15/04/2007

Ontgoocheld

Een uitgebreid veslag volgt later deze week, maar ik kan al wel zeggen dat ik ontgoocheld ben in m'n prestatie: 3u35!! Ver uit de buurt van de tijd die ik vooropgesteld had (3u08 - 3u10) dus, en zelfs niet in de buurt van m'n PR!!

De hitte? Ja, die zal er wel mee te maken hebben, maar het is vooral m'n knie geweest die me parten speelde ... tussen km 26 en de finish ben ik er 6 (!!) keer doorgegaan. Hiermee bedoel ik: weg alle steun, en daar gaan we ... de eerste keer had ik zelfs veel geluk dat 2 toeschouwers me tegenhielden of ik was niet ongehavend aan de finish geraakt. Maar, ik moet eerlijk zijn: zonder dit voorval had ik het ook niet gehaald, want ik heb m'n beoogde tempo slechts tot aan km 19 kunnen aanhouden. Op dat punt heb ik dan maar beslist om 'm verder uit te lopen op hartslag, maar door de perikelen met m'n knie ben ik gefinisht aan een hartslag, lager dan tijdens m'n lange duurlopen. Ik kon dus gerust versnellen, maar telkens ik dit probeerde ging ik door m'n knie heen ... ik was voor te sterven!

Nu een douchke nemen en dan duik ik met Tania & de kids de tapa's bar in ... het wordt poging 1 om de race te vergeten!

Aan iedereen die vandaag de hitte heeft getrotseerd: proficiat; het was niet evident (de race-uitslag is zelfs geannuleerd uit voorzorg, zodat niet teveel mensen ongezonde zaken zouden doen op zoek naar luttele minuten winst!!).

15:56 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (38) |  Facebook |

Commentaren

toch proficiat met het uitlopen in de verzengende hitte en een geblesseerde knie , die tijd is zo slecht niet hoor in die omstandigheden !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 15/04/2007

aan allen die gelopen hebben, proficiat ! aan allen die dit in zo'n temperatuur moesten doen, dubbel proficiat !

Gepost door: jogginggirl | 15/04/2007

knap Toch knap hoor Geert. Ik vond het vooral erg dat niet iedereen zijn of haar wedstrijd heeft mogen uitlopen.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 15/04/2007

jammer van je knie maar toch respect voor je prestatie!

Gepost door: Koen | 15/04/2007

Knie Ja zeg met zo'n geblesseerde knie toch nog zo'n tijd halen , is niet niets denk ik hé !
Ik kan mijn eigen nu wel voorstellen dat dit voor u een harde noot om kraken is :-(
Geniet nu maar van de tapa's je hebt het dubbel en dik verdient !!
gr

Gepost door: jetty | 15/04/2007

toch knappe tijd!? Ik vind dat je ondanks de omstandigheden toch een mooie tijd hebt gelopen! Ik heb de marathon op tv gevolgden heb sommige mensen toch goed kapot zien gaan! Ik heb groot respect voor iedereen die 'm toch heeft uitgelopen en baal mee met degene die niet verder mochten!

Gepost door: Patricia | 15/04/2007

Toch knap Je hebt het toch knap gedaan, ondanks de hitte en de moeilijke knie. En inderdaad, je zal niet de enige zijn die ontgoocheld is/was. Ik wacht met spanning de verslagen van de Rotterdam lopen af. Hopelijk is iedereen er heelhuids door gekomen.

Gepost door: Edith | 15/04/2007

Karakter Toch sterk dat je karakter hebt getoond en hebt uitgelopen. Andere mensen zouden misschien zelfs zijn uitgestapt als ze in jouw plaats waren. Verzorg je maar goed en zie dat je in orde geraakt voor je volgende uitdaging.

Gepost door: Michael | 15/04/2007

Proficiat... Misschien niet de verhoopte tijd, maar toch een knappe prestatie. Proficiat. Hopelijk is het niet te erg met de knie.

Gepost door: DijleLoper | 15/04/2007

heet ! Geert, we hebben via de NOS beelden gezien van de marathon, en we hebben gisteren zelf nog een 10mijl-wedstrijd gelopen bij 25° C in Schoten, dus we begrijpen dat een toptijd niet haalbaar was. Maar een topprestatie is het toch wel: marathon uitlopen bij deze hitte. Hopelijk is het niet te erg gesteld met je knie. In ieder geval proficiat !

