21/04/2007

Nieuws van het pelgrimsfront

Even niets over lopen of de interne huishouding van mijn hersenpan, maar een kleine update over de pelgrimstocht van mijn vader richting Compostella.

Voor hen die de vorige berichtgeving hierover gemist hebben: Compostella heeft niets te maken met de Latijnse benaming voor een composthoop, maar is de lieflijke afkorting voor Santiago de Compostella, een prachtig plaatsje in het noorden van Spanje dat al eeuwen het einddoel is voor pelgrims van allerlei pluimage. Als je pelgrimage, zoals die vanonze pa, vertrekt in Rijmenam betekent dit een voettochtje van om en bij de 2.500km.

Daarstraks heb ik een telefoontje gekregen uit Breine-le-Château (inderdaad, met deze schrijfwijze ... trouwens een hele uitdaging om deze 'grootstad' op de kaart te vinden), en aan de andere kant van de lijn was het mister Pelgrim himself.

Vrienden en sympathisanten, ik kan jullie meedelen dat alles goed gaat: het moraal staat nog in het zenith en er vallen geen noemenswaardige fysieke ongemakken te bespeuren.
Nog enkele gegevens over de huidige stand van zaken: tijdens de eerste 8 dagen van z'n promenade heeft mijn vader al een dikke 400km van z'n schema achter de kiezen, is er in geslaagd om een goeie 30km verloren te lopen, loopt nog steeds op z'n initiële paar schoenen en eet nog met hetzelfde paar tanden waarmee hij is vertrokken. Qua overnachtingen zijn er reeds 2 in de vrije natuur doorgebracht, maar dat waren niet zo'n meevallers en aangezien het verstand met de jaren komt (blijkbaar kan dit op je 65ste zelfs van de ene dag op de andere opkomen) heeft hij beslist om het daarna en voor het verdere verloop van de reis toch maar op campings en pensions te houden. Occasioneel kan er nog eens op een boerenerf geslapen worden, maar avontuurlijker dan dat zal het allicht niet meer worden. Zij die het beestje kennen zullen zich er vast niet over verbazen, maar ik zeg het toch maar: op dit ogenblik zit hij al 5 dagen voor op schema!!

Als afsluiter wil ik nog melden dat ondergetekende volgende week zaterdag voor enkele dagen op pelgrimbezoek gaat, dus als er iemand een wens, gouden raad, liefdesbetuiging, of welke boodschap dan ook wil overmaken, dan kan je dit doen door een reactie op dit berichtje te laten, en ik zorg dat dit dan tot in Frankrijk gehoord zal worden. Ook als je een kaartje, brief of ambetante schoonmoeder wil meegeven, laat iets weten en ik neem 't wel mee.
Kaartjes en brieven zullen worden bezorgd, schoonmoeder kunnen op aanvraag aan een boom gebonden worden, en dit op veilige afstand van de geboortegrond.

Hieronder een fotootje van onze padre, genomen bij zijn vertrek vorige week vrijdag.
PICT1103

22:01 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

reactie Knap hoor meer dan een marathon per dag lopen.
Ik wil graag 1:20 of minder lopen in Roosendaal dus ga maar op je knieën zitten.

Gepost door: koen | 21/04/2007

wensen ten eerste wens ik je daddy nog alle geluk van de wereld toe tijdens zijn heroïsche pelgrimstocht...en ten tweede...als ik dan toch iets voor mezelf mag wensen: een glorieuze marathon in Dublin dan!! :-)

Gepost door: Ruthje | 21/04/2007

Superdaddy! Wow, wat een fantastische vader heb je Geert! Vind je het goed dat ik hem 'adopteer' als mijn vader? Super dat het zo goed gaat. Heel veel plezier, sterkte en goesting voor de komende kilometers!
Misschien kun je je vaders voeten voor hem masseren...

Gepost door: Petra | 22/04/2007

Super! Ik vind het super wat je vader doet! Wens hem nog maar heel veel sterkte en kracht om de tocht af te maken!

Gepost door: Patricia | 22/04/2007

bewondering vele groeten aan je vader , wens hem het allerbeste en nog veel moed voor de verdere dagen.
Chapeau zenne,

Gepost door: lily | 24/04/2007

Santiago geert, wens je vader veel succes met zijn expeditie. Wat hij nu doet, is voor mij een verre droom. Maar ja, ik heb ook eerst jaren van een marathon gedroomd voor het er eindelijk van kwam.

Gepost door: patrick | 24/04/2007

De commentaren zijn gesloten.