28/02/2007

Iedereen beroemd!

Nee, geen nieuwe filmrecensie vandaag, maar gewoon een naakte vaststelling van de feiten.
Feiten ... welke feiten? Wel, doe maar eens de test ... open je tv-gids op een willekeurige pagina van een willekeurige dag en bekijk maar eens wat ze in chronologische volgorde in petto hebben ...

Ik ben er nog maar net overheen dat ze een bende ellendige talentloze niksnutten in een huis vol camera's steken, een titel pikken uit het oeuvre van een zeer getalenteerd schrijver, en kijkcijfers halen waar Kabouter Plop alleen maar kan van dromen, of ze doen het nog eens over, jaar na jaar na jaar na jaar ...
Eerst met standaard hopeloze gevallen, daarna met extreem hopeloze gevallen, daarna met bekende Vlamingen, daarna met de dropouts van "Jambers: his first series": een homofiele kapper (afgekeken van Samson), een seropositieve, een prostituée, een dwerg met mixomatose en ga zo maar verder ... waarschijnlijk denken ze bij de commerciële oproep om aldus een doorsnee van de Vlaamse bevolking gevonden te hebben ... 't zegt genoeg over hun personeelsbestand.

Bon, Big Brother is één ding en 't volstaat om 2 uur per dag de afstandsbediening in de kluis te verstoppen om te onstnappen, maar nee hoor ... blijkbaar slaat de formule van mensen die zichzelf belachelijk maken zó goed aan dat we er gratis De Bus, Boer zoekt Vrouw, Wendy zoekt een Man, Olivier De Rijcke, Temptation Island en ga zo maar verder bij kregen.
Ok, ik blijf dan optimistisch denken dat er op den duur een soort van inteelt in het idiote deel van onze bevolking gaat ontstaan dat deze plaag zichzelf weer opdoekt, want geef toe, je kan toch niet eindeloos boeren vinden die een vrouw zoeken, of kinderen die op zoek gaan naar een partner voor hun papa of mama, of moeders die een schoondochter voor hun zoon zoeken, of ...

Spijtig ... ze blijven ze wél vinden ...

superhond_logo_defEn gisteren zag ik dan in de krant een aankondiging voor een nieuw (hoe kan het ook anders) VTM-programma: Super hond 2007! Joehoeoeoeoe ... de voorraad menselijke kiekes zonder kop is bijna opgebruikt in de voorrondes van Idool 2007 en we beginnen dus aan een nieuw marktsegment: de dieren. Wordt binnenkort verwacht: Kat van het Jaar, Goudviskuren, Superbanaan, ...


We gaan het komende seizoen weer heel wat energie besparen door de tv uit te laten ...


Als afsluiter wil ik iedereen voor de lieve reacties van gisteren bedanken ... 't is inderdaad niet eerlijk, maar 't is nu eenmaal zo. Ook Fien is ok; de veerkracht van een kind is toch iets fenomenaals hé (hopelijk leest VTM dit berichtje niet of binnenkort beginnen ze nog met een nieuw programma: 'Veerkracht van het jaar ' ).

08:11 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

27/02/2007

Afscheid van een vriend

Gisteren stak er wel heel slecht nieuws in de bus ...              
na een korte maar hevige strijd tegen kanker heeft Wim, onze buurman, het gevecht verloren.                                            
                                                                                         
Ik zal nooit het moment vergeten dat zijn dochter het ons is komen vertellen ... ik was nét zelf geopereerd (vorig jaar in oktober dus) en we hadden nét van de dokter gehoord dat het eigenlijk wel goed met me ging komen toen zij op een avond aanbelde om ons te vertellen dat bij haar vader een érg agressieve soort van kanker was vastgesteld.  Hoewel er een wereld van verschil lag tussen zijn aandoening en de mijne wordt je ongewild toch aan elkaar verbonden, je weet wat er in het hoofd van de ander omgaat, maar hoe zeer je ook wil helpen, je kan niet niets doen ... je kan hoogstens laten weten dat je in gedachten bij hem bent, hem laten voelen dat zijn aanwezigheid telt, hem op het hart drukken dat hij moet vechten met alles wat hij heeft.
Maar in het geval van Wim was zelfs dat niet genoeg. De dokters hadden hem 3 maanden gegeven, hij heeft er uiteindelijk 4 van gemaakt, maar nu is dus ook zijn liedje uitgezongen.
                                                                                              
Het is achteraf makkelijk om goed te spreken over mensen die van ons zijn heengegaan, maar wat ik zeker kwijt wil over Wim is dat we hem als mens én als buurman heel erg gaan missen ...
Vooral voor onze jongste, Fien, kwam het nieuws gisteren hard aan (we hebben het zelf aan onze dochters verteld, vooraleer ze het van anderen zouden horen) ... Fien kon namelijk uren met Wim praten wanneer ze elkaar eens in de tuin tegenkwamen.
Soms vraagt een mens zich af over wat een man van 50 en een kleine meid zoals ons Fien, met als enig tastbaar bindmiddel een huisadres met 2 nummertjes verschil, toch zó lang kunnen tetteren, maar bij hen beide bleek het iets zodanig natuurlijk te zijn, dat ons Fien steevast met de glimlach terug binnen kwam en Wim met een al even brede smile (en heel wat tuinwerk dat niet gedaan geraakte) uit ons gezichtsveld verdween.

