08/05/2007

1 jaar

Kinderen & ouders, vrienden & vijanden, goeden & slechten, verenigt u in de feeststemming die vandaag rondom deze blog hangt, want Marathon Geert, het pseudoniem van een onbeduidend amateurloper die echter als geen ander weet hoe z'n eigen tong in de knoop te leggen, bestaat welgeteld 1 jaar.

eenInderdaad, op 8 mei 2006 zag dit blogje het levenslicht. Toegegeven, de wereld is er, ondanks de verwoede pogingen op deze pagina's, geen veiligere of minder vervuilde plaats op geworden, maar desalniettemin blijf ik bij deze verjaardag toch even stilstaan, zij het dan ook weer niet langer dan een nanosecondje of 7.

Ondanks de verregaande ontbinding van het geheugencompartiment in mijn hersenen (verder zijn ze nog intact en zo goed als nieuw, want nauwelijks gebruikt) weet ik nog exact hoe deze blog begonnen is. Ik herinner me dat ik vorig jaar een blessure had, en ik op zoek was naar wat informatie op het web.
Na het doorzwemmen van vele digitale wateren, on-line bergen en virtuele dalen kwam ik op de legendarische blogpagina's van Ruthje uit, en daar vond ik een link met de antwoorden op al mijn vragen (behalve dan mijn welbepaalde vraag over de winnende lotto-cijfers; deze blijft nog steeds onbeantwoord en alwetenden mogen zich nog steeds aanmelden. Gelieve u te onthouden indien niet ernstig).

Geboeid door de inhoud, opzet en inkleuring van Ruthjes blog ben ik dan maar zelf begonnen met wat on-line te zetten, et voilà, we zijn nu 365 dagen, 214 berichtjes en 54.768 hits verder gekomen en we bestaan hier nog. Je kan dus met recht en reden zeggen dat Ruthje de aanzet is geweest voor het starten van deze blog, dus voor klachten gelieve zich tot haar te wenden ;-)

Uiteindelijk is de impact toch groter dan ik had vermoed: als blogger kan je tegenwoordig niet meer aan een wedstrijd deelnemen of je loopt wel enkele bekenden tegen het lijf, je hebt een grote community waar je je vragen kan op loslaten, en, vooral, ik heb heel wat interessante mensen leren kennen, zowel aan dene als aan gene kant van de Moerdijk.
In elk geval, de feestelijkheden zijn begonnen, en het is toegestaan om nu het glas te heffen, en het daarna terug neer te zetten, want al dat drinken is niet goed voor een mens. Het eerste cadeautje is trouwens ook al binnen, want gisterenavond heeft een speciale gezant (ik wilde eerst niet open doen want door de intercom had ik 'fazant' verstaan) een geheime levering van Zijne Majesteit Running Ronald afgeleverd. Vanwege de strikte geheimhouding die ik heb moeten zweren alvorens het pakketje overhandigd te krijgen kan ik er niet meer over zeggen, vandaar ook dat je me nooit, maar dan ook nooit zal horen zeggen dat het om een cd gaat met allemaal mooie beelden van de afgelopen Marathon van Rotterdam ... bedankt Sire!

Dit soort bericht wordt steevast afgesloten met een resem an dankwoorden, en aangezien ik een gepassioneerd voorvechter van de oude waarden en tradities ben zal ook ik hier niet mee achterwege blijven, zodus: nen dikke DANKUWEL aan iedereen die hier ooit eens is komen lezen en in 't bijzonder aan ieder die hier ooit de moeite heeft genomen om een reactie na te laten en in 't meer bijzonder aan eenieder die altijd beleefd is gebleven en in 't super bijzonder aan allen die steeds goed hun best doen en in 't megabijzonder aan Nonkel Kastanje en Tante Fleuris die hoewel nooit bestaan hebben bijna een grote rol in het leven van Marathon Geert hebben gespeeld moesten ze zo slim zijn geweest van geboren te worden en in 't supermega bijzonder aan de kat van buurman André die stteds een welgemeende miauw zegt als ik voorbij loop en in 't extrasupermega bijzonder aan de biggetjes van het Spermalie Instituut die sprekend op de mama lijken.

(bijna alle namen in deze blog zijn misschien verzonnen. Elke gelijkenis met al dan niet bestaande personen zijn strikt toevallig maar daarom niet minder gemeend)

09:11 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Proficiat Geert en bedankt dat we al 1 jaar van jouw taalkundige hersenkronkels en hilarische reisverhalen hebben mogen genieten. Blijf aub nog lang doorbloggen en lopen en stoten uithalen op reis en.. en... en....

Gepost door: Julie | 08/05/2007

hoe snel is ... dat jaar wel niet voorbijgevlogen, Geert ?! Ik heb je blog nog niet zo lang geleden ontdekt, maar kom hier telkens weer met plezier je poëtische overwegingen lezen én soms ook becommentariëren. Doe zo voort en ik hoop je binnenkort ook wel 's ooit in real life te ontmoeten. Het ga je nog goed, loop én blog ze.....

