21/02/2007

Run Energizer

energizer2 dagen - 2 berichten ... ik ga moeten opletten dat ik geen vingerverrekking krijg! Maar vooraleer het zover is zou ik toch nog even wat nuttige info geven over een stukje retro-kleding waar de laatste tijd heel wat om te doen is geweest: de X-Socks Run Energizer!

Ondertussen gebruik ik deze kniekousen nu reeds 2 maanden tijdens, grof geschat, 85% van mijn trainingen, en dus is de tijd rijp om mijn ervaringen even te noteren.

Vooreerst, wat wordt er zoal allemaal beloofd?
- lagere hartslag bij eenzelfde inspanning door een verbeterde bloeddoorstroming;
- snellere recuperatie van de kuitspieren door het masserend effect;
- voorkomen van blessures door het achterblijven van 'zwabberkuiten' (probeer dàt maar eens in de Van Daele terug te vinden!!).

Geef toe, als je als fabrikant de bovenstaande voordelen kan garanderen, dan ben je verzekerd dat het ganse loperslegioen voor je deur zal staan trappelen om je producten in massa af te nemen.
Maar ... klopt het bovenstaande wel? Is het een feit dat Running Ronald (zowat de meest beroemde loper op Run Energizers) voortaan met een lagere hartslag door de weides huppelt, is het correct om te stellen dat de kuiten van Paula Radcliffe (ook een beetje bekend) sneller recupereren dan vroeger en is de tijd van blessures voor iedereen met kousen op halve hoogte voortaan voorgoed verleden tijd?

Ziehier de bevindingen van uw dienaar:
- lagere hartslag: hier heb ik eerlijk gezegd nog niets van gemerkt ... mijn snelheid op 140bpm ligt nog steeds op ongeveer dezelfde hoogte, mijn hs bij bepaalde snelheden maakt nog steeds dezelfde sprongetjes en wanneer ik mijn adem langer dan een kwartier inhoud is mijn hartslag nog steeds 0;
- snellere recuperatie: zeker weten! Dit is een ontegensprekelijke vaststelling ... Mario heeft in mijn schema kwistig de zware trainingen rondgestrooid, en waar ik voordien regelmatig aan de volgende training moest beginnen met zware kuiten heb ik nu aan het einde van zelfs de meest uitdagende sessie geen greintje stijfheid, laat staan kramp, meer in de kuiten!;
- voorkomen van blessures: dit is moeilijk om hard te maken, maar ik stel vast dat mijn rechterkuit vroeger altijd de achilleshiel van mijn spierstelsel was (en zelfs de rechtstreekse reden dat ik mijn voetbalschoenen ver over de wilgen heb gegooid) en dat ik sinds ik met de Run Energizers loop er zelfs geen pijntje meer in heb gehad. En aangezien ik absoluut niet in toeval geloof ...

Tot zover de beloofde effecten. Maar ... zijn er ook nog onbeschreven neveneffecten? Zeker wel! Een overzichtje? Lees verder!
- tijdens mijn wedstrijd in Mol droeg ik voor de eerste keer de Energizers onder een korte loopbroek. Gevolg? Heel de meute kwam vlak na het startsignaal al joelend achter me aan gelopen! (ok, ik geef toe dat ik vooraan gestart ben en nadat zowat iedereen me voorbij was gelopen keek er toch niemand meer om, maar bon, 't gedacht is veel waard!);
- ik moet zeggen dat ik al visioenen heb gehad waarin ik tijdens de zomer voorbij een bouwwerf liep waar enkel homofiele bouwvakkers in strakke leren pakjes aan de slag waren (remember 'The Blue Oyster Club'??) ... de rechtstreekse gevolgen waren een nieuw parcoursrecord en 2 weken blijven rechtstaan.

Samengevat ben ik enorm tevreden over het steuneffect van deze op lopersleest geschoeide kousen en ik ben dan ook een zéér enthousiaste klant, maar deze zomer ga ik toch wachten tot het bouwverlof alvorens ze openbaar te showen ...