Het is hard om op te staan met het idee dat hij nooit meer in ons gezichtsveld zal terugkomen ...

09:24 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

26/02/2007

prioriteiten

Ik weet 't ook wel: de juiste prioriteiten zijn, in volgorde, familie/vrienden - werk - hobby.
Maar deze wetenschap alleen volstaat niet om af en toe een klotegevoel te hebben wanneer de rubrieken 'familie/vrienden' en 'werk' weeral eens in de weg staan van een wedstrijd.
Zo dus ook afgelopen zondag, toen ik gepland had om in Kievit met Mario een PR op de 10k te lopen. Weer niks dus ...
Sorry, Mario ... volgende keer beter dan maar hé ...

Nu blijkt dat ik ook nog verder in 't jaar mijn westrijdkalender zal mogen aanpassen: Verviers zal 't op 17 juni zonder mijn aanwezigheid moeten stellen. Hopelijk kan ik mijn competitieschade in 't najaar een beetje inhalen, want van mijn 2 grote doelen dit jaar (10k in sub 40' en marathon in minder dan 3u10') is er nog niet veel in huis gekomen.

Anderzijds loopt de training wel zoals gepland, dus ik hoop dat Rotterdam wel iets moois wordt.

Feit blijft echter dat de job steeds meer roet in 't eten begint te gooien, zelf in de rubriek van hoger gewaardeerde prioriteiten.
Maar ja, leg een Japanner maar eens uit dat je even naar huis gaat om in je eigen bed te slapen ...

Misschien moet ik mijn baas maar eens bewerken met acupunctuur, hoewel je daar ook vrij sterk van elkaar verschillende benaderingen in hebt ...

acupunctuur 1acupunctuur

08:02 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

23/02/2007

Night at the museum

Gisteren is de sportieve activiteit beperkt gebleven tot een ochtendlijk loopje, maar dat wil niet zeggen dat Marathon Geert een avond vol aan kostbare tijd heeft verprutst voor het tv-scherm, achter de computer, met kruiswoordraadsels of zichzelf verloren heeft in z'n postzegelverzameling.
Nee, uitgenomen de stelling dat 'The return of the body snatchers' gebaseerd is op waar gebeurde feiten is niets minder waar!
Gisterenavond heb ik met mijn vrouwtje immers een teambuildingavond voor ons beiden georganiseerd: we zijn samen nog eens naar de cinema getrokken.

nam1Mochten jullie interesse hebben voor de keuze die we gemaakt hebben uit het rijkgevulde aanbod, welaan ... het werd 'Night at the Museum', een leuke en ontspannende prent met Ben Stiller en Robin Williams in de hoofdrol, en verder ook een leuke bijrol voor good old Mickey Rooney (lang geleden dat ik die nog eens heb gezien!).
We kozen deze film omdat wij eigenlijk primordiaal naar de bioscoop gaan om ons te ontspannen, en dus is een komische familiefilm nu eenmaal beter geschikt dan een sociaal melodrama over de psycho-kinetische tests uitgevoerd op een homofobe psychopaat met een getatoeerd hakenkruis op z'n bilspier.

Nope, Night at the Museum is een aanrader voor wie op zoek is naar gewoon amusement zonder denkwerk. Er wordt op een leuke manier met geschiedenis omgespongen en enkele running gags zorgen voor afleiding in het soms zichzelf herhalend verhaal. Natuurlijk blijft het een Amerikaanse prent en dus ontsnap je niet uit zaal 8 zonder een flinke portie moraliserend gepreek (het hoofdpersonage neemt een job aan als nachtwaker in het natuurhistorisch museum om zijn zoontje fier te maken op zijn voorheen werkloze vader, hij begint onbeholpen aan de job, maar door zijn sterke wil om er iets van te maken werpt hij zich op tot een onvervalste held die uiteindelijk het voortbestaan van het museum bewerkstelligt).
Toegegeven, ook deze prent zal wel niet op waargebeurde feiten gebaseerd zijn, maar ik heb gelachen en kwam totaal ontspannen de zaal uit, en daar doe je het toch ook voor?

Night at the Museum is geen 'must see', maar wél een aanrader voor iedereen die een zware werkdag eens wil doorspoelen met een onvervalste dosis simpel amusement, gebrouwen naar eeuwenoud recept.