Gepost door: patrick | 15/04/2007

Onderweg Lieve Geert! Je hebt de finish gehaald, dat is al super, supergoed. Met deze hitte en omstandigheden was het ook onmogelijk om goed te kunnen lopen. Geeweldig dat ik je zag op de bijna 30 km!! Ik mail je de foto.
Dikke kus van mij.
Geniet lekker van je tapas!!

Gepost door: Petra | 15/04/2007

proficiat al heb je de beoogd tijd niet gehaald, je bent wel gefinisht.
Eerst en vooral je knie laten rusten en ermee naar de sportarts om geen verdere problemen te krijgen.
De temperatuur was voor vele de boosdoener vandaag, zeker als je wil presteren, ik snap trouwens niet waarom ze in Rotterdam pas om 11 uur starten terwijl het toch al wel zomertijd is, dachten ze misschien dat het nog zou vriezen om 9uur?

Kop op Geert !

Gepost door: wim | 15/04/2007

Jammer van je knie. Het was toch ook wel erg heet. Ik vond het toch wel leuk dat ik je hand mocht schudden op 39,5 km. Herstel goed en tot de volgende keer

Gepost door: hans | 15/04/2007

toch wel een mooie tijd in die hitte en met knieproblemen. Op naar de volgende.

Gepost door: johan | 15/04/2007

Proficiat... Hoed af voor u en trouwens alle deelnemers die de eindmeet gehaald hebben.
Speciale "nominatie" wegens het lopen met een gehavende knie. Volgende keer minder problemen toegewenst.
Proficiat Geert.

Gepost door: Jan | 15/04/2007

Toch knap! ik vind het toch knap gedaan zene. zeker met dit weer en dan die knieproblemen. Hopelijk is het niet te ernstig en ben je snel weer de oude. De tapas had je zeker verdient!

Gepost door: Carmen | 15/04/2007

Weerzien Allereerst was het een leuk weerzien Geert, even bijpraten en daarna starten. Maar ook jij bent een held en het was afzien. Snel vergeten en op naar de Jungfrau!!!!

Gepost door: Rich@rd | 15/04/2007

Inpakken Inpakken, strikske rond doen, wegsmijten en vergeten die hele handel. Geert, je hebt hier maanden hard voor gewerkt en ik vind je prestatie - zeker met zo'n hitte - ONGELOFELIJK! ik begrijp dat je teleurgesteld bent, ik zou het ook zijn, maar probeer van toch het knappe van je prestatie te zien. NIEMAND heeft met dit weer een PR gelopen hoor! Koppie op mateke, Jungfrau is calling!

Gepost door: Julie | 15/04/2007

Met zo'n knie en de situatie Rotterdam, mag je gewoon trots zijn dat je zo'n tijd neer hebt gezet! Dus wees een beetje trots op jezelf! klasse gedaan

Gepost door: ingrid | 16/04/2007

knap gedaan Leuk om je eens te ontmoeten Geert.
Ik vind het uitlopen van een marathon bij die warmte al heel knap. En dan in 3 uur 35 is echt heel goed.
Succes bij je volgende marathon.

Gepost door: Hans | 16/04/2007

Toch knap, hoor! Een marathon uitlopen is altijd een knappe prestatie. Van zo een tijd kan ik alleen maar dromen.
Slakje Betty!

Gepost door: betty spencer | 16/04/2007

Smeltende knie Die knie is gewoon gesmolten bij die tropische temperaturen
Met de nodige tapa's en bieroverspoelingen zal hij er wel snel boven komen.
Naar het schijnt is er een mooie noordpoolmarathon voor de liefhebbers !
Desnondanks toch knap dat je hem binnen een "redelijk" termijn hebt uitgelopen

Gepost door: Byrntie | 16/04/2007

Rotterdam Ik denk niet dat het een race was "om snel te vergeten".
Wellicht ga je over enkele jaren nog met weemoed over deze heroische prestatie terugblikken :
" weet je nog die marathon in 2007 ... "
Verzorg alvast je knie en richt na een weekje rust maar het vizier op de Jungfrau.

Gepost door: frank spencer | 16/04/2007

Sjiek gedaan hoor Geert.. Die hitte is niet te onderschatten. En als je lichaam het dan ook laat afweten, vind ik 3u35 een heel puike prestatie.. Ik kan me levendig voorstellen dat je het zelf enorm balen vindt, dat je die knie vervloekt hebt.
Neem nu vooral de tijd om ze te laten genezen voor je terug intensief gaat trainen.. En dan : op naar Zwitserland !

