11/05/2007

Klant is Koning!

De titel van dit bericht is een gezegde dat door elke commerciële entiteit hoog in het vaandel dient gedragen te worden, en omdat ik op zolder nog ergens een verroeste koopmansgeest liggen heb, pas ik dit bij uitbreiding ook toe op mijn blog ...

Dus ... jullie willen stommiteiten? Ik geef jullie stommiteiten!
Jullie willen foto's? Ik geef jullie foto's!

Verdere verzoeken mag je steeds aan de redactie overmaken, maar laat me eerst nog kort wat over het hotel vertellen alvorens ik m'n trouwe lezers op de wenkbrouwen bedien ...

badkamerIk heb het al gezegd ... het hotel is een pareltje van luxe: 5 sterren, en ze zijn stuk voor stuk verdiend. Nu ja, 't mag ook wel, als je weet dat ik hier per nacht 407 Eurootjes mag gaan neertellen, en dit voor een standaard kamer. Maar wat heet hier standaard??
Direct bij het betreden van de kamer sta je eigenlijk al in de badkamer (zie foto) ... uiteraard volledig uitgerust en volledig in de marmer met een overdaad aan spiegelglas (toen ik m'n tanden poetste leek het even of ik in een gangbang met allemaal lelijke mensen was terecht gekomen ;-) ).
Verdere details: de douchegel is van Bulgary, het linnen van topkwaliteit en je kamer wordt 3 keer per dag opgemaakt. Waarom 3 keer? Wel, 's morgens een standaard onderhoud, met vervangen van de vuile handoeken, opmaken van het bed, enzovoort. 's Middags wordt de kamer dan klaargemaakt voor 'de dag', met als voornaamste wapenfeit het veranderen van de bedsprei en het leggen van wat meer sierkussens. Tijdens de avond komt men je dan even storen om de kamer klaar te maken voor de nacht ... dit vind ik dan nog het vreemdst van alles, en aangezien ik een bepaalde neus heb om slecht te reageren op vreemde situaties, zijn we meteen bij het 'lachen met Geert'-stukje van vandaag aanbeland ...

Stel je even het volgende voor: je hebt er net een dag van 16 uur werken opzitten met, op het ontbijt na, geen enkele maaltijd achter de kiezen. Moe, moeder, moederst kan je eindelijk het zijdezachte geborchte van je bedstee opzoeken, wanneer je plots een metaalachtig, op een triangel gelijkend geluid hoort. Versuft denk je dat je iets te enthousiast de grote sprong in de lakens hebt volbracht, en je gaat op zoek naar wat je hebt laten vallen of wat je hebt kapot gedaan. Een zoektocht die echter niets oplevert. Nét op het moment dat je dit geluid wil toeschrijven aan een levendige fantasie waarin creaturen zoals Grote Smurf en kabouter Plop voor het presidentschap strijden, hoor je het geluid nog een keer. Ietwat lumineuzer dan bij de eerste openbaring komt de gedachte in je brein op dat het wel eens een deurbel zou kunnen zijn, en je opent je kamerdeur, gekleed in een modieuze boxershort en totaal niet bijpassend t-shirt.
Welaan, als je je dit kan voorstellen, dan weet je exact mijn toestand van eergisterenavond, 22 uur plaatselijke tijd, toen ik met een blik vol ongeloof en de kamerdeur van kamer 1202 in de hand recht in de ogen van een geheel in het lichtroze geklede lokale deerne keek. Attributen die ze in de hand had waren een lakentje, een slaapkussen, een handdoek en een zilveren gesloten schaal met aan mijn nieuwsgierige arendsblik onttrokken inhoud.
Nu, de plaatselijke taal is hier Spaans, en de meeste inheemsen die ik hier al heb ontmoet bedienen zich zó snel van zóveel woorden, dat er onmogelijk nog vrij geheugen is voor een tweede taal, en zo was het ook met deze juffrouw gesteld. Toen ik op mijn meertalige vragen enkel een supersonisch geratel van Spaanse klanken kreeg, kreeg ik wel wat schrik. Ik verweerde me nog met een stamelend 'I didn't order any massage', maar veel veranderde dit niet aan de situatie, zij MOEST en ZOU binnen komen, en zo deed ze ook. Gelukkig kwam ze slechts de kamer prepareren voor de nacht, met name, ik kreeg chocolaatjes (jaja Julie ), het bed werd anders opgemaakt, er werd een vloerkleed naast het bed gelegd en de schaal bleek ijsblokjes te bevatten om mijn ijsemmertje op te vullen ...