Gepost door: Steven | 08/05/2007

Hip Hip Hoera ! Er is er ééntje jarig ! Proficiat Geert ! Ik ook heb je blog maar kortelings ontdekt en je blijft me fascineren met je boeiende verhalen. Doe zo voort !

Gepost door: Epo | 08/05/2007

Een dikke proficiat Als regelmatige bezoeker van uw blog een dikke proficiat!
Ga vooral door. Het inspireert en doet een mens (glim)lachen.

Gepost door: JeeWee | 08/05/2007

doe er nog vele bij!

Gepost door: Koen | 08/05/2007

proficiat!! proficiat met je eerste verjaardag Geert en blij dat ik je heb kunnen inspireren!

Gepost door: Ruthje | 08/05/2007

Tijd vliegt... Al een jaar bezig... Maar vooral niet stoppen!
Erg leuk om je blog te bezoeken en te lezen....

Gepost door: Maarten | 08/05/2007

nr. 54922 1 miljoen tevreden klanten, die ga je verdienen !
Pro-ficiat (dixit Veerle in Klassieke bui) (en dan klikken Homer, Betty en ik natuurlijk tegelijk op je blog !)

Gepost door: jogginggirl | 08/05/2007

Van Harte Proficiat Geert en ik spreek daarbij de hoop uit dat we nog HEEL HEEL HEEL VEEL jaren mogen blijven genieten van je blog!!!!!!

Gepost door: jan | 08/05/2007

Feest! Hoeraaaaaa, maak de fles champagne maar open. Ik dacht dat jij al veel langer aan het bloggen was.

Keep up the great work! Cheers.

Gepost door: Petra | 08/05/2007

Hiephoi Dat we nog veel van jou onzin mogen lezen. Het blijft leuk om jou bloggjes te lezen.

Gepost door: Rich@rd | 08/05/2007

Gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Nog maar een jaar bezig en al meer dan 50000 hits, over een succes gesproken. Mijn eerste jaar is net een maandje achter de rug denk ik en haalde er ocharme een goeie 6000 denk ik. Nog veel succes verder op loop en blog-gebied!

Gepost door: Michael | 08/05/2007

Gefeliciteerd! Gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag! Ik lees je berichtjes altijd met veel plezier! De meer gevoelige berichten weten mij altijd te raken! Ik hoop dat we nog heel lang van je berichten kunnen genieten!

Gepost door: Patricia | 08/05/2007

er is er een jarig.... en dan volgt er : hoera hoera

jouw blog is een altijd goed gevuld van humor langs alle kanten en vast een plezier voor velen om telkens terug te keren

doe zo verder en loop ze nog

Gepost door: wim | 08/05/2007

reactie Ik wilden je nog verrassen met de cd in Den Haag.
maar hoeft dus al niet meer.
Van harte proficiat met het bestaan van deze on(wijs)?gave site.

Gepost door: koen | 08/05/2007

Prachtig Om 1 jaar lang, bijna iedere dag telkens opnieuw plezante, vlot leesbare tekstjes te produceren, sterk genoeg om de volgende dag terug te keren ... chapeau. tot morgen

Gepost door: etienne | 08/05/2007

Van harte Van harte met het 1 jarig bestaan van je blog! Ik hoop dat er nog vele blogjaren mogen volgen want het is iedere keer weer een feest om je verhaaltjes te lezen.

Gepost door: M@urice | 09/05/2007

Happy birthday ! Gelukkige blogverjaardag ! Op naar nog vele jaren met Geert die loopt, die schrijft, die straffe toeren uithaalt in hotels en luchthavens. Ik blijf het volgen.

Gepost door: philippe | 09/05/2007

Ik denk dikwijls "nu Geerts blog nog , maar da's zoveel lezen pfff " en toch ben ik elke dag weer nieuwschierig wat je hebt geschreven !
Proficiat ! Enne doe zo voort hé ;-)
gr

Gepost door: jetty | 09/05/2007

hieperdepiep hier een berichtje van ikke, zijne luchtigheid RR.nl
Namens onszelf en mijn onderdanen van het ministaatje RR feliciteren wij de alom, in binnen en buitenland, gerespecteerde Marathon Geert met het bereiken van deze bijzondere mijlpaal...

Het dvd'tje is u van harte gegund.

zo.. en nu kan ik weer verder aan de afwas

Gepost door: Ronald | 10/05/2007

Doe zo verder m'n reacties komen wat laat, ben m'n leesschade aan het inhalen.
Beter laat dan nooit en niet minder oprecht: Proficiat!

Gepost door: bewa | 22/05/2007

De commentaren zijn gesloten.