Gepost door: Aardvarksken | 16/04/2007

Proficiat 't moet inderdaad frusterend zijn om sneller te willen lopen maar afgeblokt te worden door je lichaam. Ik vind je prestatie heel sterk ondanks de hitte en de knieperikelen. Verzorg je nu maar goed en dan op naar de Jungfrau.

Gepost door: philippe | 16/04/2007

reactie Hoi Geert,
Jammer dat we mekaar maar kort hebben gesproken.
Tja het was voor velen een lood zware marathon.
En van je knie, is er niet aan te doen?
Ik kom in oktober naar Eindhoven en dan spreken we mekaar.
Wie weet wordt ik daar je haas op de halve marathon.
Maar als nog proficiat met de behaalden tijd. En wees tevreden dat je hem wel heb mogen uitlopen.

Gepost door: koen | 16/04/2007

Balen! Je hebt alle recht om te balen. Ikzelf heb bewondering voor je prestatie en wens je een spoedig herstel toe. Knap gelopen!

Gepost door: Sven | 16/04/2007

Het is toch een hele goede prestatie Geert! De omstandigheden waren zeer zwaar.

Gepost door: jan | 16/04/2007

RTM Na km 3 wist ik het al : dit uitlopen tegen duurlooptempo...en zelfs dat was voor mij al teveel van het goede...aangekomen in 3'18...maar jong, afgezien... in al die jaren marathons heb ik dit nog nooit meegemaakt !... En wat jij betreft : een dikke proficiat !!

Gepost door: vince | 16/04/2007

Toch ne grote proficiat Toch ne grote proficiat. Bewondering en appreciatie, en, goed (knie)herstel en genieten van deze belevenis. alleen het positieve telt.

Gepost door: Pol | 16/04/2007

RESPECT Hey Geert,
kop op man - het was gewoon geen weer om een PR te lopen. Dus lekker rusten en knallen in Eindhoven. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Gepost door: Dirk | 16/04/2007

Gewoonweg... een knappe prestatie ! Je moet dan zeker ook niet ontgoocheld... De hitte en je knie stonden een PR in de weg. Maar gewoon uitlopen was/is al een overwinning zelf !
Groetjes,

Gepost door: Steven | 16/04/2007

kop op man !!! Na gisteren zo doorgezet te hebben , want dat heb je zeker gedaan ,,moet je nu fier zijn op jezelf . Wat je knie betreft , dat heb je niet in de hand , maar het blijven tonen dat je iemand met karakter bent en toch doorzetten is iets waar je trots opmoet zijn . Deze marathon snel vergeten ? waarom toch ? als je knie het niet had begeven zou het zeer moeilijk zijn geweest om een pr te lopen in deze omstandigheden . binnen een paar jaar zitten wij zoals Frank het al aangaf , tussen pot en pint de herineringenop te halen van deze marathon die iets speciaal is om door te vertellen .

Gepost door: mario | 16/04/2007

pfffttt......... 32°C een pr lopen in zulke extreme omstandigheden ? Forget it ! Man man man, was dat afzien hé... Toch een dikke proficiat hoor Geert.

Gepost door: kj | 16/04/2007

Top. Top gelopen Geert en wat een mooie tijd..En deze marathon gaan wij zeker nooit meer vergeten, wat een wedstrijd zeg!.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus. | 16/04/2007

R'dam Je kwam, je zag en.... Er zijn wedstrijden die wil je graag vergeten. Helaas hoe langer de afstand van de wedstrijd hoe langer het duurt voordat je daar overheen bent. Heb getracht je positief toe te juichen en heb daarbij de nodige foto's gemaakt. Je kan in elk geval zeggen dat je de finish hebt gehaald na 42km195m ...

Gepost door: Bjorn Paree | 16/04/2007

t shirt ik stel voor een t shirt te laten maken: I've survived the Hell of Rotterdam.

Ik vind het een prestatie van je Geert.. met die omstandigheden 3:35 te lopen is een mega-prestatie!!

Volgende keer doen we het gewoon beter.. wij allemaal!!

sterkte met je knie!

groeten
RR

Gepost door: Ronald | 16/04/2007

Geert jammer dat de beoogde tijd er niet inzat. Maar al met al heb je nog een geweldige tijd neergezet. Ik ben wezen kijken en dat was al haast te warm.

Gepost door: Geert | 17/04/2007

De commentaren zijn gesloten.