22/02/2007

MP3-spelers: gegeerd wild!

mp3Beste mensen, om maar meteen met een Marxistische slogan in huis te vallen: MP3-luisteraars aller landen, verenigt u!

Deze ochtend zat ik vroeg in de wagen om om tijd mijn (bijna) dagelijks ochtendloopje doorheen het Everse landschap in de buurt van mijn werkstek aan te vangen, toen ik het ochtendnieuws van Radio 1 beluisterde.

Het nieuws van tegenwoordig kan je makkelijk in enkele steeds weerkerende rubrieken samenvatten:
- politiek: er zijn weer enkele nutteloze wetten gestemd en enkele professionele zeveraars komen hierop hun partijgebonden invalshoek verdedigen;
- milieu: de aarde warmt op, we kennen de oplossingen, en de Europese commisie heeft daarom de nodige maatregelen goedgekeurd die dan ook reeds vanaf het jaar 2825 van kracht zullen worden;
- sport: de Rode Duivels hebben verloren ... iedereen zag dat het alweer abominabel slecht was, maar de bondscoach gaat enkel de positieve zaken onthouden.

Tegen al dit soort berichten heb ik me intussen gewapend met een pantser, dik genoeg om zelfs de meest geharde olifantenhuid te doen verbleken, maar wat er nu weer bij gesmeten wordt .. 't is om droevig van te worden:

--> alweer is er een tiener bedreigd met een wapen (deze keer was 't voor de verandering eens geen mes maar een alarmpistool) om z'n MP3-speler af te geven!

En wat bengelt er steevast aan m'n rechterarm, op duidelijk zichtbare hoogte en blinkend in een uitnodigend maanlicht? Jawel, een MP3-speler! Ik begin zo stilaan te denken dat die 'guys in leather tights' uit mijn visioen van gisteren het niet op mijn kousen, maar wel op mijn digitale plaatjesdraaier voorzien hebben ... slik!
Verder is er tijdens het carnaval in Binche eergisteren een tiener in koelen bloede tot der dood neergestoken ... zomaar ... gewoon, iemand had goesting om de scherpte van zijn lemmet uit te testen en hij stond daar nu toevallig ...

Ga ik later mijn dochters moeten schaduwen als ze beginnen uitgaan?
Ga ik bodyguards moeten inhuren om er zeker van te zijn dat ze heelhuids uit de disco geraken?
Moet ik bij de staatsveiligheid eerst een volledig profiel van iedereen die met hen naar een concert wil gaan opvragen alvorens ik hen toesta om een ticket te kopen?

Ik weet niet waar het heen gaat ...

11:58 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

TJA Ge zegt daar zoiets...ik weet niet wat ik moet denken van de wereld tegenwoordig..ik heb een zoontje van 4 jaar, ik probeer hem zo weinig mogelijk het nieuws te laten zien, hem nog niet teveel exposoren aan het dagelijkse portie geweld..wat ik mijne kleine wil bijbrengen is dat verdraagzaamheid en geweldloosheid de belangerijkste waarden zijn...Als de rest in ons Belgenland dit nu ook kan doen, is het probleem opgelost...maar ja, ik blijf een dromer denk ik..

Gepost door: vince | 22/02/2007

bizar bizar he, daarom loop ik niet met een ipod maar met een mp3 speler van 30 euro.
Maar het is te gek voor woorden, voordeel van jouw is dat je lekker snel bent!

