02/04/2007

De fierheid blijft

Natuurlijk kon ik nu voor het goedkope succes gaan en elke dag de rapporten van Lenne & Fien herlezen, zodat mijn vaderhart in overdrive zou blijven, maar zo werkt het dus niet ten huize Marathon Geert hé: elke dag is een nieuw begin en elke dag heeft z'n zonnetje nodig.
Zaterdag was er echter Fien die me nog fierder maakte dan ik al was, en als 'fierderst' een algemeen aanvaard begrip was, 'k had het hier al lang gebruikt!

Fien heeft immers haar voetbaldoop ondergaan afgelopen zaterdag! En hoe!!
Vorige week woensdag was ze, onder impuls van een voetballend neefje en diens papa, voor de eerste keer gaan trainen, en meteen kreeg ze een uitnodiging om in 't weekend mee de wei in te draven voor een wedstrijd tegen Boortmeerbeek (ik heb zelf ook nog in die reeksen gespeeld bij de jeugd, en Boortmeerbeek - KFC Muizen was altijd één van de matchen van 't jaar!!).

En dus trokken we gezinsgewijs naar het plein van Boortmeerbeek, en heel wat familie deed dit met ons, zodat Muizen zich van heel wat vocale steun kon bedienen.
Zonder de Rik de Saedeleer der bloggers te willen worden kan ik beknopt meedelen dat ze het goed hebben gedaan: vanwege de startende paasvakantie moesten onze hummeltjes het met een noodploeg doen (met maar liefst 3 debutanten) en ze wisten toch nog een 6-6 gelijkspel uit de brand te slepen.
De keeper die normaal het Muizense doel verdedigt had nu z'n handschoenen ingeruild voor skilatten, en de jongen die z'n plaats innam bakte er eigenlijk niet zo veel van: die jongen is een goede veldspeler, maar dus duidelijk geen geboren goalie.
Tijdens de rust had ik dan ook tegen de trainer gezegd dat hij gerust ons Fien in doel mocht plaatsen, deels omdat zij als veldspeler toch niet zo veel bijbracht bij het spel van onze ploeg, maar ook omdat ik bij ons in de tuin al heb mogen vaststellen dat ons kleintje beschikt over wonderbaarlijke reflexen.
Zo kwam het dat Fien tijdens de 2de helft tot keeper werd gebombardeerd, en dit was duidelijk een prachtzet! Vriend en vijand waren het erover eens dat die keeper van Muizen écht wel goed was. Na de wedstrijd mocht ierdereen nog een penalty trappen, en van de 8 penalties die op ons Fien werden afgevuurd moesten er slechts 2 uit de netten geraapt worden: 1 ging er naast en maar liefst 5 ballen werden door Fien uit haar doel geranseld! Over een geslaagd debuut gesproken!
Pikant detail: van de 8 Muizense helden (ééntje staat niet op de foto hieronder) waren er slechts 3 voorzien van een piemel (Boortmeerbeek deed het met 8 jongens), en op een gegeven moment in de eerste helft waren al de veldspelers aan de kant van de geel-groene falanx van het vrouwelijke geslacht. Een leuke anekdote is dat 20seconden nà het opstellen van uitsluitend meisjes het eerste (en enige) slachtoffer is gevallen: een Boortmeerbeelse aanval werd netjes met een welgemikte trap in het kruis afgeweerd door één van onzze dames ;-)
PICT1074PICT1068
Ook op loopgebied was het een bevredigend weekeind: met 20k op zaterdag  en 34k op zondag werden de laatste écht zware loodjes gewikt en gewogen, met een goed gevoel als eindresultaat!
De 34k van gisteren werden aan eenzelfde hartslag als de duurloop van vorige week afgewerkt (allez, gemiddeld 2slagen per minuut minder om exact te zijn) en na 2u59' mocht ik de training als beëindigd beschouwen.

Binnen een uurtje vertrek ik naar Manchester om de eerste training van deze week op Engelse bodem te volbrengen (en ook een beetje om te werken), meteen ook m'n laatste trip voor de marathon.
De volgende keer dat we op verplaatsing gaan lopen zal met een start en aankomst op de Coolsingel zijn!

Succes en veel moed aan allen die nu (of binnen een week: 'k kan de Londen- en Antwerpen-gangers toch niet vergeten hé ;-) ) kunnen beginnen met taperen!

08:29 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat aan de vader en ... een ploeg uit "Muizen" speelt het best zonder piemel!

Gepost door: Jan | 02/04/2007

Sportvrouw Amai zenne, dat dochtertje van jou wordt nog sportvrouw van het jaar! Knappe prestatie! Veel plezier in Groot-Brittannië!

Gepost door: Julie | 02/04/2007

Garmin Geert, weet jij, als trotse Garmin bezitter, wat best te doen bij het induikenh van de konijnepijp tijdens de Antwerp 10 miles? Ik veronderstel dat hij zijn connectie toch gaat verlizen en daarom geen afstand meer telt. Wat is de beste oplossing? Stop zetten?Nieuwe lap? ...

Gepost door: Hank | 02/04/2007

Knap hoor !!! Dikke proficiat echte "girl power" ;-)

Gepost door: katrien r | 02/04/2007

Great Hey Geert, proficat met de sport prestaties van de dochter en ook met je loopweekend. Blijkbaar hebben we ongeveer hetzelfde schema. Ben jij ingeschreven voor een pacing groep in Rotterdam ?

Gepost door: Dirk | 02/04/2007

girlpower Jaja, vrouwen kunnen hun mannetje wel staan (let's kick them in their ...)
Hopelijk is vader beschermd tijdens het spelletje....

Gepost door: jogginggirl | 02/04/2007

knap! jawadde, sportieve dochter heb je daar! Binnenkort kunnen jullie je eigen docu-soap starten! Succes in the U.K.!!

Gepost door: Ruthje | 02/04/2007

Leuk zeg dat voetbal met die meiden. Succes in de UK

Gepost door: hans | 02/04/2007

rode duivel Over een X aantal jaren gaat het belgisch voetbal uit het slop. Jullie Fien verdedigt het doel van de nationale 11. Rik de Saedeleer begint spontaan weer met het geven van voetbalcommentaar en Jean Marie Pfaff bergt eindelijk zijn handschoenen op omdat een waardig opvolger is gevonden. belgie stijgt spontaan op de Fifa ranglijst en alle tegenstanders van zaterdag wijzen naar de foto in de krant en zeggen dat zij tegen "die Muis" hebben gespeeld. Terecht Fierderst dus!!

Gepost door: jeeWee | 03/04/2007

reactie Zorg je dat je wel op tijd in Rotterdam aan de start staat.
Neem de meiden mee dan heeft Illian een paar voetbal vriendinnetjes tijdens de marathon.

Gepost door: koen | 03/04/2007

go Fientje go Meisjes op doel, prachtig! Ben zelf ook een paar jaar keepster geweest, vond het heerlijk. Beter dan achter de bal aanrennen en hopen dat je niet onderuit geschoffeld word! Ik kreeg er altijd een onwijze adrenalinekick van als zo op mijn doel afkwamen! Goed gedaan hoor Fien, ik ben trots op je!

Gepost door: Patricia | 04/04/2007

De commentaren zijn gesloten.