(+ ... de film wordt door het gilde van de eerbare Vlaamse filmrecencenten steevast in zowar elke krant met de grond gelijk gemaakt, wat voor de rebel in mij nog een extra reden is om er naar te gaan kijken  )

Op onderstaande foto zie je Larry, de nieuwe nachtwaker, de les gespeld worden door een bronzen beeld van Columbus ...
nam2

08:28 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22/02/2007

MP3-spelers: gegeerd wild!

mp3Beste mensen, om maar meteen met een Marxistische slogan in huis te vallen: MP3-luisteraars aller landen, verenigt u!

Deze ochtend zat ik vroeg in de wagen om om tijd mijn (bijna) dagelijks ochtendloopje doorheen het Everse landschap in de buurt van mijn werkstek aan te vangen, toen ik het ochtendnieuws van Radio 1 beluisterde.

Het nieuws van tegenwoordig kan je makkelijk in enkele steeds weerkerende rubrieken samenvatten:
- politiek: er zijn weer enkele nutteloze wetten gestemd en enkele professionele zeveraars komen hierop hun partijgebonden invalshoek verdedigen;
- milieu: de aarde warmt op, we kennen de oplossingen, en de Europese commisie heeft daarom de nodige maatregelen goedgekeurd die dan ook reeds vanaf het jaar 2825 van kracht zullen worden;
- sport: de Rode Duivels hebben verloren ... iedereen zag dat het alweer abominabel slecht was, maar de bondscoach gaat enkel de positieve zaken onthouden.

Tegen al dit soort berichten heb ik me intussen gewapend met een pantser, dik genoeg om zelfs de meest geharde olifantenhuid te doen verbleken, maar wat er nu weer bij gesmeten wordt .. 't is om droevig van te worden:

--> alweer is er een tiener bedreigd met een wapen (deze keer was 't voor de verandering eens geen mes maar een alarmpistool) om z'n MP3-speler af te geven!

En wat bengelt er steevast aan m'n rechterarm, op duidelijk zichtbare hoogte en blinkend in een uitnodigend maanlicht? Jawel, een MP3-speler! Ik begin zo stilaan te denken dat die 'guys in leather tights' uit mijn visioen van gisteren het niet op mijn kousen, maar wel op mijn digitale plaatjesdraaier voorzien hebben ... slik!
Verder is er tijdens het carnaval in Binche eergisteren een tiener in koelen bloede tot der dood neergestoken ... zomaar ... gewoon, iemand had goesting om de scherpte van zijn lemmet uit te testen en hij stond daar nu toevallig ...

Ga ik later mijn dochters moeten schaduwen als ze beginnen uitgaan?
Ga ik bodyguards moeten inhuren om er zeker van te zijn dat ze heelhuids uit de disco geraken?
Moet ik bij de staatsveiligheid eerst een volledig profiel van iedereen die met hen naar een concert wil gaan opvragen alvorens ik hen toesta om een ticket te kopen?

Ik weet niet waar het heen gaat ...

11:58 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

21/02/2007

Run Energizer

energizer2 dagen - 2 berichten ... ik ga moeten opletten dat ik geen vingerverrekking krijg! Maar vooraleer het zover is zou ik toch nog even wat nuttige info geven over een stukje retro-kleding waar de laatste tijd heel wat om te doen is geweest: de X-Socks Run Energizer!

Ondertussen gebruik ik deze kniekousen nu reeds 2 maanden tijdens, grof geschat, 85% van mijn trainingen, en dus is de tijd rijp om mijn ervaringen even te noteren.

Vooreerst, wat wordt er zoal allemaal beloofd?
- lagere hartslag bij eenzelfde inspanning door een verbeterde bloeddoorstroming;
- snellere recuperatie van de kuitspieren door het masserend effect;
- voorkomen van blessures door het achterblijven van 'zwabberkuiten' (probeer dàt maar eens in de Van Daele terug te vinden!!).

Geef toe, als je als fabrikant de bovenstaande voordelen kan garanderen, dan ben je verzekerd dat het ganse loperslegioen voor je deur zal staan trappelen om je producten in massa af te nemen.
Maar ... klopt het bovenstaande wel? Is het een feit dat Running Ronald (zowat de meest beroemde loper op Run Energizers) voortaan met een lagere hartslag door de weides huppelt, is het correct om te stellen dat de kuiten van Paula Radcliffe (ook een beetje bekend) sneller recupereren dan vroeger en is de tijd van blessures voor iedereen met kousen op halve hoogte voortaan voorgoed verleden tijd?

