29/04/2007

Un grand bonjour de Autun

Even een klein berichtje van op de pelgrimage ... gisteren heeft het voltallige gezin van Marathon Geert, aangevuld met een oma -annex pelgrimsvrouw-, de méér dan 600 kilometer afgelegd naar de huidige halteplaats van de bedevaarter himself. Wel dien ik er bij te vermelden dat we deze tocht met een stalen ros hebben afgelegd, wat het wel wat makkelijker maakt (tenzij dan rond Parijs, waar de péage langer duurt dan waar ook en waar er ook nog een ongeval roet in het eten gooide).

Nu zitten we in een hotel aan de rand van Autun, een mooi en pittoresk middeleeuws stadje op een 20-tal kilometer van Dijon. Ik had nog nooit van Autun gehoord, maar het is best wel een bezoekje waard: een prachtige kathedraal, een authentiek centrum en gezellige terrasjes maken het voor Marathon Geert en de zijnen een attraktieve plaats.

Ons hotel ligt aan de boorden van een meer, en ik kan jullie de promenade rond deze plas, door Garmin begroot op 2 kilometer en 240 meter, ten zeerste als alternatief loopparcours aanbevelen. Tenminste, als je je loopschoenen in je bagage hebt gestoken, wat niet het geval is van Tania (zij ging normaal meelopen, maar Alzheimer heeft er anders over beslist).

Eén klein smetje op het blazoen van Autun is evenwel dat het gros van de activiteiten die hier te beleven vallen (minigolf, bootjesverhuur, ...) pas open gaat vanaf 1 juli.

Voor de fans van de pelgrim zelf: hij ziet er ondanks de vele kilometers nog goed uit, is vermagerd (er kon wel iets af ) en de voor het vertrek kaalgeschoren bol staat al terug vol met grijze stoppels.
Ik kan eenieder van harte aanraden om na dit avontuur eens een tête-à-tête te reserveren met onze pa, want zelfs nu, na nét niet één derde van de tocht te hebben afgelegd, vallen er al heel wat smakelijke verhalen te noteren met in de hoofdrol treinreizende Engelse priesters met een taalprobleem, Nederlandse pelgrims zonder betaalintenties, Franse boeren met ondermaatse beleefdheidsnormen, gastvrije bezitters van Brabantse trekpaarden en dergelijke meer.
Momenteel zit hij hier naast mij te glunderen en (ik citeer) is hij heel blij dat zijn familie er bij is. Tja, je kan nu eenmaal niet alles in een rugzak steken.

En laat ons nu de foto's voor zichzelf spreken ...
PICT1281PICT1287PICT1306


 

PICT1339PICT1346PICT1351
PICT1368
PICT1383PICT1379

18:08 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

zalig ziet er zalig mooi en rustig uit waar jullie daar zitten zeg, ben jaloers! En vind het ongelooflijk knap wat je vader daar aan het presteren is, echt petje af hoor! Kan niets anders doen dan megaveel bewondering opbrengen voor mensen die hun droom waarmaken! Wens hem nog enorm veel succes!!

Gepost door: Ruthje | 29/04/2007

chapeau Chapeau aan de pelgrim - 'k blijf het een fantastische prestatie vinden. En 't is natuurlijk super zo'n schare supporters de hebben die je helemaal achterna reist. Een hint voor jullie: Santiago de Compostela is PRACHTIG. Misschien kunnen jullie de pelgrim daar weer oppikken??

Gepost door: Julie | 29/04/2007

Schitterende plaatjes Geert. Veel plezier daar.

Gepost door: jan | 29/04/2007

waaw Knap van je vader, lijkt me een prachtige tocht te zijn ! Wens hem veel succes en een goeie reis !

Gepost door: jogginggirl | 29/04/2007

Santiago "Zo vader, zo zoon" blijkbaar gezien de vele smakelijke verhalen en onvergetelijke avonturen.
Zo een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella boeit me enorm, al zal de realiteit wellicht maar over 25 jaar 'bij leven en welzijn" plaats vinden.
De groeten aan "the godfather" van marathon-geert !

Gepost door: frank spencer | 29/04/2007

Bewondering !!! voor de papa , veel sucses en een goede reis ;-)))))

Gepost door: katrien r | 29/04/2007

Foto's Zo te zien op de foto's , is het daar echt wel prachtig !!
gr

Gepost door: jetty | 29/04/2007

Ziet er mooi uit aldaar!...Maar begrijp ik nu dat je met de fiets 600 kim hebt afgelegd?..Stalen ros is toch een fiets.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 29/04/2007

superpa ik vind het een superprestatie van Geert sr.!

Gepost door: Ronald | 30/04/2007

droom Ik droom nu al weg bij het verhaal van je vader. (Misschien kan hij zijn welbespraakte en vlotschrijvende zoon ;-) inhuren als ghostwriter om na de reis zijn wedervaren te boek te stellen)
Wens hem in ieder geval nog veel succes op zijn verdere staptocht !

Gepost door: patrick | 30/04/2007

betalen?? Tja, nederlanders en betalen, het zal nooit een ideale combi worden. Altijd zuinig......

Gepost door: JeeWee | 01/05/2007

Hij zag er zeer goed uit Hallo Geert
Ik heb in de Albergue van Castrojeriz naast Francois geslapen. Ook ben ik samen met hem gaan eten. Francois had juist ook buikgriep gehad, net als ik. Daarom wilden wij alleen maar iets eenvoudigs eten zoals pasta. Het werd gewoon spaghetti a la Boulognese.
We hebben heerlijk zitten praten en hij zag er, ondanks de buikgriep van een dag geleden goed uit. Hij was inderdaad afgevallen, zei hij. Van boven de 80 tot iets van 73. Ik heb nog een foto van hem gemaakt. Twee, want de eerste foto was niet goed. Hij stond er niet stoer op en hij had zijn ogen te veel gesloten. Op de tweede stond hij heel relaxed. Een fijne rustige man. Die toch wel erg veel km's op een dag aankan. Hij had, in Frankrijk, een dag van ongeveer 60 km. Knap.
Ik wil de foto's wel naar je toe sturen maar ik heb je e-mail-adres nog niet ontdekt op je site. Als ik het vind dan stuur ik ze. Doe hem de groeten want ik ben al thuis. Ik was juist op de terugweg toen ik hem ontmoette.
Ik heb met de fiets een Vuelta in Spanje gereden van ongeveer 4000 km. Zeg maar tegen Francois dat het mij goed is afgegaan en dat we maar eens contact op moeten nemen.
Groeten
Piet Kuijten uit Goirle bij Tilburg.
The Netherlands

Gepost door: Piet Kuijten | 19/06/2007

De commentaren zijn gesloten.