05/06/2007

G8

rostock1Je zal deze dagen maar in Rostock wonen ... probeer eens door het politiecordon te geraken om naar je werk te rijden, en moest het je lukken om via de serre en de achtertuin van de buren te ontsnappen, hoe geraak je dan weer terug thuis?
En wat als je naar de bakker moet? Of naar het grootwarenhuis? Of naar je lief? Of naar het toilet?

Nee, ik heb er altijd al een probleem mee gehad dat voor massamanifestaties hele stadskernen worden afgelsoten van een normale levenswijze. Uiteindelijk is zelfs een massamanifestatie een speeltje voor een kleine minderheid. Een toeschouwersaantal van 60.000 voor een concert is uiteraard heel wat, maar wat stelt dit voor op een totale bevolking van 11 miljoen Belgen (waarvan statistisch gezien 1 op de 3 Chinees is, of lees ik de statistieken niet goed? ) ?
Kom gerust eens een kijkje nemen in Werchter, waar binnenkort alweer het bekende rockfestival plaats heeft. Ooit begonnen als oefenterrein voor U2 en The Simple Minds (beiden hebben de basis voor hun roem gelegd in de Vlaamse weilanden van Werchter, op een kwartiertje rijden van mijn tuin ... ) is het nu een 3-daags mega-festival geworden, maar nu reeds staat er een hekken voor de huizen die in de buurt staan. Plezant hoor, je eigen stukje retro-Berlijn, zo vlak voor de deur!!

rostock2Al helemaal heb ik er een probleem mee als dit soort prutsen helemaal voor niets nodig zijn. Bij een rockconcert in je voortuin kan je mits een beetje koopmansgeest nog een centje bijverdienen door enkele tenten in je tuin toe te laten of wat gekoelde frisdrank te verkopen. Ook vervalste inkomticketten kan je wel aan de man brengen, evenals cannabis, heroïne, paddestoelen met 2 jaar waarborg, enfin, de markt ligt open voor de durvers.
Een G8-ontmoeting ligt anders ... probeer maar eens een blikje frisdrank te verkopen aan een deelnemer van de meeting ... als het geen champagne in blik is willen ze er nog niet aankomen.
Of verkoop maar eens een magic mushroom aan een ultra-linkse tegenbetoger ... die kunnen daar niks mee doen want ten eerste zijn ze te stom om de gebruiksaanwijzing te lezen, en ten tweede is zo een paddenstoel niet zwaar genoeg om mee te gooien.

En wat is tot op heden al het resultaat geweest van een G8 'topontmoeting'?
Concrete resultaten zijn er nog niet, maar, net als bij de diverse klimaatconventies die er reeds geweest zijn, de deelnemende blinken de excellenties wel uit in het ondertekenen van 'intenties', 'ontwerpen tot overeenkomst' en elkaars poëzie-album.
Vandaag staat in Rostock de klimaatverandering als voornaamste punt op de agenda. Van de 8 deelnemende landen zijn er alvast 4 die gedreven door economisch eigengereide belangen überhaupt het bestaan van die verandering pertinent ontkennen. En de andere 4 willen hen niet voor het hoofd stoten en hullen zich dus maar in oeverloos gezwets over hoe zij thuis een reclameposter voor spaarlampen voor de venster hebben gehangen en aldus vinden hun steentje te hebben bijgedragen. Ga er dan maar eens aanstaan.

En wat te denken van de zelfgenaamde 'anti-globalisten'. Ga hen eens vragen waarom ze daar staan ... de idealisten onder hen zullen beweren dat ze er zijn omdat ze vinden dat de Carrefour-winkels niet in elk land zouden geopend mogen worden, de overige 95% staat er gewoon om met stenen te gooien en ongestraft vernielingen aan te brengen aan eigendommen van hardwerkende tweeverdieners (tot nader orde de enige klasse die tegenwoordig nog een maatschappij draaiende weet te houden!).

Volgens mij is het milieu meer gediend met het niet laten doorgaan van die topontmoetingen ... het zou heel wat CO² besparen van privéjets, politie-escortes en molotov-cocktails. En het water uit de waterkanonnen mag wat mij betreft via transport op hybridetechnologie naar noodlijdend Afrika gestuurd worden ...

10:09 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Tja... Ik vrees dat ik jouw cynisme moet delen. Er komen mooie intentieverklaringen 'dat het roer nu radicaal om moet' en dan...?
Overigens ben ik één keer in Torhout-Werchter geweest (in de jaren tachtig) en heb daar o.a. Talk Talk, Lloyd Cole, UB 40 en The Simple Minds zien optreden... Nu ben ik wel van vóór de jaren tachtig, maar ook dat decennium begint nu voor mij iets nostalgisch te krijgen...

Gepost door: Fred | 05/06/2007

Werchter 2007 Binnenkort ben ik weer daar... Geef je adres eens, dan kan ik deze keer in jouw brievenbus komen plassen!

Graptje natuurlijk ;-)

Gepost door: Wim | 05/06/2007

werchter alle, als de wind goed zit spaar je 160 euro aan entree uit... verder wellicht niet om naar uit te kijken.. dronken wildplasser Wim inbegrepen...

Gepost door: jogginggirl | 05/06/2007

... waarom organiseren we niet de volgende G8 meeting in Werchter?

Gepost door: Kurt | 05/06/2007

reactie Maak je niet zo druk vriend, ga een stukje lopen daar wordt je rustig van.
Ps: deze blog gaat toch over lopen?

Gepost door: koen | 05/06/2007

hybride hybridetechnologie .... mmm, hoor ik daar een beetje beroepsmisvorming ? ;-) of een beetje stiekeme reclame ? ;-)

Gepost door: Hank | 05/06/2007

Maar allee Geert, IEDEREEN weet toch dat U2 eigenlijk ontdekt is in Zaal Theatrium aka "Onder den Toren" in Mechelen ? :)

Ge hebt anders wel 100% gelijk zenne! Zowel die "wereldleiders" als die linkse rakkers kunnen voor mij de pot op !

C U soon mate !

Gepost door: Bram | 06/06/2007

De commentaren zijn gesloten.