Ziehier de bevindingen van uw dienaar:
- lagere hartslag: hier heb ik eerlijk gezegd nog niets van gemerkt ... mijn snelheid op 140bpm ligt nog steeds op ongeveer dezelfde hoogte, mijn hs bij bepaalde snelheden maakt nog steeds dezelfde sprongetjes en wanneer ik mijn adem langer dan een kwartier inhoud is mijn hartslag nog steeds 0;
- snellere recuperatie: zeker weten! Dit is een ontegensprekelijke vaststelling ... Mario heeft in mijn schema kwistig de zware trainingen rondgestrooid, en waar ik voordien regelmatig aan de volgende training moest beginnen met zware kuiten heb ik nu aan het einde van zelfs de meest uitdagende sessie geen greintje stijfheid, laat staan kramp, meer in de kuiten!;
- voorkomen van blessures: dit is moeilijk om hard te maken, maar ik stel vast dat mijn rechterkuit vroeger altijd de achilleshiel van mijn spierstelsel was (en zelfs de rechtstreekse reden dat ik mijn voetbalschoenen ver over de wilgen heb gegooid) en dat ik sinds ik met de Run Energizers loop er zelfs geen pijntje meer in heb gehad. En aangezien ik absoluut niet in toeval geloof ...

Tot zover de beloofde effecten. Maar ... zijn er ook nog onbeschreven neveneffecten? Zeker wel! Een overzichtje? Lees verder!
- tijdens mijn wedstrijd in Mol droeg ik voor de eerste keer de Energizers onder een korte loopbroek. Gevolg? Heel de meute kwam vlak na het startsignaal al joelend achter me aan gelopen! (ok, ik geef toe dat ik vooraan gestart ben en nadat zowat iedereen me voorbij was gelopen keek er toch niemand meer om, maar bon, 't gedacht is veel waard!);
- ik moet zeggen dat ik al visioenen heb gehad waarin ik tijdens de zomer voorbij een bouwwerf liep waar enkel homofiele bouwvakkers in strakke leren pakjes aan de slag waren (remember 'The Blue Oyster Club'??) ... de rechtstreekse gevolgen waren een nieuw parcoursrecord en 2 weken blijven rechtstaan.

Samengevat ben ik enorm tevreden over het steuneffect van deze op lopersleest geschoeide kousen en ik ben dan ook een zéér enthousiaste klant, maar deze zomer ga ik toch wachten tot het bouwverlof alvorens ze openbaar te showen ...

12:05 Gepost door Geert in Kleding & accesoires | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

20/02/2007

Weg van teruggeweest ...

Een hele goeie morgen iedereen ...

Mijn excuses voor de innerlijke leegheid van het bestaan dat de laatste dagen in al z'n schoonheid op deze blog te bewonderen was.

Om kort samen te vatten ... Wenen was tof: veel werk, uitdagend werk zelfs: veel gedaan, veel geleerd, en omdat ons hotel naast het stadspark lag (het park met het beroemde 'gouden' beeldje van Strauss) zelfs even de tijd gehad om 's avonds door het centrum te kuieren.

straussVerder is het werk echter de hoofdreden voor de verwaarlozing van mijn blog ... het is hier de laatste dagen enorm druk, niet dat dit zo veel extremer is dan op 'gewone' dagen, maar de politieke spelletjes die hier de laatste tijd gespeeld worden hebben me even murw geslagen, en de extra zaken, zoals het bijhouden van een blog, waren er even te veel aan. Veel kan ik niet vertellen, want je weet natuurlijk nooit wie er allemaal mee leest, maar ik ben wel efkes serieus geschrokken van wie er allemaal messen in anderen hun rug kunnen steken. Maar bon, that's life ...

Lopen dan ... welnu, coach Mario kan op z'n beide oren slapen: de training verloopt naar wens, alle trainingen kunnen in het logboek netjes groen worden ingekleurd, en als ik dan al eens iets niet goed doe, dan is het eerder omdat ik al eens iets te snel loop, maar ook dit blijft binnen de perken.
De kilometerkes dikken netjes aan (vorige week 90k) en het gevoel is zonder meer goed. Enkel die linkerknie kan nog roet in het eten gooien: ongelooflijk hoe onvoorspelbaar die zich tegenwoordig gedraagt: na mijn lange duurloop afgelopen zondag kon ik nog nauwelijks stappen (tijdens het lopen had ik vrijwel geen last), deze ochtend voelde ik niets aan het wispelturige gewricht.

Bon, tot zover mijn rentree in blogland ... als ik naar mijn werkschema voor de volgende weken kijk dan zie ik niet direct veel beterschap, met volgende week een tripje naar Tsjechië, daarna Geneve, en alvorens ik mijn PR in Rotterdam scherper ga stellen mogen ook nog Manchester en Porto zich verheugen op een bezoekje van Marathon Geert, maar bij deze beloof ik om mijn wedervaren op deze pagina's een beetje meer secuur bij te houden.

Ah ja, mag ik er trouwens op wijzen dat in Wenen mijn bagage NIET is zoek geraakt, dat ik op de juiste vlucht zat (weliswaar ben ik er weer in geslaagd om een check-in op 'buzzer-time' te presteren, en dit tot grote ergernis van mijn collega ...) en dat ik niet verwijderd ben uit één of andere veiligheidszone waar ze het niet zo begrepen hebben op taalspelletjes.
Ik ben -terecht- fier op mezelf .

