06/04/2007

BB Geert

Bijna was er van deze blog geen sprake geweest.
Immers, zonder lopen, geen marathons, en zonder marathons, geen Marathon Geert, dat lijkt me nogal logisch.

Toen ik vorig jaar met het pronkstuk van het Sportief Genootschap der Elitaire Egotrippers, aka Koen, eens de voettocht van de aankomstlijn aan de halve van Brussel naar de douches ondernam, raakten we via vele omwegen van verbale aard aan het onderwerp 'andere sporten'.

En dus kon ik naar boven komen met enkele straffe verhalen uit mijn vorige sportieve levens, want laat één ding duidelijk zijn: het is niet op het conto van de loopsport te schrijven dat ik af en toe als een volslagen schlemiel uit sommige verhalen tevoorschijn kom ... voorheen gebeurden er ook al rare dingen om me heen.

Die mooie dag in okober heb ik zelfs aan Koen beloofd om de 2 strafste verhalen uit mijn body-building verleden zelfs eens in een blogje te gieten, overgoten met een sausje van bijbehorende foto's.

Enfin, belofte maakt schuld (trouwens ... Koen heeft van mij een fles Wodka te goed voor zijn prachtige vertaling van vorige week!!), dus ... vooruit met de gehoornde diersoort met 4 letters:

Toen ik 16 jaar was begon ik met haltertraining in een plaatselijke sportschool, en niet vies van enig fanatisme kon ik me op mijn 17de klaarmaken voor mijn eerste bodybuilding wedstrijd. Trouwens, beide onderstaande foto's dateren van die tijd: de eerste genomen de avond voor de wedstrijd, de 2de tijdens de wedstrijd in de final line-off, waar de jury moest beslissen over de eerste 2 plaatsen. Met enige fierheid kan ik hier aan toevoegen dat ik die bewuste wedstrijd voor het Belgische Kampioenschap met het maximum der punten heb gewonnen ... wie had toen durven vermoeden dat ik volgende week in Rotterdam de strijd mag aangaan met enkele Kenianen van om en bij de 60 kilo??

Bon, u was hier gekomen voor de straffe verhalen? Awel ... hier komen ze, en wel in totaal willekeurige volgorde ...

Voor het eerste verhaal moeten we teruggaan naar de vergeten lente van 1988. Plaats van afspraak was Arendonk, voor de halve finale van het Belgisch Bodybuildingkampioenschap van de NABBA (National Amateur Body Building Association). Na het behalen van de overwinning in mijn reeks (junioren zwaargewicht) diende ik me met de andere reekswinnaars aan te melden voor de verplichte dopingcontrole. Naast mij in de wachtrij stond de winnaar van de seniores -80kg, van origine een Limburger. In zijn sappige streektaal vroeg hij me wat de bedoeling van heel dit gebeuren was, hiermee voedingsbodem gevend aan het stereotype van de sterke man met dikke armspieren maar met kleine herseninhoud. Niet wars van een klein grapje vertelde ik hem dat het papier dat hij had gekregen een soort vrijbrief was voor verboden producten. Op alles wat je de voorbije weken van doping hebt genomen en wat op dit papier vermeld wordt, zullen ze niet testen, zodat je dopingstest negatief blijft en je je titel kan behouden. Me in alle talen die hij machtig was (Nederlands, Vlaams en Limbabwaans) bedankend ging mijn collega naarstig aan het werk, en ik moet zeggen ... de lijst waar hij mee naar de dokter ging oogde ten zeerste indrukwekkend! Nu, in werkelijkheid moest je het bewuste formulier gewoon vermelden welke voedingssuplementen je nam en of je geneesmiddelen nam waar een doktersattest voor nodig was.
Man man man ... je had het gezicht van de dokter moeten zijn toen mijn kompaan zijn lijstje afgaf ... hilarisch!! Hij viel bijna letterlijk van zijn stoel en ik citeer: 'Het lijkt me medisch bijna onmogelijk dat u dit allemaal neemt en hier nu levend voor mij staat!'
Gevolg: 2 jaar schorsing! (don't blame me: I'm not the stupid one! )