Ik hoor het jullie al denken: 'Is dat alles wat we met Geert kunnen lachen vandaag??' ... nonono señores y señoritas, 't is nog niet gedaan ...

meetingroomNog eergisteren heb ik een lichte verrekking opgelopen aan de lies (gelukkig niet ernstig ... gisteren kon ik er al rustig mee lopen en straks plan ik een snellere training). Hoe? Wel, we zitten hier in een kelderverdieping met allemaal kleine meetingrooms. Een dame van een firma die voor ons werkt kwam me al joggend rond de tafel in mijn kantoortje hier iets vragen, en omdat ze nogal van het sportieve type is (heb haar op tal van andere events reeds ontmoet) daagde ik haar uit met 'I'll race you to your office'. Als een speer ging ze ervan door, en omdat ik vertrok met een lichte achterstand én omdat de 2 kamers slechts 40 meter van elkaar verwijderd waren kon ik me geen omweg veroorloven, en dus nam ik een in de weg staande hindernis in de vorm van een grote sofa (kijk op de foto: de rode pijl geeft aan van waar we kwamen, het kruisje links is de 'finish' en de cirkel is de sofa) als een volleerd hordeloper. Waarschijnlijk heb ik me daar wat overschat, maar met gepaste trots kan ik hier wel meedelen dat ik de prestigespurt gewonnen heb, zij het wel door nét voor de deur de dame in kwestie nog een licht duwtje te geven, waardoor ik net wél door de deur kon, en zij tegen de muur smakte. Niet grappig genoeg? Wel, laat me er bij vermelden dat er op het moment dat ik als een sierlijke doch gepensioneerde waggelgans over het zetelstuk sprong (halverwege mijn curve nog even met de voet afzettend op het mooie pronkmeubel), de verantwoordelijke van het businessgedeelte in het hotel enkele gasten de fasciliteiten wilde laten zien ... je had werkelijk zijn gezicht moeten zien toen hij ons zag lopen ... zoals ze bij Mastercard zouden zeggen: priceless!! Waarschijnlijk hebben we zijn uitleg in de zin van 'Zoals u kan zien zijn wij een uiterst efficiënte en serieuze partner voor al uw events ... ' niet echt onderstreept.

Dankzij mijn zeer ondergewaardeerde neus voor het geven van waardeloze en ondoordachte opmerkingen heb ik me hier ook al enkele keren rode kaakjes bezorgd, maar ik zie dat dit berichtje al ruim genoeg voldoet aan de minimumlengte van een blog, en dus zal ik 't hier maar bij laten ... geniet nog even van de foto's van het hotel, dat ik ten zeerste kan aanraden voor een volgend bezoek aan Barcelona, maar vergeet niet van eerste even de Lotto te winnen.

Ah ja, 't is wel grappig om van hier al jullie blogjes te lezen over uitgeregende trainingen en winderige kilometers ... ik beloof om straks op mijn blote knietjes naar de dichtsbijzijnde pastoor te struinen om absolutie voor mijn misplaatst leedvermaak te vragen .