09:15 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

09/02/2007

Lenne 9 jaar!

Vandaag een kort berichtje om me alvast anticipatief te verontschuldigen voor de gewichtstoename die ik zal moeten verwerken tijdens het komende weekeinde ... Lenne, mijn oudste dochtertje, wordt vandaag 9 jaar!
En of we dat gaan vieren! Ik kan de taarten al bijna ruiken :-)

Lopen doen we ook nog, vanochtend vroeg heb ik m'n klassiek 10k-toertje rond de Leuvense Vaart gelopen (héérlijk om dit rond 6 uur te doen ... het is er even donker als 's avonds maar je hebt geen last van race-idioten die hun gebrek aan libido door het overmatig aanjengelen van té veel pk's onder de motorkap proberen te compenseren) en straks doen we er nog een lap bij.

Door Lenne's verjaardag zal ik meer dan waarschijnlijk een blogdood weekend beleven, en aangezien ik zondag voor Toyota naar Wenen vertrek mag je mijn volgende berichtje vanuit de Oostenrijkse hoofdstad verwachten.

Ah ja, voor ik het vergeet ... blijkbaar zijn mijn op deze milieuvriendelijke weblog geposte oproepen om wat meer met het milieu in te zitten niet zonder gevolg gebleven.
Met name het ABL (voor de buitenlanders en zij die nooit de kans hebben gehad om man te worden ... dit staat voor Algemeen Belgisch Leger) voert sinds kort een nultolerantie-politiek  inzake CO²-uitstoot.
En de onderstaande foto bewijst duidelijk dat dit hoegenaamd géén afbraak doet aan de slagkracht van onze mannen in 't groen ('t moet niet altijd paling zijn) ...
ABL

13:21 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

08/02/2007

3-punten programma

Aangezien er sommigen politieke ambities in Marathon Geert bevroeden zal ik alvast dit bericht in een 3-punten plan gieten ...

Ten eerste: LOPEN

Maandag heb ik, geheel volgens het schema een rustdag gehouden. Jaja, een VOLLEDIGE rustdag. Geen loopschoenen aangeraakt, laat staan aangepast.
Op dinsdag heb ik dan mijn trainingsarbeid weer opgenomen, maar omdat ik in de eerste reeks versnellingen al een stekende pijn achteraan de bil voelde ben ik gestopt, slehts een magere 3 kilometer op de teller als stille getuige achterlatend. Oorzaak was waarschijnlijk het wakker worden van Koning Winter ... door de smeltende sneeuw was de piste aan de Krankhoeve veranderd in een ovale pot blubber, en vooral bij de versnellingen stoorde dit omdat je bij elke aanzet een beetje teruggleed. Ik heb dan maar geen risico's genomen, dit in tegenstelling tot de biezen (die heb ik wél genomen ). Gisteren voelde ik nog steeds wat spanning in de bil en heb mezelf dan maar een extra dagje rust gegeven. Vanochtend heb ik al een kleine 9 kilometer door de noordooster gelopen (brrrrrrr ... geef mij maar die -25 van in Finland), straks staat er nog een training gepland.

Ten tweede: ACTUALITEIT

Heren politici, vergeef mij de totaal absurde kritiek die vanaf deze pagina's volkomen onterecht op geregeld tijdstip over jullie hoofden word gespuid.
Ik was volledig fout om te suggereren dat jullie niets meer zijn dan rotverwende postjespakkers, ik was dwalende in de duisternis om te verkondigen dat het jullie aan daadkracht ontbreekt, ik was een dwaas om jullie te beschuldigen van wereldvreemdheid.
brievenbusEchter, juicht, jubelt en zingt, want vanochtend zijn mijn ogen open gegaan ... jullie weten wél wat er in de hoofden van de bevolking écht speelt, jullie onderkennen de besoignes van het gepeupel als geen ander, en ja, jullie staan op de eerste rij als het er op aankomt om oplossingen te bieden aan de heetste sociale hangijzers.
Ja, vanochtend zijn mijn ogen dus open gegaan, want vanochtend hoorde ik op het nieuws dat de Europese Commissie besloten heeft dat vanaf 1 januari de brievenbusopeningen in wettelijk 1 cm groter moeten worden. Momenteel is dit 21 cm, morgen wordt dit 22cm. Voilà, c'est ça ... in één klap is de milieuproblematiek, het migrantenvraagstuk en de teloorgang van de brievenbussenindustrie van tafel geveegd. Proficiat!
Wat betreft mijn persoonlijke situatie weet ik nog niet of ik zal overgaan tot de aankoop van een nieuwe brievenbus of dat ik mijn huidig exemplaar bij wijze van enkele cl water per dag tot groeien zal proberen te bewegen.

