06/06/2007

Start van de voorbereiding

Ongedwongen, zonder té veel druk maar toch met het oog op genoeg kilometers per week te maken ben ik gisteren begonnen met mijn voorbereiding van de Jungfrau Marathon.

En om meteen met een zware deur in huis te vallen had ik voor mezelf een pittig scenario uitgedokterd: in totaal 15 kilometer, onderverdeeld in 5 blokjes van 3 x 1 kilometer waarbij de tempo's afwisselend op 5', 4'30" en 4' per kilometer begroot werden.
Jawadde, 'k heb 't geweten! Ten eerste was er de warmte ... ik heb niet op een thermometer gekeken voor een exacte waardebepaling, maar de gevoelstemperatuur lag toch halverwege Ibiza en de Bahama's. Tel daar nog eens bij dat ik het merendeel van de kilometers aan de Dijle tussen Mechelen en Muizen heb gelopen, en insiders weten dat de beschutting zo goed als onbestaande was.

Ik heb trouwens m'n training noodgedwongen ingekort. Reeds na de eerste reeks van 3 kilometer begreep ik dat het moeilijk zou worden om het gehele plan ten uitvoer te brengen.
Blijkbaar had ik de halve marathon van La Roche nog niet helemaal verwerkt. Een halve marathon die vooral zijn sporen in Casa Maratonas Geertos heeft nagelaten in de vorm van staalharde kuitspieren, tot beton geklopte quadriceps en een mooi diploma in het plakboek. Het waren vooral de eerste 2 symptomen die me gisteren tijdens de training parten hebben gespeeld, en na 3 reeksen, allen netjes aan de beoogde tempo's, heb ik de keuze tussen inbinden zonder schade te berokkenen aan het lichaam en willens nillens doorbijten met een verhoogd risico op blessures nadien maar wijselijk in het voordeel van optie 1 laten overhellen.

 

Toch was het een mooie training, in totaal 11 kilometer lang, 2 kilometer uitlopen incluis.
Vandaag pakken we het met een duurloopje van 16 kilometer wat bescheidener aan, maar de Jungfrau hoeft zeker niet te vrezen: haar koene ridder uit Muizen zal in de vorm van zijn leven aan haar voeten verschijnen!
jungfrau1_s750x500

09:01 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

jungfrau blijkbaar was je inderdaad nog niet helemaal hersteld van La Roche, maar dat zal wel normaal zijn want La Roche was blijkbaar gene k@k. De Jungfrau is volgens "mister google" blijkbaar een van de mooiste marathons ter wereld, dat wordt dus genieten daar.
De Jungfrau Marathon, is geen Katje om zonder handschoenen aan te pakken, zeker niet wanneer je uit Muizen komt. (Just kidding ;-)

Gepost door: Kurt | 06/06/2007

tussen 18 en 65 't Is zoals je zelf op je blog zet, de ene keer voel je je 18, de andere keer 65. Tegen 8/9 zal maratonas Geertos wel terug 18 zijn :-)

Gepost door: philippe | 06/06/2007

Jungfrau Gisteren mijn schoonbroer ingelicht over de Jungfraumarathon ... hij kwijlt al ... binnen een weekje weet ik of hij begint te trainen ... hij liep trouwens ook mee in La Roche ... de halve in 02:08

Gepost door: Koen | 06/06/2007

mooie training, Geert... en dan nog zo verstandig geweest om te luisterennaar je lichaam ( de benen ). Ik ga je verdere voorbereiding op die jonge dame met véél plezier volgen, en wens je nu al veel succes met de komende trainingen.
Greets,

Gepost door: Steven | 06/06/2007

Jungfrau Nog een dikke drie maanden tot de Jungfrau.
Je weet weeral wat gedaan de komende weken, veel plezier met de voorbereidingen

Gepost door: frank spencer | 06/06/2007

Vergeet uw wit paard niet!!! Dan gaat het wat makkelijker...

Gepost door: Wim | 06/06/2007

jaja goe bezig geert, goe bezig !

Gepost door: kj | 06/06/2007

MILJAAR :-O :-O !!!! mijn mond valt open ervan ,meen je dat ? DE JUNGFRAU ?
Alé ,begon al stilletjes aan door te hebben da ge geen "gewone" was en nu DIT , ja man , das niet van de poes zenne , veeeeeeééél train genot alvast ;-)

Gepost door: katrien r | 06/06/2007

jungfrau M wow, 3 dagen na La Roche al zo'n training plannen : da's conditie (of lef ?) hebben ! Ik heb voorlopig alleen lef (fe)

Gepost door: jogginggirl | 06/06/2007

Suc7 Natuurlijk heeeeel veel suc7 met de voorbereidingen voor om de mooie vrouw te bedwingen. Ik wacht nog een paar jaar, maar eens!!!!! komt die dag dat ik zal schrijven: Start van de voorbereiding

Gepost door: Rich@rd | 06/06/2007

Veel succes met de voorbereidingen op de Jungfrau Marathon. Ik zal je blijven volgen.

Gepost door: Geert | 06/06/2007

Succes Heb net wat bijgelezen op je blog. Door omstandigheden niet meer kunnen komen kijken. Wel ik moet mijn respect voor je uiten: zo'n knappe tijd in La Roche echt sterk. Verder nog veel succes met je voorbereiding. Probeer het toch voorzichtig aan te pakken, niet te veel snelheid. Eerder tempo trainingen en heel wat heuvel werk zou ik voorstellen, natuurlijk de lange duurlopen niet vergeten. Bwa je zult wel weten wat je moet doen hé. SUCCES!

Gepost door: Michael | 06/06/2007

JAwadde! Dat horen er allemaal pittige trainingskes uit zenne, maar ja, de jungfrau is natuurlijk niet niets. Reuze spannend vind ik het, ik ben heel erg benieuwd naar je ervaring daar!

Gepost door: Julie | 06/06/2007

proficiat al aan de voorbereiding begonnen. Ik ben nog aan mijn basisconditie aan 't werken...

Gepost door: johan | 06/06/2007

Soms... Weet je Geert, soms is RUST ook wel eens goed na een zware halve marathon waarvan je kuitspieren staalhard zijn en je quadriceps in beton zijn veranderd....

Gepost door: Petra | 07/06/2007

Dus toch Verstand komt dus toch met de jaren... Ik vermoed dat die zes van 36 op je blog lichtjes aan 't verouderen is (?)

Gepost door: AnnAlice | 07/06/2007

ridder Geert En ridder Geert zal haar veroveren!

Gepost door: Rick | 07/06/2007

De commentaren zijn gesloten.