Gepost door: martine | 22/02/2007

Meedromen Hoi Geert (en Vince),
Ik ben het volledig eens met Vince, niet zolang geleden kregen bijna alle vrouwen regelmatig een 'klopping' (als de man niet wist waarom, zou de vrouw het wel weten) en ging er geen kermis voorbij zonder steekpartijen. Nu wordt alles uitvergroot, maar ik blijf geloven in de fundamentele goedheid van de mens (enige naïviteit was mij nooit vreemd).
Groetjes, Sven

Gepost door: Sven | 22/02/2007

raar Het is rare wereld waar we in leven...
ik weet één ding zeker.. als iemand de MP3 speler Geert wil jatten moet ie wel: a) heeeeel sterk zijn, b) heeeel hard kunnen lopen c) heeeel veel lef hebben en dus d) gestoord zijn

Gepost door: Ronald | 22/02/2007

Het zoontje van vrienden... zat eens een DVD-spelletje te spelen. Hij had het voor zijn vaders verjaardag gekocht, terwijl het toch verboden was voor -16jaar (laksheid winkelier). Het zoontje was toen nog geen dertien, en ziet er ook niet ouder uit dan dat. Toch kon hij het aankopen, en thuis mag hij er (ook) mee spelen. Het is een agressief spel met erop los schieten, niet op schijven maar op mensen, en als ik zeg mensen dan zijn het mensen - geen tekeningen, geen simulaties, geen figuren... Ze waren even 'echt' als acteurs in een film. Die kinderen zitten dus 'echt' op mensen te schieten. Echt, ik schrok ervan. Ik vrees dat de realiteitszin van (sommige) kinderen door zo'n spelletjes wel vervaagt. In onze mpij moet tegenwoordig alles kunnen, maar ik vrees dat het tijd wordt dat er is een politicus opstaat (Geert?) die eens wat meer inzit met het welzijn van de mensn (op termijn) dan met zijn eigen populariteit. Ik denk niet dat de normvervaging nog verder mag toenemen. Het wordt tijd om aan sommige dingen paal en perk te stellen, zonder dat we weer 18de- of 19de eeuws moeten worden.

Gepost door: AnnAlice | 22/02/2007

ipod Ik loop ook lekker rond met mijn ipod hoor !
En als mijn dochter van 18 de deur uitgaat zeg ik steeds ." Loop niet te koop met uwe ipod en of gsm ".
En dan zegt zij "Mama begin je weer "
Op de duur moet je schichtig gaan rondlopen, zo van "ai ai ! der loopt iemand achter me ! gaat ie me nu vermoorden voor mijn ipod ?
Op het werk verklaren ze me zot , dat ik alleen ga lopen, ik ga dan wel op klaarlichte dag alleen lopen hoor , maar toch .
Ik ben soms bang zunne, zeker als mijn over mijn dochter gaat ! Maar zijn we niet een beetje verkeerd bezig , met steeds bang te wezen ?
Der zijn toch ook nog veel goei mensen hé ! ! Natuurlijk als je de verkeerde tegen het lijf loopt ??
Gr jetty

Gepost door: jetty | 22/02/2007

'k blijf het zeggen Geert for president! (of eerste minister of zo) Jaja, ik maak mij ook zorgen over waar het allemaal naartoe gaat. Maar ik denk dat we ook te veel gebombardeerd worden met allerlei nieuws. Vroeger gebeurde er ook veel geweld, maar bestond er nog geen internet, was de TV of radio nog niet zo wijdverbreid ingeburgerd, nu weten we gewoon alles hé. En misschien is dat hetgeen dat ons zo ongerust en "overbezorgd" maakt. Wat niet weet niet deert.... En ja, ik loop met een Creative-toestelleke rond als ik alleen ga lopen, dus ben ook steeds een potentieel slachtoffer helaas, maar ik laat er mijn plezier niet door vergallen.

Gepost door: Ruthje | 22/02/2007

mp3ke mijn mp3spelerke van den aldi zal wel niet zo gegeeerd zijn, maar als er ene met een mes voor mij zou staan: ik zou het rap afgooien zenne ! Idd wel spijtig dat het gebeurt...

Gepost door: jogginggirl | 22/02/2007

Als je dochters later net zo snel zijn als hun vader . Liggen de overvaller al uitgeput op de grond voordat ze maar in de buurt van de mp3-speler zijn!

Gepost door: jan | 22/02/2007

reactie Tja ook bij jullie gebeuren die dingen.
Heel triest.

Gepost door: koen | 24/02/2007

De commentaren zijn gesloten.