11/04/2007

Rotterdam, laat jullie horen!

Vandaag heb ik de laatste nog opengebleven lijntjes van m'n voorbereiding geschrapt.

In aloude traditie van tot de laatste moment te wachten ben ik daarstraks nog even gaan winkelen om Overstimm's en Carbo Load te halen. Het eerste voor tijdens de race, het tweede voor de volgende 3 dagen.

In de voorbereiding voor Dublin heb ik al eens een stukje geschreven over Overstimms, dus waarom mezelf herhalen? Trouwens, voor zij die dit gemist hebben en zich alsnog op de hoogte willen stellen van dit toch wel uitzonderlijk goede product, je kan dit altijd nog via deze link nalezen.

Morgen is het dus gedaan met het koolhydraten aflaten, en 't werd tijd: deze ochtend bleef de weegschaal steken op een digitale 78,1. Nog steeds te veel om een gooi te doen naar de wereldtitel boksen voor vedergewichten, maar toch al een pak minder dan de 81 kg die diezelfde weegschaal nog op maandagochtend, bij het begin van m'n aflaatfase, aangaf.

Qua training is ook alles zowat in de sjakosh (hoe schrijf je dat eigenlijk?? Zelfs Van Dale zal me hiermee niet kunnen helpen, vrees ik ...): ik ben net terug van een 10-tal rustige kilometerkes te lopen (hartslag is vanwege het lage koolhydraatgehalte tóch te hoog), en morgen ga ik nog enkele 2k-versnellingskes placeren, maar van zodra 't gevoel zegt dat 't genoeg is stop ik daar ook mee.
Vrijdagochtend vertrekken we dan met 't hele gezin naar Rotterdam, om vanuit het Golden Tulip de mentale voorbereiding te starten.

Over mentale voorbereiding gesproken, de afgelopen dagen heb ik in m'n hoofd al wel 100 keer het hele parcours afgelopen. 't Goeie nieuws is dat ik zelfs na de honderste keer nog niet moe was, 't slechte nieuws is dat ik er nog geen meter mee verder ben gekomen. Hans heeft op z'n site een link naar een video dit 't ganse parcours af gaat ... een must voor alle Rotterdam-lopers!!
Gisteren heb ik ook eens het parcours vergeleken met dat van m'n vorige deelname, in 2005, en er is héél wat veranderd, met als opvallendste wijzigingen de hertekening van 't stuk nét na de Erasmusbrug en de omgekeerde looprichting langs de Kralingse Plas. Naar 't schijnt zou dit 't parcours sneller maken ... we zullen wel zien, zekerst?

En met in het compacte lopersgidsje naar 't parcours te staren speelde de film van 2 jaar geleden zich weer voor m'n ogen af: de 2 passages over de Erasmusbrug, het halve marathon punt, het stadion van Feyenoord, de uitzinnige massa aan de aankomst, ...
Raar, maar wat me vooral is bijgebleven is een boomlange, enorm struisgebouwde oerhollandse kerel die op het moment toen ik m'n eerste dipje kreeg net voor mij liep. Hij viel me al op vanwege z'n bouw: ik vroeg me nog af wat iemand met zulk een postuur in 's hemelsnaam in een marathon kwam zoeken, maar hij viel me nog meer op toen hij plotseling, vlak voor mij, vertraagde, de armen hemelswaarts hief alsof het laten splijten van de Rode Zee voor hem niet meer dan een alledaagse hobby was, en met een klok van een stem riep: 'ROTTERDAM, LAAT JULLIE HOREN!!!!!'
Wat volgde was een explosie aan gejuich, geroep en getier, zoals alleen de Rotterdammers tijdens dé hoogmis van hun stad het kunnen voortbrengen.
Plotseling vergat ik m'n vermoeide benen, en m'n dipje maakte plaats voor een verbeten, binnensmonds gemompeld 'COME ON!'.

Voor mij was dit hét kippenvelmoment van m'n eerste marathon, sterker nog dan het finishen zelf.
Het is zelfs zo, dat wanneer er me tijdens een moeilijk moment op training plotseling nieuwe moed wordt ingegeven door een opzwepende melodie op m'n MP3, ik steevast aan dat ééne moment moet terugdenken, en in m'n achterhoofd galmt het dan nog steeds van 'ROTTERDAM, LAAT JULLIE HOREN!!!'.
Shout_Logo

23:05 Gepost door Geert in Wedstrijden | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

CAN YOU HEAR ME ? Ik zal roepen en tieren tegen de pc, zodat je 't kan horen tot in R'dam ! VEEL SUCCES !