12:05 Gepost door Geert in Kleding & accesoires | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

X-socks Allemaal voordelen ... en daar bovenop geeft x-socks je nog twee jaar garantie.
Blijkbaar zijn die sokken echt onverslijtbaar !

Gepost door: frank spencer | 21/02/2007

X-sockx klinkt toch beter dan tiroler-sokken, want zo zien ze er uit, maar als het de kuiten zo goed kan ondersteunen moet ik het misschien ook eens overwegen. Hebben ze die ook in het zwart?

Gepost door: Loperman Koen | 21/02/2007

re: Loperman Koen yep, grijs met zwart bestaat er ook in, maar die vind je niet zo makkelijk heb ik de indruk.

Gepost door: geert zelf | 21/02/2007

Those Socks don't Sucks! Ja, die Energizers zijn heerlijke kousen.. wat je zegt het herstellen is heerlijk.. vaak trek ik na het douchen mijn oude skikousen aan.. ook dat is al lekker..

ha... wat betreft die blue Oyster.. Ik vraag mij af wat mijn tempo wordt als ik met die kousen langs het plaatselijke Hell's Angels clubhuis loop

Gepost door: Ronald | 21/02/2007

mooi? Dat de sokken voordelen opleveren heb ik idd al vaker gehoord, maar om nou te zeggen dat het er apptijtelijk uitziet.....! Het moet vast wennen, maar in de zomer mannen in korte broeken met kniekousen....? (ook bij vrouwen vind ik het raar staan) Zoals ik al zei, het moet vast wennen en je moet je over een gevoel van schaamte zetten, maar als het helpt helpt het...... en dat is het belangrijkste! Misschien ga ik ze ook nog wel eens proberen!

Gepost door: Patricia | 21/02/2007

Pas op, en dan hebt ge zijn kousen nog niet gezien die hij altijd op het werk aanheeft... ;-)

Gepost door: Koen V | 21/02/2007

Mooi dat je zo positief over die kousen bent!

Gepost door: Geert | 21/02/2007

Sokjes Inderdaad Geert, er zijn voordelen met herstel, maar ik voel me niet direct een Bram Som om ze te dragen onder een korte tight. Neem wel andere voor mooi lente weer. En net zoasl Ronald draag ik ook altijd skisokken, heerlijk. Jammer genoeg geen skies eronder dit jaar!!

Gepost door: Rich@rd | 21/02/2007

2 Maanden Draag je ze nu 2 maanden? Dan mag je ze volgens mij eens wassen. Misschien zijn ze dan soepeler? Laat je bevindingen dan nog eens weten...

Gepost door: Homer | 21/02/2007

Ik ben het met je eens Geert. Volgens mij werkt het echt.

Gepost door: hans | 21/02/2007

Twee 2 dagen - 2 berichten - 2 kousen.
Het is weer aangenaam leesvoer dat je ons voorschotelt. Ik denk dat ik ook eens een paar van die kousen ga proberen (onder mijn lange tight ....)

Gepost door: M@urice | 21/02/2007

Misschien lopen ze wel achter je aan om de vorm van je benen te bewonderen.

Gepost door: jan | 21/02/2007

Warme buurt..... Wellicht voortaan in de 'vrolijke' buurt van Antwerpen gaan trainen? Je krijgt dan allemaal mooie dames achter je aan.... Veel leuker, maar ja, dan komt er weer niets van hardlopen... Nee, dan toch maar die bouwvakkers, het beste voor je tempohardheid....

Gepost door: Fred | 22/02/2007

gevat "...waar enkel HOMOFIELE bouwvakkers in strakke ... de RECHTstreekse gevolgen ...en 2 weken blijven RECHTstaan.

Geert, ik moet toegeven.... Een gevatte woordkeuze !!

Gepost door: kj | 22/02/2007

De commentaren zijn gesloten.