13/04/2007

In Rotterdam

Daarstraks rond een uur of 3 in de namiddag is Marathon Geert samen met de zijnen via een ommetje langs Breda (toffe stad met leuke winkelwandelstraten: écht een aanrader) in het Golden Tulip te Rotterdam neergestreken.

Om even de Rotterdamgangers op de hoogte te stellen van de plaatselijke barometer hier: jongens (en meisjes), geloof niets van de Nederlandse weermannen! Voor vandaag was er immers 20 °C aangekondigd, doch 't verschil bedraagt zo maar eventjes 25% met de werkelijkheid! Inderdaad ... 't was er 25 toen we hier aankwamen!!!
Op de website van de marathon staat al een extra waarschuwing, en ook bij het afhalen vanje startnummer krijg je dezelfde onheilsboodschap nog eens in geprinte versie onder de neus geduwd, kwestie van de niet-gedigitaliseerden ook schrik aan te jagen. Ook zullen er 2 extra drinkposten voorzien worden én je krijgt bij het betreden van het startvak nog een extra flesje water. Als we na afloop op doping gepakt worden weten we ineens waar we het kunnen op steken ;-)

Bon, veel hebben we hier vandaag nog niet gedaan: eerst even gerust van het geslenter in Breda (lees: los in slaap gevallen en gelukkig tijdig door de kinderen gewekt), daarna wat gaan zwemmen hier in 't hotel (klein maar leuk zwembad waar we ook nog eens alleen in zaten), Tania heeft er nog een saunake tegen aan gesmeten (ik niet want verre van ideaal zo kort op de marathon) en daarna naar de expo om m'n startnummer af te halen. De expo viel me eigenlijk een beetje tegen: er zijn heel wat minder exposanten dan 2 jaar geleden en er vallen ook, in tegenstelling tot 2005, geen échte koopjes te doen. Wél leuk was het standje van de marathon van Dublin, waar m'n 2 erfgenamen elk een magneetje met logo hebben gekregen.
Maar bon, we zijn niet naar hier gekomen voor de koopjes, en zelfs niet voor het mooie weer ... onze tenten worden hier opgeslagen om op zondag een nieuw PR op de marathon te kunnen waarmaken!

Zenuwachtig? Eigenlijk niet, nee.
Wel begin ik stilaan m'n staatsburgerschap van hypochondrië te vernieuwen: elk pijntje wordt tot buiten de proporties opgeblazen, bij elke stap volgt een evaluatie van de kuitspieren (en telkens is er wel precies iets mis), bij elke vitrine wordt het spiegelbeeld getaxeerd (en telkens wordt dit te dik bevonden) en elke scheet wordt mentaal vertaald naar een anale spierscheur. Enfin, ondertussen kennen we dit; 't hoort er bij en ik weet wel dat het gewoon mijn eigen brein is dat een spelletje met me speelt.

Op deze blog zullen jullie voortaan ook af en toe wat nieuws krijgen over de vorderingen van padre Marathon Geert: hij is vanochtend, nét na zevenen; vertrokken voor een voettocht naar Santiago de Compostella (allez, na 10 minuten belde hij al dat hij z'n drinkbus was vergeten en kon 'k er al achter rijden ... 'k hoop dat hij dit soort stunts niet gaat uithalen tegen dat hij aan de voet van de Pyrineeën staat). Op deze eerste dag heet hij z'n tenten opgeslagen op een 23km van Namen, wat wil zeggen dat hij toch al een dikke 50k in de wandelbenen heeft gestoken: een proper begin onder de ontluikende zomerzon!
Aan de supporters en clubleden van Wandelclub De Slak: jullie kunnen altijd hier een reactie nalaten; ik zorg er dan wel voor dat de berichtjes / aanmoedigingen / wijze raad / oneerbare voorstellen (behalve wanneer deze écht interessant zijn, want dan consumeer ik ze zelf ;-) ) tot bij de pelgrim himself komen.

Morgen een vers verslagje vanuit het zuiderse Rotterdam ... nu gaan we rusten!

23:57 Gepost door Geert in Wedstrijden | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

We duimen!!!! Succes voor de marathon.

Gepost door: Geert | 14/04/2007

drinkpulle en nu maar hopen dat jij morgen niet vergeet te drinken ! of zou je vader je een wederdienst bewijzen ? HEEEEEEEEEEEEEEL VEEEEEEEEEEEEEEL succes ! Veerle

Gepost door: jogginggirl | 14/04/2007

Bis Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.....heeeeeel veeeeel succes morgen Geert. Maar ook voor je vader de komende tijd heel veel succes gewenst!

Gepost door: Petra | 14/04/2007

snoep! Ik wens je geen succes op je blog, dat doe ik persoonlijk! Ik zie je morgen bij het politieburo, niet niet in het gevang. Na afloop heb ik ook nog de beloofde lekkernij voor je.. (als sinds januari over de datum maar kniesoor die zich daar druk over maakt)

Gepost door: Ronald | 14/04/2007

Carboloading Ik zei het al naar aanleiding van de Marathon in Lier: ik word daar te dik van. Niet lopen en koolhydraten eten, dat kan in niks anders resulteren. Succes, morgen, joh!!! Na 39 km is die extra kilo er wel af en kan je voluit gaan! HEEL VEEL SUCCES!!!!

Gepost door: AnnAlice | 14/04/2007

Enorm .......... Enorm veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel succes morgen !!! Ik duim voor jullie !!!!
gr

Gepost door: jetty | 14/04/2007

Geert. welkom in Rotterdam. Veel succes morgen

Gepost door: hans | 14/04/2007

De commentaren zijn gesloten.