De foto's dan:
eerst het zicht vanuit mijn kamer, daarna de lobby, gezien vanuit mijn kantoortje, daarna enkele 'vaasjes' aan de receptie, gevolgd door een buitenzicht van het hotel (het noemt niet voor niets Hisperia TOWER), de replica van een F1-Toyota aan de inkom (niet zo duidelijk te zien op de foto, maar hij staat wel degelijk 'op' water) en een oud kerkje in het park waar ik mijn kilometerkes over de knie leg.
kamerzichtlobbylobby 2hotelformule 1park

16:04 Gepost door Geert in Lachen met Geert | Permalink | Commentaren (28) |  Facebook |

Commentaren

nu ook al ambitie om steeple-loper te worden Geert? je hebt al een goed debuut gemaakt in ieder geval!

Gepost door: Ruthje | 11/05/2007

hotelsloper ik vraag mij af of er binnenkort aanplakbiljetten hangen bij de recepties van de ***** hotels. Pas of voor deze man, hij is scha(n)delijk voor ons interieur, bezoekers en personeel.
het is weer een mooie verhaal Geert :)))

Gepost door: Ronald | 11/05/2007

Leuk verhaal Geert.
Als je nog lang in dat hotel gaat verblijven, denk ik dat er in de toekomst helemaal geen Belgen meer binnen mogen.
¿Es usted de Bélgica?
¿Es usted un amigo del Maratón Geert?

Gepost door: Kurt | 11/05/2007

Auto Is dat jou auto op de foto?

Gepost door: M@urice | 12/05/2007

lachen met Geert wanneer komt het boek uit ?

Gepost door: jogginggirl | 12/05/2007

reactie He Geert dat uitzicht en die kamer ken ik.
hadden wij de kamer niet netjes achter gelaten?

Gepost door: koen | 12/05/2007

grote lol Jeetje Geert, ik doe het bijna in m'n broek van het lachen!
Wat een superchique hotel zeg...ik wil ook wel dat mijn bed 3 keer per dag opgemaakt wordt...en graag met chocolaatjes.

Fijn weekend!!

Gepost door: Petra | 12/05/2007

decadent Wat een hotel zeg, 400 eurootjes voor 1 nachtje. Voor zo`n prijs had op z`n minst de schone deerne bij je moeten blijven slapen....... Al zal ik dat niet aanmoedigen, want zoiets hoor je niet te doen.
En inderdaad.... weer lachen, je weet de gevoelige snaar exact te raken.

Gepost door: JeeWee | 13/05/2007

mooie foto's Geert. Leuk zeg in dat hotel. 400 euro. Was mijn hotel in Vlaanderen dit weekend niets bij.

Gepost door: hans | 13/05/2007

sportieve groetjes Nog veel sportplezier ,en nog een fijne week.
ik zelf doe aan wielrennen.


Daaaaag

Gepost door: steffi | 14/05/2007

Sport Denken dat wij verplicht zijn om buiten in regen en wind, met de moed der wanhoop lopend tussen alle mogelijke variantes van stormweer moeten zoeken naar spannende momenten. Het ligt voor de hand ... 1daguitstap met Geert

Gepost door: Byrntie | 15/05/2007

grappig verslagje... van een "decadent" verblijf in Bca. Mijn hotelleke in Espelkamp was met 49 euro ( incl ontbijt ) per nacht net iets goedkoper :-)
Loop ze nog én groetjes,

Gepost door: Steven | 15/05/2007

leuk hahaha... lachen met geert... hahaha... jaja, twas weer inorde !

hahaha... :-D (nice pics by the way)

Gepost door: kj | 15/05/2007

barca Bedankt voor dit weer leuke verhaaltje. Als ik ooit in de buurt kom, zal ik in mijn beste Spaans te kennen geven dat ik NIET blog, NIET jog en ZEKER niemand kent die dit doet en naar de naam Geert luistert.

Gepost door: Dirk | 15/05/2007

:-)) I didn't order any massage !! SCHIT-TE-REND !!! En voor hoeveel euro extra komen ze eerst de koude lakens opwarmen?

