan het gros van de familie nog even tafelen ter ere van het kleine feestvarken.
Trouwens, over Fien gesproken, zij bedankt jullie allemaal voor de lieve wensen en verjaarsgroeten!

Bon, waar waren we gebleven? Ah ja, feestmaaltijden ... amaai ... 't was weeral lekker hoor. Vrijdag hadden we een vriend, tevens traiteur ingeschakeld, want met de laatste schoolweek nog onder de sleffers zag Tania het natuurlijk niet zitten om nog keukenwonderen te verrichten, maar naar gewoonte leverde traiteur Steve een heerlijk staaltje aan betaalbare doch o zo lekkere en speciale bereidingen af. Niet dat ik mijn blog voor het hogere reclamedoeleinde wil misbruiken, maar als er ooit iemand in de buurt van Mechelen een steengoede traiteur zoekt die niet alleen qua prijs/kwaliteit tot de top behoort, maar tevens een heel eind meedenkt met de klant, alles zélf en mét de glimlach komt afleveren en als het moet zelfs in jouw keuken komt kokkerellen, dan kan ik vast en zeker Traiteur Steven aanbevelen ... ere wie ere toekomt! En nee, ik heb geen korting gekregen in ruil voor deze reclame ;-)

Gisteren was het dan weer Tania die haar kookkunsten botvierde op een eindeloze reeks tapa's ... van 9 uur 's morgens tot ver na de noen heeft ze zonder onderbreking in potten en pannen staan roeren, hakken, kappen, en voeg hier nog maar een werkwoord of 10 aan toe. Allemaal om ter lekkerst en haar talenten werden dan ook unaniem geroemd en gesmaakt. (Euh ... ik ben hier nog altijd over keuken gerelateerde zaken bezig hé ...)

Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest dat ik lopen als sport heb gekozen ... stel je voor dat ik de richting van het driebandstoten was ingeslagen, of gekozen had voor een veelbelovende internationale carrière in het kleiduifschieten ... dan zat ik hier nu met tot worstjes vervormde vingers en met minstens 120 kg op de stoel m'n berichtje in te typen!!

Allez, we zijn toch bij het onderwerp sport gekomen ... donderdag heb ik vanwege de oververmoeide benen en vooral kniegewrichten een extra rustdagje ingebouwd, vrijdag werd er ook gerust, en gisteren ben ik naar mijn favoriete atletiekbaan in Bonheiden getrokken om er 6 reekjes van de alom gekende Yasso's 800 te lopen. Misschien mede dankzij de extra rustdag gingen ze als vanzelf ... ik plan eigenlijk om mijn reeksen tegen 3' rond te lopen (zij die bekend zijn met het systeem van Yasso weten dus meteen al waar mijn ambitie voor het volgend voorjaar ligt), maar de traagste liep ik in exact 2'50", en eigenlijk werd die relatief ingehouden agehaspeld.

Vandaag dan vroeg uit de veren om te kunnen ontbijten, want omdat we vanmiddag op een BBQ verwacht worden (Ronald, ik ga om te leren ), start ik binnen 3 kwartier voor mijn 30k duurloop.

Morgen krijgen jullie op deze plek een exclusieve berichtgeving over een grote onderneming die ik volgend jaar wil aangaan, aangedreven door een talentvol loper die jullie vast en zeker allemaal kennen, en die zichzelf in een mailtje aan mij omschreef als 'een loper die op zoek is naar iets anders'.

Nieuwsgierig? Dan zal je morgen moeten terugkomen ... same place, same time!

Afsluiten doen we met enkele sfeerfotootjes van de festiviteiten rond ons Fientje ... in volgorde van verschijning zien we het zuiderse buffet van vrijdag, een scène uit het spannende toneelstuk dat op vrijdag door de aanwezige kroost(en) op de planken werd gebracht, een artieste aan het werk, ons Fien met de ogen groot van verwondering bij het aanschouwen van haar verjaarstaart en tenslotte het plechtige moment der kaarsuitblazing.
vrijdag buffetvrijdag toneelartieste


verwonderingtaart

08:28 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Fien ALs ik Fien's ogen zo zie, dan wil ik ook wel een foto van die taart zien (in detail), dat moet 't een en 't ander geweest zijn. Hihi, eerst 30K lopen om dan te gaan BBQ-en, lijkt op een nuloperatie, zoals mijn vetloop vanmorgen, gevolgd door bokes choco... Veel BBQ plezier!

Gepost door: Julie | 01/07/2007

Een echte artieste! Ooooh, wat ziet dat er allemaal zalig uit! Ontzettend knap van Tania dat ze dat allemaal zelf gemaakt heeft.
De blik van Fien heb ik wel eens ergens eerder gezien bij iemand...ik weet nu even niet bij wie...
Gezellige BBQ!! Veel plezier met elkaar en de groetjes!!

Gepost door: Petra | 01/07/2007

Feesten als de beesten ! Dat blikje en die guitige lach bij Fientje spreekt boekdelen.
Man, man, man, dat ziet er lekker uit ...
Ik ben eens benieuwd naar jouw nieuwe uitdaging : ik kom morgen zeker eens terug piepen.

Gepost door: frank spencer | 01/07/2007

bbq de bbq draait overuren daar!!
slim dat je eerst die 30k gaat lopen en dan bbq'en.. andersom is niet fijn.. weet ik uit ervaring. tot snel

Gepost door: Ronald | 02/07/2007

lekker mooie taart geert ! zelf gebakken ?

Gepost door: kj | 13/07/2007

De commentaren zijn gesloten.