30/04/2007

Pierre de Couhard

We zijn terug goed vertrokken: vorige week vrijdag zette ik m'n eerste post-Rotterdam pasjes eerder aarzelend en voorzichtig op het asfalt langs het kanaal Mechelen - Leuven, gisteren liep ik alsof ik nooit één dag onderbreking heb gehad en ook vanmorgen was het gevoel van de grote dagen weer helemaal terug.

Als hardloper heb je enkele grote voordelen ten opzichte van een gewone toerist: als je de moeite neemt om 's morgens een uurtje vroeger op te staan en de nieuwe ochtend als loopgezel kiest dan vergroot je niet alleen de appetijt voor het ontbijt, je kan ook voor dag en dauw al op ontdekkingstocht gaan om later op de dag met de rest van het gezin te gaan bezoeken.
Vanochtend trok ik er zo op uit met als bedoeling een weg te zoeken naar de Pierre de Couhard, een nogal raar uitziend bouwwerk waarvan we het topje vanuit ons kamervenster kunnen zien, maar gisteren konden we geen weg ernaartoe ontdekken.

Vertrokken langs de boorden van het meer waar ik ook gisteren al liep koos ik op gevoel de richting uit, en algauw gaven de toeristische pijlen langsheen de weg me gelijk. Wat je echter op die pijlen niet kan zien is de graad waarin de training zou kunnen bestempeld worden als voorbereiding op de Jungfrau Marathon, maar de kuiten ondervonden dit al gauw vanzelf: klimmen, klimmen en nog eens klimmen, en dit aan een redelijk stijgingspercentage. Wat gaat dat in Zwitserland worden?

Na ongeveer 3,5 kilometer arriveerde ik aan het bizarre monument, wat uiteindelijk de overblijfselen van een Romeinse (!?) piramide bleek te zijn uit de eerste eeuw na Christus.
Zeer mooi en zeer de moeite waard, maar wat het nog mooier maakte was het magistrale uitzicht over Autun: de voorbije nacht had het nogal hevig geregend, en een rechtstreeks gevolg hiervan was dat de vallei rondom het stadje in een dicht mistgordijn was gehuld.
Ik had écht wel spijt dat ik mijn fototoestel niet had meegenomen, hoewel een foto nooit dezelfde indruk zou kunnen laten dan het echte beeld ... het stadje zelf strekte zich welbehagend uit in de opklimmende ochtendzon, en het kerkhof dat op een helling tegen de oude stadsomwalling uitmondt had vanuit mijn uitzichtspunt meer iets weg van een leger tempeliers dat de stad bestormde.
Zoals reeds gezegd sliep de rest van de vallei nog in een mistige slaap; de dichte ochtendnevel werd slechts op enkele plaatsen onderbroken door enkele verhogingen in het landschap, en de bergen rondom de vallei leken meer op norse reuzen die zonder succes de stille rust wilden doorbreken.

Na enkele minuten wegdromen gaf ik terug toe aan de lokroep van de sport, en ik vond op de terugweg een klein paadje, dat me naar een oude Romeinse holle weg leidde. Voor ik het wist liep ik een rondje rondom de stad, om daarna terug in de buurt van het hotel uit te komen. Nog vlug een rondje rond het meer, om daarna te genieten van een overheerlijk ontbijt.

Later op de dag zijn we met hele gezelschap nog even tot aan de Pierre de Couhard gereden om samen van het uitzicht te gaan genieten, zij het deze keer wel in het welkome gezelschap van een digitale camera.

Op de eerste foto zie je de Pierre de Couhard, de volgende 2 geven een impressie van het uitzicht, maar geloof me: niets is beter dan het origineel.
PICT1391PICT1392PICT1396

17:17 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

toerisme den toeristischen dienst zal u kunnen gebruiken, hun "english version" is nogal frans... en uw foto's zouden niet misstaan...

Gepost door: jogginggirl | 30/04/2007

Lopen is ... ... steeds wat meer bezienswonderwaardigheden ontdekken terwijl men van het ochtendgloren geniet

Gepost door: Byrntie | 30/04/2007

Fijne klim Een fijne klim maar zeker de moeite waard. Zelfs zo de moeite waard om later terug te gaan, maar dan met camera.
Fraai uitzicht ! Ook de foto's op het log hieronder zien er fantastisch uit. Vooral dat doorkijkje naar de kerk. TOP !

Gepost door: Lodewijk | 01/05/2007

Hoera! Ja! Wat fijn dat het lopen je weer als vanouds afging. Heerlijk. Geweldige foto's...prachtig uitzicht. Kan me voorstellen dat je gigantisch genoot.

Gepost door: Petra | 01/05/2007

reactie Dat is absoluut een van de mooie dingen van het lopen.
Zeer vroeg weg gaan, en dan de optrekkende mist die steeds meer prijs geeft van de omgeving.
Waan me nu tussen de heuvels van Toscane.

Gepost door: koen | 01/05/2007

Mooie foto's... en leuk ook om te lezen dat het gevoel in de benen terug OK is :-)
Greets, en geniet nog !

Gepost door: Steven | 02/05/2007

De commentaren zijn gesloten.