18/04/2007

Southampton City Center

Gisteren beloofde ik een ander onderwerp, vandaag lever ik, geholpen door de omstandigheden, een totaal ander onderwerp.

Laat het nu net één van de voordelen van mijn job zijn dat je gewoon geen tijd krijgt om in een zwart get te vallen: gisteren stapte ik weerom het vliegtuig op, deze keer richting Southampton.

Vooreerst mijn excuses voor de fans van de rubriek 'Lachen met Geert', maar ik kan alleen maar normale zaken vertellen deze keer, maar we zijn nog niet thuis; alles is dus nog mogelijk.

Waar ga ik het vandaag dan over hebben? Wel, kijk even naar de titel van dit berichtje en je weet het: ik ga jullie vandaag iets bijbrengen over het stadscentrum van Southampton, of liever, over het ontbreken hiervan.

jetstream41_fleetpage3Ziehier de feiten: zoals gezegd ben ik dus gisteren, samen met een collega, het vliegtuig opgestapt richting Southampton, aka Soton.
Nu, het naar hier vliegen is op zich reeds een klein avontuur: je vliegt met een kleine maatschappij (Eastern Airways) en een klein vliegtuigje (Jetstream 41), en da's altijd een beetje reizen als in de tijd van toen: zo'n Jetstream is nog zo'n model met 2 motoren, voorzien van propellerkes. Handbagage meenemen is er ook niet bij; ooit al eens sardientjes met een valies in een blik gezien? Ik dacht 't ook niet, nee!

Maar goed, we zijn goed verzorgd aan boord door een stewardess met een stem als een klok (moet ook wel want ons vliegtuigje had geen intercom) en netjes op de bestemming afgeleverd.

Maar dan ... het hotel ... jawadde ... op de site ziet het er mooi uit, maar in werkelijkheid. Pas op, het heeft z'n charme hoor, vooral als je een voorliefde hebt voor een terugkeer naar het toerisme van de jaren 30, waar je moeiteloos het arriveren van je buur kon waarnemen door het kraken van de vloer, waar je de wc slechts na lang aandringen en een overdosis persistentie kunt laten doorspoelen. Ook de douches hebben hier een eigen ziel en gratis bijgeleverde eigen wil. Gisterenavond heb ik 20 minuten gebrobeerd om de logica in de temperatuurregeling te vinden (is verschillend voor bad en douche, hoewel alles door dezelfde mengkraan ging), en deze morgen probeerde ik het op dezelfde manier, maar zonder succes: ik kon terug van voren af aan proberen om het spel der graden te doorgronden.
PICT1229De details zijn echter wél leuk: het was me onmogelijk om op zindelijke wijze naar 't toilet te gaan, douchen was niet iets dat op 5 minuutjes geklaard kon worden, maar ik werd wél vertederd door de 3 eendjes die op de badrand alles overschouwden. Zie de foto hiernaast voor een sfeerbeeldje. Merk ook het tegelwerk op, zonder twijfel ooit zeer in trek, maar ze worden niet meer gemaakt sinds de Bismarck is gezonken.

Maar kom, we zijn hier niet als toerist, en een hotelkamer dient tenslotte maar om in te slapen.
Zodus gingen we op zoek naar het stadscentrum van Southampton, teneinde de interne mens een beetje te versterken. Op het internet had ik reeds enige research gedaan, en ik had gelezen dat Southampton een centrum was, bruisend als een aspirientje in een glas spuitwater, pittoresk als een stilleven van Margritte en onvergetelijk als een naakstrand exclusief voorbehouden voor blondines met open gedachtengoed.

Vergeet het dus maar: 3 keer hebben we gevraagd waar het centrum nu eigenlijk was, 3 keer toverden we ongeveinsde verbazing in de ogen van de geinterpelleerde local die ons steevst verzekerde dat we in het midden van het centrum stonden.
Mensen, laat jullie niets wijsmaken: Southampton heeft geen centrum! Er is wel een park, genaamd Central Park (eigenlijk hebben ze hier 4 gigantische parken die allemaal Central Park heten: handig als je de weg kwijt bent), een kerk geheten Central Church en een straat gedoopt als High Street, maar dat is 't dan ook.

Gouden raad: als jullie ooit een tripje richting Southampton plannen, wel, ik kan alleen maar zeggen dat ik Deurne Zuid, Sint Anneke of de donkere achterbuurten van Driebergen een héél pak hoger inschat dan dit 'bruisende, pittoreske en onvergetelijke' stadje in het zuiden van Engeland.

Volgende week Madrid: da zal wa anders zijn!

Groetjes uit het zonnige Southampton,
Marathon Geert.


17:24 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

wij zijn ........ wij zijn dan ook wel bedorven hé ! Kraantje open en we hebben de temperatuur die wel willen hebben !
gr

Gepost door: jetty | 18/04/2007

douchen met koud water helaas kwam de afkoeling 4 dagen te laat .....

Gepost door: jogginggirl | 18/04/2007

Opzettelijk Ze doen dit opzettelijk Geert, opdat je in vergelijking met Southampton Rotterdam een LUXE gaat vinden :-)

Gepost door: Julie | 18/04/2007

het is idd niet altijd... rozegeur en maneschijn als je voor je werk zo regelmatig de baan op bent, en in meer of minder luxueuze hotels ( in een al dan niet godvergeten gat ) terechkomt :-)
Greets, en loop ze nog !

Gepost door: Steven | 19/04/2007

Donker? Donkere achterbuurten van Driebergen? Wat weet jij wat ik nog niet weet?

Gepost door: Petra | 20/04/2007

De commentaren zijn gesloten.