27/06/2007

Koning winter

Vroeger, je weet wel, die bepaalde tijd toen volgens idereen alles beter was maar niemand echt bepalend kan aanduidend, was één van de vaste deuntjes die ik tussen m'n tanden floot op de eerste schooldag het prachtige liedje ''t Is weer voorbij, die mooie zomer ...'.
Meestal was het in begin september dan nog goed weer, wat meteen de houdbaarheid van dit najaarse lied verlengde tot aan de eerste kou in oktober.

Gisteren heb ik constant met dit deuntje in m'n hoofd gezeten, en 't was niet miner gemeend dan vroeger, toen ik het op het kantelmoment tussen zomer en najaarsstormen tot lijflied bombardeerde.

Miljaar zeg, héél de dag door heb ik een moment gezocht om te gaan lopen, maar de godganse dag heeft de ene bui de andere afgewisseld. Uiteindelijk was het na de negenen toen ik in actie kon komen. Op het programma stond mijn klassieke dinsdagse wisseltempoloop (zoek 't maar eens op in een woordenboek ... bonne chance), maar waar ik die vorige week nog vlotjes kon afwerken liep 't gisteren van geen kanten. Stijve benen, geen goesting, moeite om een strak tempo te onderhouden ... 't was heel even voorbij, die mooie training!
Uiteindelijk heb ik wel alles mooi kunnen afwerken binnen de gestelde tempozones, maar van harte ging het niet. Ik heb altijd wel zo'n moment wanneer de zin in het harde labeur wat minder is, wanneer het allemaal een beetje moeizamer gaat en wanneer ik voor het volbrengen van zelfs de meest eenvoudige trainingen eerder op karakter dan op souplesse moet teren. Meestal komt zo'n moment in het najaar, wanneer de eerste koude winterprikken de zomerse warmte naar een mooi plekje in het geheugen verwijst.
Als ik erover nadenk, gisteren was het zo'n dag hé ... typisch oktoberweer. Ik heb zelfs een thermisch hemdje onder m'n loopplunje aangedaan, zo koud was het toen ik vertrok!!

En om het symbolische plaatje helemaal rond te maken staat er vandaag in de krant dat de vorst is gevallen!
photo5Voor mijn Nederlandse vrienden die verstoken blijven van ons hoogst interessant Vlaamse wereldnieuws: het bericht gaat niet over vriestemperaturen maar over het feit dat gisteren onze koning, Albert II (te lezen als 'Albert 2' en niet als 'Albert ie ie' ) met zijn klikken en klakken (typisch Vlaamse uitdrukking ... jaja, Marathon Geert gaat vandaag de communautaire tour op) van de trap gedonderd is. Gevolg: de hals van zijn heup is gebroken en ondertussen is hij de eigenaar van niet alleen een Porsche en een luxueus zeiljacht, maaar tevens van een splinternieuwe kunstheup.
Over de aard van het ongeval tast men nog in het duister ... persoonlijk denk ik dat hij een nieuwe fitnessrage uitprobeerde: 'Start to Valt from den Trap', maar zeker ben ik niet ...

08:14 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

De vorst is gevallen Zalige woordspeling weeral! :-))
Grtz!
PS: oktober heeft vaak mooiere dagen dan de dag van gisteren.

Gepost door: AnnAlice | 27/06/2007

lol ie ie (of was het ie aa)
Mooi geschreven Geert.

Gepost door: Kurt | 27/06/2007

Brr.... Gisteren ook in weer en (vooral) wind gaan lopen. Hopelijk komt de zomer binnenkort nog even terug, ik mis ze al...

Gepost door: Wim | 27/06/2007

Paola olé ! Jaja, "gevallen". Ze zijn net uit vakantie, Paola een bikini'tje aan, Albert in zijn bermudabroekske. Volgens mij is Paola efkes nen heten truffel geweest en den Albert heeft gewoon een overbelasting aan zijn bekken !

Gepost door: Epo | 27/06/2007

Moment ... 5u50 was hét moment Geert, toen was het effe droog. Héél effe. Schitterend stukje weeral Geert, je zou toch echt eens moeten overwegen een boek te schrijven. Je eerste fan heb je!

Gepost door: Julie | 27/06/2007

waar blijf je die woordspelingen toch van tevoorschijn toveren, hihi. Had je nu gisteren om 18u in het Antwerpse gezeten had je 2 uur lang zonder enige druppelkes op je kop kunnen lopen se, 't is maar ne weet hé!

Gepost door: Ruthje | 27/06/2007

Je zult het niet geleuven maar zelfs hier in Nederland stond de vallende vorst in de krant!! Wij blijven dus geenszins verstoken van het Vlaamse nieuws.

Gepost door: Monique | 27/06/2007

Snel Je had gewoon even naar Alblasserdam moeten racen, want tussen 4 en 6 was er nauwelijks een druppel gevallen .

Gepost door: Rich@rd | 27/06/2007

Vorst niet in de grond Wat erg voor jullie vorst...... maar goed dat de vorst niet in de grond zit.

Gepost door: M@urice | 27/06/2007

Ik was even abuis. Ik dacht dat er koning De Winter stond.

Gepost door: Hans | 29/06/2007

De commentaren zijn gesloten.