26/06/2007

Vakantie, wo bist du bleven?

Na deze week nog een weekje werken, en dan zal mijn hoofd 3 weken lang bits & byte-vrij zijn.
En geloof me, 't wordt tijd ... niet alleen vanwege de voorbije drukke periode op professioneel gebied, maar ook vanwege die bende soepkiekes die het prachtig vinden om van in Antwerpen tot in Brussel netjes een CO²-rijk lint van metalen monsters in rijen dik na mekaar te positioneren. Ondertussen zorgen hun collega's ervoor dat ook elke weg/baan/straat/tussendeur/bosdreef mooi dichtgeslibt geraakt, zodat ik vandaag veroordeeld ben tot thuis werken.
Niet dat dit me stoort, want vanwege het ongerepte arbeidskarakter, eigen aan het thuiswerken, levert dit veelal een meer productieve dag op, en daarbij is het uiteraard aangenaam om in je eigen habitat te kunnen verblijven. Ik prijs me dan ook gelukkig dat Toyota me, waar mogelijk, die gelegenheid kan bieden.
Nog even een laatste 'hiep hiep hoera' voor de uitvinding van VPN, en dan stop ik met geleuter over 't werk!

Over naar de sportredactie ... gisteren was een rustdag, dus daar valt niet veel over te vertellen. Ondertussen ben ik goed gerecupereerd van de 28 km lange duurloop van afgelopen zondag. Op nog meer dan 10 weken voor de marathon lijkt dit veel, maar ik werk nu even toe naar een kleine tussenpiek in mijn trainingen, zodat ik de volgende 3 weken rustig kan recupereren met weektotalen van telkens 60km, daar waar ik vorige week nog aan 96km zat en voor deze week toch vlotjes boven de 100 moet uitkomen. 

Hierna dus 3 weekjes een beetje kalmer, met telkens een trainingsdag gevolgd door een rustdag, nadien geven we er tot aan de Monschau Marathon terug een lap op. Na Monschau terug een weekje recuperatie, daarna nog even een piekweekje, en dan het klassieke taperen. Het is de eerste keer dat ik in een beloop van 1 maand twee maal het startlint van een marathon in de ogen zal kijken, en 't zijn dan nog niet van de minste. We zullen wel zien wat we ervan bakken, PR's kunnen noch hoeven, maar ik wil uiteraard wél sterk presteren.

ol1Over marathon-avonturen gesproken ... zoals eerder reeds vermeld zou ik graag elk jaar één 'specialleke' lopen. Dit jaar dus de Jungfrau, het najaar van 2008 zal me tot in Wales voeren om aan de Snowdonia deel te nemen, en gisteren heb ik in een reactie een pracht van een tip gekregen voor 2009 ... de Olympus Marathon! Klik maar even op de link en laat je verleiden ... ik weet niet met zekerheid welke Marc me dit heeft doorgestuurd (moest ik gokken, ik zou mijn geld inzetten op de bijna-winnaar van de Chambord Marathon) maar als algemene stelregel wil ik even meedelen dat je me nooit tot zoiets mag uitdagen; mezelf kennende laat die marathon me vanaf heden tot op het moment dat ik mijn loopschoen naast de versleten bottine van Zeus heb gezet niet meer los!!
ol2Pikant detail: dit jaar had de winnaar een toptijd van enkele seconden boven de 5u18' (de luierik ;-) ).

Misschien krijg ik onze pa wel zo ver dat hij meeloopt ... 2 zotten bij elkaar, dat praat makkelijk, vandaar ...
Over onze pa gesproken, hij is sinds gisterenavond terug in 't land na z'n wandelingske naar Santiago ... vanavond zullen er wel foto's en straffe verhalen ('k weet 't, 't is een familietrekje) op het menu staan!

10:55 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Schoon. Die Olympus Marathon lijkt me een leuk marathonneke te zijn. Overal 4'30 per km lopen zal daar niet zo simpel zijn ! En koop maar goede schoenen tegen dan, met kleeflaagje onderaan. Als ge van dienen berg valt, zult ge meer dan een verrekkingske hebben denk ik !

Gepost door: Epo | 26/06/2007

2010 Ik veronderstel dat je in 2010 de Mount Everest marathon op het lijste hebt staan? Ik wens je alvast veel succes!

Gepost door: Sven | 26/06/2007

op het gemak Ga op m`n gemak eens een mooie uitdaging voor je bedenken. Te zijner tijd hoor je wel meer daarvan.

Gepost door: JeeWee | 26/06/2007

x-treme hoe extremer de uitdaging, hoe liever je het hebt, me dunkt

Gepost door: kj | 26/06/2007

Langzaam sneller gaan Het mag ook niet te gemakkelijk zijn hè, anders is het geen echte uitdaging zeker.

Gepost door: Marc | 26/06/2007

challenge ge moet anders die Jungfrau eens achteruit lopen... mega !

Gepost door: jogginggirl | 26/06/2007

de luierik amai meer dan 5 uur.
Oftewel zijn dat allemaal dikke amateurs die daar mee doen, of het is een lastige marathon. ;-)

Gepost door: Kurt | 26/06/2007

Vakantie dus! Vakantie in het vooruitzicht. Lijkt me heerlijk na al die drukke weken die je gemaakt hebt.
Ik durf niet eens door te klikken naar de Olympus marathon....er is ook nog iets in Zwitserland, waar mijn trainer heeft gelopen. http://www.aletsch-halbmarathon.ch/
Die is dan in 2011 aan de beurt?

Gepost door: Petra | 26/06/2007

reactie Je hebt nog anderhalve week om over je werk te ouwe hoeren.
Ik kwam hem vorige week al tegen de Olympus Marathon.
Ben op zoek naar eens iets anders.

Gepost door: koen | 26/06/2007

Heerlijk vooruitzicht op vakantie. Ik nog ruim 2 weken. Overigens die link brengt me in Belgie. Is voor mij ook een specialleke

Gepost door: hans | 26/06/2007

Amai zeg ! Ge gaat heel wa km malen in de toekomst! Vergeet ons ondertussen niet hé! ;-)
gr

Gepost door: Jetty | 26/06/2007

Marathon. Dan zeggen ze dat ik veel marathons loop in een korte tijd!, maar jij kan er ook wat van zeg!.
En een behoorlijk aantal week km, gaat goed.
Neem je rust met de vakantie en daarna vlammen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 27/06/2007

running with the gods Deze bergloop kan je onmogelijk vergelijken met het lopen van een marathon. Dit is andere koek. Je kan het vergelijken met een tijdrijder die je op een mountainbike zet en een zwaar technisch bergparcours laat rijden. Gemiddeld stijgingspercentage 15% en smalle bergpaadjes.
Dit jaar overgoten de Griekse goden deze bergloop bovendien met een heet sausje. Temperatuur bij aankomst: 36°C. Zweten, afzien,... maar een onvergetelijke ervaring.
Een vuurdoop om nooit te vergeten!
Wie er zin in heeft bezorg ik graag meer info.
Ik haalde de eindmeet na 7u17' en werd 36ste, een onverhoopt resultaat. Van de 450 deelnmers kwamen er 320 aan binnen de tijdslimiet van 12 uur.

Gepost door: valere de vos | 27/06/2007

Sequel En wat is de marathon van 2010 ? De mount-everest marathon ?
Enig nadeel hiervan : hij is maar 8,8km lang (lees hoog)

Gepost door: Byrntie | 27/06/2007

De commentaren zijn gesloten.