Ten derde: JUICHT, NEDERLAND, JUICHT

Jaja, ook weer volop in het nieuws: het wegenvignet. Samengevat komt het erop neer dat Vlaanderen, het UNIZO en allerlei groene groeperingen tegenhet vignet zijn en daarom alvast een uitstel tot januari 2009 hebben gevraagd (en liefst zelfs afstel), terwijl Wallonië halsstarrig blijft vasthouden aan januari 2008.
Beste lezers, sta me toe om een kleine voorspelling te doen ... de komende 2 weken zullen de communautaire hemdsmouwen weer worden opgestroopt, de politieke spierballen zullen weer rollen en het debat zal steeds luider op kleuterklasniveau in de media gegooid worden. Na deze periode van 14 dagen zullen de politieke zwaargewichten van beide landsdelen ergens op neutraal terrein een leuk en knus kasteeltje met excellente catering opzoeken als dieven in de nacht, om vervolgens, na de rituele partnerruil, naar buiten te komen met een typisch Belgische oplossing: Wallonië zal zwijgen over het autowegenvignet (alhoewel dit met de nakende verkiezingen in het achterhoofd aan de eigen achterban compleet anders zal worden verkocht) en Vlaanderen zwijgt voortaan over enige staatshervorming met herverdeling van bevoegdheden (het voorgaande stukje tussen haakjes is ook hier van toepassing).
Nederlandse vrienden, ik weet dat het bovenstaande compleet Chinees is voor jullie, maar naar AN vertaald betekend dit gewoon dat ik voorspel dat het wegenvignet er niet zal komen.

08:59 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06/02/2007

Stem lijst 5: stomme geit!

Even een kleine schets van een gezinssituatie ten huize Marathon Geert:
Op zaterdagochtend leest de vrouw des huizes de krant, in casu Het Nieuwsblad, en bij het lezen van de grootste kop op de voorpagina roept ze verontwaardigd uit: "Hier zie, zouden ze het nú dan éindelijk dóór hebben!?".

Nadat ik van de eerste schrik was bekomen en angstvallig het hoofd terug boven tafel durfde te steken, zij het in het begin nog niet helemaal zonder inox-bescherming van het kookpotdeksel dat ik op mijn vlucht had meegescharreld, kreeg ik er de verklaring voor deze plotselinge woede-uitbarsting gratis bij: er stond een uitgebreid artikel in de krant over een wetenschappelijk onderzoek dat zwart op wit aantoonde dat de mens de enige verantwoordelijke is voor de ganse milieuproblematiek!

Met 'ze' bedoelde Tania de politieke (wereld)leiders die vanwege hun drukke bezigheden met het garant stellen van de eigen (veel te) duur betaalde zetels in de diverse parlementen en internationale organen dat er nu eenmaal geen seconde meer overblijft om ook maar iets met deze planeet en haar inwoners in te zitten.

Op het moment dat Tania haar terechte vraag in onze keuken proclameerde konden we nog niet weten dat diezelfde dag, nog voor de haan 12 keer zou kraaien, het antwoord al zou volgen, bij monde van Angela Merkel, de eerste vrouwelijke bondskanselier uit Duitsland.

Nu wil ik hier de discussie over meer of minder vrouwen in de politiek niet opnieuw aanzwengelen, en misschien is het té platvloers (hoewel niet geheel onwaar) om mevrouw Merkel een bourgeoisie burgertrut te noemen, maar de stille hoop van velen dat een beetje meer oestrogenen in de bestuurskamer tot een hoger IQ zou leiden wordt door haar wél tot brandhout geslagen.

Want, wat hoorde ik op het nieuws? Een gelijkaardige studie is in Duitsland door vooraanstaande wetenschappers voorgedragen, meer nog, ze hebben aan hun conclusies enkele potentiële oplossingen gehangen die onmiddelijk van toepassing zijn op de actuele Duitse situatie.
Zo was er het voorstel om, teneinde de uitstoot van schadelijke CO²-gassen te verminderen, ook op de Duitse autowegen een maximumsnelheid in te voeren.

Het antwoord van Merkel?
"Ik ben me bewust van de hele milieuproblematiek, en dit is trouwens één van de prioriteiten van mijn beleid, maar het opleggen van een maximumsnelheid op de Bundesbahn is onbespreekbaar, want dat zou te veel schade aan de Duitse automobielindustrie berokkenen"

Voilà, dat was het dan ... milieu? Tof! Bomen? Leuk! Diertjes? Schattig! De aarde? Naar de kloten!


En toch, en toch ...
En toch zou ik even mijn persoonlijke bedenkingen bij de idiote uitspraken van Angelleke even wereldkundig willen maken, en dit gestaafd door wat er momenteel in de Verenigde Staten aan het gebeuren is ...
Net als in Duitsland was er tot voor kort een enorm nationalistische verankering van de eigen automobielindustrie. Amerikaanse wagens werden beschouwd als kwalitatief beter, mooier, sneller, stoerder en nog tal van superlatieven werden naar boven gehaald ter ere van de eigen merken. General Motors is reeds decenia lang de absolute wereldwijde marktleider, dankzij de eigen, binnenlandse afzetmarkt die elke kiem van concurrentie genadeloos versmachtte.