Gepost door: jogginggirl | 11/04/2007

veel succes !!!!! Ja Geert , de zware trainingen zijn verleden tijd en het moment nadert nu met rasse schreden , ik heb hier misschien nog niet veel geschreven maar ik wens je alleszins een zéér goeie marathon toe en als het even mag zeker onder de 3.15 , geef er ginds maar ne lap op !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 12/04/2007

Rotterdam Als ik mijn lusje door het Kralingse Bos begin, loop jij er wellicht net uit.
Ik ga eens een aloude oerkreet slaken, zodat je met vernieuwde krachten verder kan richting Coolsingel :
Rotterdam laat je horen ...
Inderdaad, het publiek is GEWELDIG ...
Tot straks !

Gepost door: frank spencer | 12/04/2007

succes Succes zondag in Rotterdam. Wat een mooi verhaal van die man. Ik krijg er al kippenvel van als ik het lees!

Gepost door: Patricia | 12/04/2007

Come on!!! Come on Geert, jij gaat schitteren in Rotterdam! By the way, de carbolode is NIET TE DRINKEN, maar alles voor het goede doel zeker? Veel succes en geniet van de marathon én van je weekendje met het gezin!

Gepost door: Julie | 12/04/2007

Oerhollands!! Hierbij wil ik je dan gigantisch veel succes wensen voor Zondag. Natuurlijk ook veel plezier, geniet onderweg, vooral van het publiek dat speciaal voor jou kei en keihard zal gaan schreeuwen. Ikzelf zal er nog een flinke schep bovenop doen als ik je zie aan de andere kant van de Kralingse plas.....
Een goede reis naar Rotterdam, een goed verblijf in jullie mooie hotel mèt.....de eigen kamer voor de meisjes! WOW!

GO GEERT GOOOOOOOO!!!!

Groetjes en een 'oerhollandse' knuffel.

Gepost door: Petra | 12/04/2007

samen uit, samen thuis Zeg Geert, we kunnen misschien het eerste gedeelte (30km) van de marathon samen lopen ? Dan is het ieder voor zich. Samen met Johan ? ( http://kilometervreter.blogspot.com/ )
We hebben allemaal een richttijd van ongeveer 3u15, dus....
Soit, we zien dan wel hé. Cheers.

Gepost door: kj | 12/04/2007

re: @ KJ: voor mij geen probleem; ik probeer te lopen aan een klokvast tempo van 4'25" per kilometer (komt neer op 3u08'). Hou er wél rekening mee dat ik start vanuit startvak C, dus om af te spreken wordt dat moeilijker. Laat maar iets weten!

Gepost door: geert | 12/04/2007

Rotterdam Ik heb beide richtingen gelopen rond het Kralingse bos en inderdaad, nu loopt het veel soepelder ... veel succes zondag ... enjoy it!

Gepost door: Koen | 12/04/2007

Rotterdam Geert, veel succes zondag. Misschien kan je iemand een hele mp3 laten volbrullen met "Rotterdam laat jullie horen" dan wordt je konstant opgedweept.
Dat is mogelijk het ideale middel om in de top 10 te finishen.

Gepost door: marc | 12/04/2007

Go for it Geert ! Veel succes en geniet er vooral van !

Gepost door: aardvarksken | 12/04/2007

onrotterdams De meeste van de webloggers komen (natuurlijk) niet uit Rotterdam. Echter ook wij zullen niet nalaten je op te zwepen richting een goede eindtijd op de Coolsingel.
Alle succes gewenst! Geniet in jullie mooie Hotel.
OT: wie weet is het een idee om je dochter Fien op goal te zetten bij Feijenoord, krijgen ze wellicht een keer geen doelpunt tegen.

Gepost door: JeeWee | 12/04/2007

Hey Geert,
je verhaal is gewoonweg geweldig - terwijl ik het aan het lezen ben krijg ik gewoon traantjes in mijn ogen en de adrenaline stoot is wohhhhhhhhh. Oef nu eventjes terug op ademen kom.

hopelijk tot zaterdag

Gepost door: Geert | 12/04/2007

schreeuw is dit wat? GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GEERT!!

zo.. nou ff aan de zuivere zuurstof.. zie je zondag makker!!

Gepost door: Ronald | 12/04/2007

De commentaren zijn gesloten.