Gepost door: Aardvarksken | 16/05/2007

6 dagen later... ...borden, glazen, vorken, messen... ze bleven komen. Hoe erg de sportieve Belg ook z'n best deed, de berg afwas (vaat voor de Nl-ers) groeide tot over z'n oren. De lezers op z'n blog misten zijn geschriften. Helllppp! Hoeveel dagen moest hij nog kloppen om de rekening te betalen?...
Of is het hier stil om een andere reden?
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 17/05/2007

Dat heb ik ook weleens... ...dat je je net ten ruste hebt gelegd en gaat fantaseren over een of andere schone deerne die je kamer binnenkomt en vraagt of ze je nog ergens mee van dienst kan zijn... Maar ik begrijp dat het 400 euries kost om zo'n fantasie werkelijkheid te laten worden! Nou ja, dan maar een duurloopje morgenochtend, een stuk goedkoper en het leidt af van dit soort zondige gedachten... Tenzij de baas betaalt natuurlijk, want zo principieel ben ik wel!

Gepost door: Fred | 18/05/2007

hordenlopen Hordenlopen in 't hotel?!!

Gepost door: bewa | 21/05/2007

sportieve groetjes Nog veel sportplezier ,
ik zelf doe aan wielrennen.
Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 22/05/2007

Als echte hollander zou ik geen oog meer dicht doen van die 400 euries

Gepost door: jan | 22/05/2007

Mooi verhaal en een leuke belevenis!

Gepost door: Geert | 22/05/2007

reactie Hoi Geert is alles goed met je ?

Gr

Koen

Gepost door: koen | 22/05/2007

opgepakt? Zit je nog in het hotel om eventuele schade te herstellen of om de rekening te vereffenen? Of ben je misschien opgepakt dor de politie? We horen niks meer van je.......!!!! WAAR BEN JE??????

Gepost door: Patricia | 23/05/2007

Halloooooooooooo Geert Zit je nog steeds bij deze "lichtroze gekleede deerne" want we missen je hoor?

Gepost door: betty spencer | 23/05/2007

OPSPORING VERZOCHT!!! Hier volgt een politiebericht:

De politie en plaatselijke dierenambulance vraagt uw aandacht voor het volgende:

Sinds 11 mei wordt vermist: Marathon Geert.
Signalement: Gespierde, snelle hardloper met diverse afwijkingen zoals het kwijtraken van koffers, zich vergissen in hotelkamers en slopen van hotelmeubilair.
Geert is te herkennen aan een Garmin of een Toyota t shirt of rijdt rondjes door de starten van Brussel afvragend of zijn navigatie het wel helemaal begrijpt of dat het probleem weer tussen het dashboard en de bestuurderszetel ligt.

Heeft u Geert gezien raak dan niet in paniek. Blijf rechts rijden en probeer Geert met lichtsignalen of een bevallig decolleté te waarschuwen.

U kunt natuurlijk ook uw plaatselijke Toyota-dealer bellen.

GEERT WAAR BEN JE!??!!
Ben je nu al BBQ vlees aan het afschieten??

Gepost door: Ronald | 23/05/2007

Omgekeerde rollen Zouden deze keer Geerts koffers op zoek zijn naar hun eigenaar?
Hopelijk zorgt het opsporingsbericht van Running Ronald voor enige bruikbare tips.
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 24/05/2007

Nagekomen Politiebericht uit betrouwbare bron heeft u parttime private-eye, Rechercherende Ronald, vernomen dat ons aller Marathon Geert weer boven water is. Waar hij de afgelopen tijd heeft doorbracht zal hij zelf binnenkort op dit bruisende blog vermelden. Welcome Back Geert!

Gepost door: Ronald | 24/05/2007

missing.... Geert, je printscreen voor 50.000 ste bezoeker zal ik je echt niet opsturen hoor, en als ik 100.000 ben, annuleer ik den uitslag, erewoord,.... Hopelijk gaat alles een beetje zoals je wil, we missen je eigenlijk wel een beetje .....

Gepost door: jogginggirl | 25/05/2007

De commentaren zijn gesloten.