16/03/2007

Lachen met Geert: 'k ben de tel kwijt ...

't Is weer eens zover: ik moest buiten komen, en ja ... dan durft 't al eens misgaan.

Ja, ik weet het, geloof me; ik kan me voorstellen dat jullie nu de ogen omhoog rollen, de armen als in gebed hemelwaarts strekken en deemoedig afvragend wat er nu weer mis kan zijn gegaan de rest van dit berichtje verder gaan verorberen, maar werkelijk: ik kon er deze keer niets aan doen.
Echt niet: deze keer geen spitsvondig taalgebruik ten overstaan van een veiligheidsbeambte, geen kunststukjes om toch maar een beetje olie de luchthaven binnen te kunnen smokkelen, zelfs niet de kleinste aanleiding om de raderen van een abnormale situatie in gang te zetten.

En toch ... en toch ...

En toch ging het dus (een beetje) mis gisteren.
Het straffe van de situatie is dat het misging omdat ik het heilige vuur in me had om komaf te maken met een kwalijke reputatie die me al van bij m'n eerste zakenvlucht achtervolgd! Het is namelijk zo dat ik de naam heb om nogal tegen deadlines aan te werken wanneer het op inchecken aankomt. Geheel onterecht is deze reputatie niet, dat geef ik grif toe. Collega's die reeds het genoegen mochten hebben om samen met mij een vlucht te delen vinden steevast gestresseerd en slechts op het laatste nippertje de toegang tot de juiste gate en de uiterste check-in tijd is reeds verschillende keren tot meerdere eer en glorie van Marathon Geert gerekt. Ooit heb ik het zelfs eens gepresteerd dat de lieftallige juffrouw aan de SN-balie zo een electrisch karretje dat normaal slechts voor gehandicapten en trotse eigenaars van een lidkaart der gepensioneerden wordt bovengehaald, sommeerde om me tot aan de gate te brengen.

Maar kom, vastbesloten om dit alles achter mij te laten was ik reeds vóór de zevenen aanwezig aan mijn bureau om de laatste voorbereiding aan mijn korte trip naar Tsjechië (collega Koen: gelieve deze schrijfwijze goed te onthouden ... dit is namelijk de énige juiste manier om je in de taal van Walschap en Claus tot dit mooie land te richten) af te werken. De vlucht zou vertrekken om 10 over 9, dus rond 8 uur stopte ik m'n ongemeen interessante bezigheden, stond op voor nog een laatste plasje op Belgische bodem en uit hygiënische overwegingen heb ik zelfs m'n handen gewassen. Om maar te zeggen: ik was relaxed, goed op tijd en aan een rustige 90 km/u richting luchthaven te rijden.

In de luchthaven op m'n duizendste gemakskes ingecheckt en dan door de paspoortcontrole. Daarna aan slentertempo naar de security: ik had immers nog 20 minuten tijd: een ongekende luxe!!
Nu is het zo dat je aan de security reeds enige tijd je laptop apart door het röntgenapparaat moet sturen, dus opende ik als ervaren reiziger nog voor ze me de vraag stelden m'n tas om mijn pareltje van techniek op de rolband te plaatsen.
En wat zag ik toen? Inderdaad: mijn laptop stond nog op 't werk!

Plots moest het razendsnel gaan: collega gebeld en gevraagd om me de laptop te brengen (thx Marc! Wat zouden we toch zonder jou moeten beginnen, allez, buiten feest vieren dan hé ...), nog moeten haasten om nét (yep, 'k was weeral the last man on board) op tijd te zijn, ondertussen de grapjes van de rijkswachter trotserend die me een 2de keer in 20 minuten tijd voor zich zag staan met mijn paspoort in de aanslag. En ondertussen vraagt zowat elke collega die ik aan de lijn heb gehad de voorbije 2 dagen of ik mijn laptop in de buurt heb!

Dan heeft een mens al eens goede bedoelingen!

16:43 Gepost door Geert in Lachen met Geert | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

laptop Hopelijk heb je er in Tsjechië een goei lap(t)op gegeven!!

Gepost door: Dirk | 16/03/2007

gelukkig was je stoel in het vliegtuig gereserveerd

Gepost door: hans | 16/03/2007

oeps 'k zie het al zo voor mij! in ieder geval weer een goeie looptraining in de luchthaven achter de rug dan! :-)

Gepost door: Ruthje | 16/03/2007

Niet vergeten Ik dacht dat ik lange zinnen kon maken, maar jij bent wat mij betreft de winnaar.
Wat een verhaal zeg. Je mag blij zijn dat je je laptop moet laten zien, anders was je daar pas op de plaats van bestemming achter gekomen.
In ieder geval werd het een verhaal om nooit meer te vergeten.

Gepost door: Lodewijk | 16/03/2007

warhoofd is het niet de Garmin dan is het wel de schootcomputer.. misschien is een laptoppolsbandje iets voor jou?

Gepost door: Ronald | 16/03/2007

Schoenen vergeten Volgens mij ben je dan ook ooit wel eens je schoenen vergeten toen je aan de start van een loopwedstrijd wilde verschijnen .....

Gepost door: M@urice | 16/03/2007

En hij kon er niks aan doen... In Spaans zeggen ze: a otro perro con ese hueso! In Sluis zal je, vrees ik, niet moeten afkomen met het excuus dat je je schoenen niet bij hebt. Allicht legt zondag iedereen twee paar in z'n koffer. Succes!
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 16/03/2007

fluitje Er bestaan van die kleine apparaatjes in de vorm van een sleutelhanger. Als je gaat fluiten piept het ding terug en zo kan je alles terugvinden. Wellicht een idee om er een dozijn aan te schaffen en aan alles te bevestigen wat mee op reis moet. :-):-):-)

Gepost door: JeeWee | 17/03/2007

Haast en spoed ... Haast en spoed is steeds beter dan rustig en traag, want dan vergeet men van alles. Allemaal de schuld van die mensen die niet begrijpen wat het is om tegen de klok in te werken en denken dat rust en vrede de wereld zal redden

Gepost door: Byrntie | 17/03/2007

Lage kosten In Tsjechië kost zo'n laptop niet veel hoor Geert...

Gepost door: kj | 17/03/2007

reactie Ben jij die Geert die het vervoer regelt voor de Belgische Jungfrau lopers?

Gepost door: koen | 17/03/2007

pas op vergeet het inschrijvingsgeld niet te betalen voor de jungfrau.

Gepost door: johan | 17/03/2007

Haha Geert, hoe doe je het toch? Verzin je het gewoon om je boek "lachen met Geert" te vullen of kom je dit écht allemaal tegen? Ik vind het SCHITTEREND! Vergeet morgen je schoentjes en je Garmin niet mee te brengen naar Sluis zou ik zo zeggen!

Gepost door: Julie | 17/03/2007

Tsjechië ... ' t Ja, merci voor de raad Geert! ;-p (Vraag mij eigenlijk af waar ge dit haalt... In ieder geval hoop ik dat ge er u geamusserd hebt! Mooie streek he Krupka? Vooral waar het buskottekes staan :-}

Gepost door: Collega Koen | 18/03/2007

Amai Amai zeg , wat een stress !!!!!
gelukkig staat uw kopke vast ;-)
gr

Gepost door: jetty | 18/03/2007

jawatte! Lap, komt dat tegen... aarghghhghghgh.
Stress-less?

Gepost door: bewa | 19/03/2007

:-) haha

Gepost door: martine | 21/03/2007

De commentaren zijn gesloten.