05/03/2007

La Suisse

Hallokidoki allemaal ... vandaag even een berichtje vanuit het prachtige Zwitserland.

Straks opent het autosalon van Genève haar deuren voor de pers, en dus vonden de heren van Toyota het een uitgelezen moment om een grootschalige meeting tussen de Europese en de Japanse top te organizeren aan de boorden van het mooie Lac de Genève. Sterker nog, ze vonden het ook een mooie reden om uw bloggende dienaar hier naar toe te verschepen om het IT-gebeuren te verzorgen. En aldus stapte ik zaterdagochtend in alle vroegte van boord van een krappe Avroliner om voet op Zwitserse bodem te zetten.
Het was de eerste keer dat ik in de luchthaven van Genève kwam, en dus moest ik al meteen goed oppassen dat ik niet de verkeerde kant uitging; de luchthaven ligt immers op de grens met Frankrijk, en je hebt zowel een uitgang langs Franse als langs Zwitserse zijde. Mijn reputatie in internationale evenementen kennende werd het dus dubbel uitkijken!

Desalniettemin (voorwaar het prachtigste woord uit onze woordenschat) verliep alles goed en we zitten dus in het land van de Milka-koe, de gaten met kaas er rond, de Jungfrau en bovenal, het land van de ultra-sympathieke mensen. Echt waar, ik had nooit verwacht om zó dicht bij de Franse grens efficiënt werkende mensen te kunnen vinden. Wel moet je hier opletten om niet te veel grapjes te maken over de Fransen, want het wemelt hier van de grensarbeiders met een Franse slag. Zo had ik vorige week telefonisch kennis gemaakt met de IT-verantwoordelijke van het hotel, en toen we ons even verdiepten in de verschillen in het Frans zoals het gesproken wordt in Wallonië en de 'echte' Franse versie, vertelde deze persoon me dat ze in Zwitserland eerder naar het Waalse Frans neigden: 'soixante-dix' heet hier dus ook gewoon 'septante', 'quatrevingt-dix' blijft 'nonante', en ga zo maar door. Deze persoon vertelde me dat ze in Wallonië én in Zwitserland eigenlijk beter en vooral juister Frans spraken dan in Frankrijk. Ikke blij, en gesterkt in mijn afkeer van de Franse manier om te werken viel deze collega volmondig bij met een 'Ja, iets beter doen dan de Fransen is nu ook niet het moeilijkste dat er is ...'.

Ahum ...

'k Had 't moeten weten ... met mijn geluk in het aanleveren van straffe uitspraken had ik (nondedju) beter moeten weten, en de ijselijke koude van de minuut stilte die volgde op mijn repliek deed het me vermoeden ... de persoon die ik aan de lijn had is dus zélf een Fransman! Gelukkig pakte hij het na die minuut nogal goed op ... oef!

Maar over de Zwitsers niets dan lof: zo ook in het hotel waar ik verblijf. Dit ligt niet in Genève, maar in Nyon, een middelgroot stadje op 25 kilometer van Genève. Uiteindelijk wist ik pas heel laat dat ik hier moest aanwezig zijn, en als je weet er wordt aangeraden om rond de motorshow-periode een 9-tal maanden van tevoren te boeken, dan begrijpen jullie zeker dat ik heel blij was om nog op de laatste (geloof me, het was écht de allerlaatste!!) kamer in een straal van 30 km rond Genève beslag te kunnen leggen.
Nu, kamers waren eigenlijk niet meer voorradig, en dus werd ik genoodzaakt om een suite te nemen ... manmanman ... prachtig: langs de ééne kant uitzicht op het meer, langs de andere op het kasteel van Nyon en de oude stad. Op de kamer: champagne én een indrukwekkende fruitmand. Pas op de kamer kreeg ik telefoon van de hotelmanager die zich excuseerde voor het feit dat hij niet aan de receptie was om me persoonlijk te begroeten bij mijn aankomst! Wablief? Dàt heb ik dus nog nooit meegemaakt hé ... dus zóóó voelt het om in een kamer van 300€ per nacht te slapen ... (gelukkig op het budget van Toyota!!)

Eergisteren heb ik een mooi rondje gelopen langs de oevers van het meer, gisteren had ik pas héél laat gedaan en zat 't er niet meer in, vanavond trekken we terug de loopsloefen aan.

Hieronder 2 fotootjes van de alomtegenwoordige Alpen, genomen vanuit de wagen toen ik gisterenochtend onder begeleiding van zomerse temperaturen naar Genève reed, rechts een foto van het meer, maar vanochtend genomen onder minder gunstige klimatologische omstandigheden.

Ah ja, Johan, ik heb de Alpen al gezegd dat ze hun rug mogen rechten zoveel ze willen, in September temmen we de Jungfrau!
1122

13:25 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

300 euro 300 euro per nacht....
Das het inschrijvingsgeld voor de marathon van New york !

Gepost door: kj | 05/03/2007

jung awww...de jungfrau!! En zwtserland weet wel wat goed is!! Geniet maar van de omgeving en de luxe kamer!

Gepost door: martine | 05/03/2007

suite Op zo van de suites zulte ge dan, na uw looptraining, niet alleen roomservice kunnen bestellen, maar ook massage of andere geneugten des levens . ;-D Go for it!

Gepost door: Hank | 06/03/2007

300 euro Da's 20 deelnames aan de 20 km van brussel......

Gepost door: jogginggirl | 06/03/2007

reactie beste vriend waarom heb je me niet mee gevraagd?
Dan had ik je de kans gegeven om in Rotterdam van me te winnen!

Geert Zwitserland is een van mijn favorieten vakantie landen heb er de afgelopen jaren 3 keer gekampeerd.

Gepost door: koen | 06/03/2007

bewondering Ik heb echt bewondering dat je alles zo kunt combineren!

Gepost door: Carmen | 06/03/2007

Octente Niet vergeten dat onze canadese vrienden nog verder gaan dan die fransen en walen. Zijn noemen quattre-vingt (80 voor de fransen EN de walen) "octente".
De Jungfrau zal voor mij spijtiggenoeg een uitdaging moeten worden voor 2008. Ik zal met pijn in het hart moeten zien hoe jullie daar DESALNIETEMIN naartoe zoeven

Gepost door: Byrntie | 06/03/2007

De commentaren zijn gesloten.