Tweede verhaal. Place du delict: het statige Alpheusdal in Berchem. We schrijven herfst 1988 en we bevinden ons op de grote finale van het Belgische Kampioenschep. Hier gaat het om de knikkers!
Enkele maanden tevoren, tijdens een grote wedstrijd, merkte een concurrent van me op dat ik eigenlijk amper aan opwarming deed vooraleer de bühne te bestormen. Nu, dat was wel zo: je hebt door de spartaanse training en het 12 weken strenge diëten niet voldoende energie over om stevig op te warmen én ook nog eens op een podium minzaam glimlachend elke spiervezel in je lijf op te spannen. En dus kreeg ik van mijn trainer de volgende tip om de natuur te helpen: je neemt 2 lepels honing, 1 slokje Grand Marnier en 1 liter hete thee, en dit alles meng je netjes onder elkaar in een isoleerkan. Het effect van de warme thee, de suikers van de honing en de alcohol laten je bloed sneller stromen, zodat je spieren automatisch strakker gaan uitzien én je aders extra dik tonen. Maar opgepast: drink dit met mate, want het afgetrainde atletenlichaam heeft niet veel nodig om over de limiet te geraken.
Nu, de concurrent die de opmerking maakte was er eentje van het totaal onsympathieke soort, en dus achtte ik de tijd rijp om hem dit even te laten merken. Ik vertelde hem dat ik niet veel opwarming nodig had omdat ik 5 minuten voor de show een speciaal drankje nam: 2 lepels honing, gemengd met 1 slokje warme thee en 1 liter Grand Marnier,  en dit moet je ad fundum drinken vlak voor je op moet. de theorie van de warmte, suikers en alcohol kon ik behouden om hem dit te verkopen.
Gevolg: tijdens de finale in Berchem had hij dit drankje bij, volgde exact mijn instructies en viel binnen de 2 minuten totaal bezopen van het podium, bijna op de jurytafel! Een amateurfilmer heeft dit zelfs netjes op tape vzstgelegd en ingestuurd voor het toenmalig populaire tv-programma Videodinges, waar het filmpje een mooie 2de plaats en bijbehorende prijs (een video camera, als ik het me goed herinner) wegkaapte!
En dan te zeggen dat hij (naam en adres bekend bij de redactie) me nooit heeft bedankt ...

Enfin, hieronder de beloofde foto's: (voor een goed begrip: op de foto met 2 ben ik de jongeman aan de linkerkant)

Scannen0002Scannen0001

08:53 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

hilarisch Ik hoop dat die gasten niet met wraakgevoelens rondlopen!

Gepost door: Dirk | 06/04/2007

Wodka Geert, : 2 lepels honing, gemengd met 1 slokje warme thee en 1 liter Wodka... zou dat ook helpen ? hahaha... 'tblijven toch straffe verhalen zunneh... Prachtig.

Gepost door: kj | 06/04/2007

Kijk aan, zo schakel jij dus je concurrenten uit! Dat wordt wat lastiger bij de marathon, tenzij je een methode weet om degenen die potentieel sneller kunnen lopen dan jij in één klap te elimineren! Tijdelijk wel te verstaan...

Maarre... kunnen wij binnenkort nog mooie, met sex gelardeerde verhalen verwachten over jouw verleden als Chippendale?

Gepost door: Fred | 06/04/2007

proost Moest je die schriele Keniaantjes nu ook eens zo'n brouwsel voorschotelen, wat zou Jean Marie P. dan doen ?

Gepost door: jogginggirl | 06/04/2007

sport(ief) Altijd leuk om verhalen uit het verleden te lezen. Vind je het heel erg als ik in R'dam "Geert Marathon" ga aanmoedigen ipv "Geert Bodybuilding" ??

ps: heb je nog een tip om de Marathon te volbrengen ??

Gepost door: Bjorn Paree | 06/04/2007

re: @ Fred: het enige wat bij mij gelardeerd was, was het spek :-) Maar toevallig heb ik wél een leue anecdote ivm Chippendales, maar die zal ik wel voor later bewaren;
@ Bjorn: 1gouden tip, makker: blijven lopen!

Gepost door: geert zelf | 06/04/2007

moustache zeg geert, nog een vraagske : diene pé met zijn snor en witte broek die achter je staat... Is dat je persoonlijke trainer ? Hij kijkt zo verdacht naar jou (of naar je poep...?!? Wie zal het zeggen ???) hahaha...

Gepost door: kj | 06/04/2007

jeetje! oh my god! :-)

Gepost door: Ruthje | 06/04/2007

Zitten al die spierbundels nu in je benen?

Gepost door: jan | 06/04/2007

machoman wow, Geert, dat je gespierd ben wist ik al, maar dat je zo'n klein broekje in je kast hebt liggen was mij niet bekend.. schrikken de dames daar niet van? Ik zie je toch liever in je hardloop outfit.

Gepost door: Ronald | 06/04/2007

reactie Ik dacht aan de kop te lezen van deze log BB, en dat betekend een weblog barbecue bij spierbundel Geert.

Even een vraag:
Heeft je vrouw je leren kennen voor of na deze intellectuele sport?

Gepost door: koen | 06/04/2007

de linkse van de foto ? Ik wist niet dat jij een snor droeg en zo mooie design broeken had ?
Een methode om je spieren de camoufleren ?

Gepost door: Byrntie | 06/04/2007

aan de beademing... Sorry hoor Geert, ik was gister na het lezen in een complete shocktoestand gekomen na het zien van die foto.
Ben jij dat ECHT??? OH, MY GOD!!!

Gepost door: Petra | 07/04/2007

yeh, wat een spieren.

Gepost door: hans | 08/04/2007

Daar heb je ook heel wat training voor nodig of niet?

Gepost door: Geert | 08/04/2007

Den djoef Khad in die tijd nie graag "den djoef van de week" op mijn "muile" ontvangen van uwen twege. Gelukkig dat je nu loopt, dat lijkt al een heel stuk minder angstaanjagend.

Gepost door: Achieltje | 09/04/2007

De commentaren zijn gesloten.