Tot er op een dag zoiets kwam als de oliecrisis. Aardoliederivaten, waaronder benzine, werden duurder, veel duurder. Té duur voor heel wat gezinnen, ook in de VS.
De reactie van de meest vooraanstaande Japanse merken (die schoorvoetend de eerste pasjes op de Amerikaanse markt probeerden te zetten) was heel duidelijk: zij gingen massaal dieselmotoren ontwerpen en de eerste investeringen in de hybridetechnologie (combinatiemotoren, veelal benzine & electriciteit) werden aangegaan.
De reactie van General Motors? Even duidelijk: niks van aantrekken, want wij zijn toch de grootste, de slimste, de sterkste, enfin, een Bush-reactie avant la lettre. Zij bleven aldus netjes doorgaan met het ontwikkelen van 3- en 4 liter motoren.
Gevolg? Plotseling werd er niet zo smalend meer gedaan over de buurvrouw die haar nieuwe Mazda netjes op de oprijlaan had gestationeerd, en ook in de betere burgerkringen keek men met interesse uit naar de nieuwe modellen van Toyota, Nissan, Honda, Subaru, en noem maar op.

Twee jaar geleden, bij de (voorlopig) laatste oliecrisis kunnen we een gelijkaardige schets plaatsen, en het is nu reeds zo ver gekomen dat General Motors nog dit jaar door Toyota verdrongen zal worden van de eerste plaats, mede dankzij de ongelooflijke verkoopcijfers van de Japanse reus in Amerika.
Het favoriete model van de Amerikanen? Een Toyota Prius, jawel, een hybride wagen!

angelaMevrouw Merkel, als je écht iets wil doen voor de Duitse automobielindustrie, verplicht hen dan om ook de hybride-toer op te gaan, want ik voorspel dat in het andere geval de productie van BMW en Mercedes zich in de toekomst volledig zal beperken tot hun Chinese fabriekseenheden. In dezelfde adem heb je dan ook nog iets goed gedaan voor het milieu!

Zeg niet dat ik u niet heb gewaarschuwd!


Aan hen die verwacht hadden om ook vandaag weer een hartstochtelijke liefdesverklaring aan de hardloopsport op deze pagina's te lezen bied ik mijn welgemeende excuses aan, maar de toekomstige gezondheid van mijn kinderen ligt me nog nauwer aan het hart dan het kilometeraantal van de voorbije loopweek!

14:20 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

05/02/2007

3 maal is scheepsrecht

In ht Nieuwsblad van vorige week vrijdag las ik een, voor mij, verrassend bericht:

"Stefan Van den Broeck gaat in de komende Marathon van Rotterdam zijn marathondebuut maken."

Op zich geen wereldschokkend nieuws ... het gat in de ozonlaag is er niet van vergroot, de panda is nog steeds met uitsterven bedreigd en de Duitsers marcheren nog steeds in groep, maar toch deed het fronsen mijner wenkbrauwen me eventjes meer op Jack Nicholson lijken dan op een normale dag het geval zou zijn.

Waarom?

Wel, toen ik 2 jaar geleden in Rotterdam mijn marathondebuut maakte, werden er in de marathonexpo door sponsor Adidas enkele seminars en atletenvoorstellingen georganiseerd. Naar één van die voorstellingen ben ik gaan kijken, omdat hier, naast nog enkele illustere bekende atleten, Luc Krotwaar en diezelfde Stefan Van den Broeck aan het woord werden gelaten. Nadien was er nog ruimte om even met de atleten te praten.
Uiteraard verdrongen, verwriemelden, ja, vertrappelden de aanwezige Nederlanders zich om zo dicht mogelijk bij de linkerpink van Luc Krotwaar te kunnen komen (die één dag later in de wedstrijd zou opgeven, als ik het mij goed herinner rond kilometer 30 ... verbeter me als ik foout ben), dus daar ging ik me niet in mengen. Ik vond het echter tof dat ik helemaal alleen naar Stefan kon stappen om enkele vraagjes ivm trainingsomvang en planning kon stellen. Deze sportieve VDB (PR van 29'21"66 op de 10k!!) is immers géén voltijdse atleet, en moet zijn training dus ook indelen in functie van zijn broodnodige dagtaak. Komt er nog bij dat hij een Duffelaar is, dus een regelrechte gouwgenoot van ondergetekende, en dat praat altijd wat makkelijker natuurlijk.
Toen ik hem naar een pronostiekje vroeg voor zijn 'marathondebuut', vertelde hij me dat hij hoopte om rond de 2u17 uit te komen, maar hij voegde er meteen samenzweerderig aan toe dat het eigenlijk niet zijn marathondebuut betrof, want enkele maanden eerder had hij al de Marathon van Brussel gelopen. Die wedstrijd werd echter, mede vanwege het rotslechte weer, een teleurstelling voor sympathieke Stefan.

Trouwens, in Rotterdam 2005 werd Stefan knap 26ste in 2u22'59" (heb 't opgezocht meteen na het lezen van het artikel in Het Nieuwsblad).

Enfin, ik wens Stefan bij deze alle geluk en voorspoed bij zijn 3dfe marathondebuut. In het artikel las ik dat hij hoopte op 2u17', over een déjà-entendu gesproken!
3de Keer, goede keer!

VDB

Op de foto wordt VDB achternagezeten door nóg een notoir bekende marathonloper: Rik Ceulemans.

11:21 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

03/02/2007

Magische getallen

Even een kort berichtje tussendoor, gewoon om het unieke van de situatie te eren ... vandaag heb ik 15k gelopen, wat na 3 dagen in deze maand het totaal op exact 44,44 kilometer brengt.
Geef toe ... hoe dikwijls kom je dat tegen?

Tot maandag!

17:33 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

02/02/2007

Kyoto

licht uitEr was gisteren heel wat te doen rond de 5 lichtloze minuten, maar uiteindelijk werd het één grote slag in het water. Uiteindelijk was dit in mijn ogen dan ook niet de juiste actie om te voeren, maar dat is een discussie die op de blog van Ecologie-Geert dient gevoerd te worden, en aangezien die blog niet bestaat ... tja ...

Nu, pas op hé ... denk niet dat ik me de problematiek niet aantrek, integendeel: mensen die me kennen kunnen bevestigen dat ik groener dan de Groenen ben (wat tegenwoordig niet moeilijk meer is, maar kom ...)!
Als de overheid nu eens begon om er voor te zorgen dat België vanuit de ruimte gezien niet meer op de kerstboom van Europa lijkt en de lichten langs de autowegen dooft, 't zou direct al een heel verschil geven. Dan hebben ze tegen het middaguur al Kyoto achter de rug en kunnen ze in de namiddag gaan spelen.

En rijden in het donker is helemaal niet zo erg als het lijkt: al wie al in Duitsland over de autostrade heeft gevlogen kan dit bevestigen!
Over donkere wegen gesproken: gisteren hing er over de oevers van de Leuvense vaart een mooi mistgordijn, dat ervoor zorgde dat mijn traditioneel donkere avondloop zo mogelijk nog in een dieper duister verpakt werd.
Geen nood, de backlight van mijn Garmin was er helemaal klaar voor, en de geplande 10k tegen 4'29" per kilometer werden perfect geregistreerd. En het ging vrij vlot ... 4 van de 10 kilometer werden perfect op 't gemiddelde gelopen, de andere weken slechts ver na de komma af. Zou dit dan mijn perfecte marathontempo zijn?

Antwoord binnen 72 dagen op de Coolsingel!

Rest mij jullie een overheerlijk weekend toe te wensen. Zij die een wedstrijd hebben gepland: alle succes en loop ze daar in de vernieling; zij die gids Julie gaan vergezellen: have fun en geniet van de mooie omgeving!

09:34 Gepost door Geert in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01/02/2007

And the winner is ...

Na mijn oproep van gisteren heb ik dus 3 volwaardige alternatieven (Oostende-Brugge, 1/2 marathon van Sluis & de 20k van Alphen) gekregen om ergens in de eerste helft van maart een serieuze conditietest af te leggen.

Kalender-technisch bekeken kan ik me slechts op één van de  3 data vrijmaken, en dus is het dilemma er eigenlijk nooit één geweest. Hoewel mijn persoonlijke voorkeur uitging naar de 20 van Alphen (een regio waar ik al zoveel van gezien heb, maar dan enkel op de sattelietkaartjes van Ronald :-) ) zal ik me dan ook inschrijven voor de halve in Sluis.
Mooi meegenomen is dat de onvolprezen blog-bard Frank Spencer beloofd heeft om in zijn zog een hele resem bloggers mee te voeren (onder andere VVV - Vingervlugge Vliegende Vince), zodat niet alleen de benen, maar ook de socializing skills van Marathon-Geert aan een grondige test kunnen onderworpen worden.
logo_rabobankVerder ben ik eens benieuwd naar het verschil tussen een ING- en een Rabobank organisatie .Alphen aan de Rijn (héérlijk toch, die naam!?) mag echter niet te vroeg victorie kraaien, want vorige week heb ik een foldertje onder de ogen gekregen van een historisch getint attractiepark aldaar (Archeon, lijkt me écht de moeite!), en de eerste dag dat de 4 leden van het Marathon-Geert kernkabinet eens een gezamelijk dagje vrijaf hebben zal het kompas ons naar de Rijnstad leiden!

07:40 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |